Nyheter MDTV Forum Om Doner

Sverige planlegger voldsom opprustning

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/11/sverige-planlegger-voldsom-opprustning/

Den svenske regjeringa under ledelse av Socialdemokraterna planlegger en massiv opprustning av militærvesenet. 40 prosent økning av forsvarsutgiftene på fem år, 50 prosent økning av forsvarets personell og nær dobling av arméen er blant de tiltakene forsvarsminister Peter Hultqvist presenterte da han la fram regjeringas planer. Forsvarsbudsjettet skal økes med 27 milliarder kroner fram til…

4 Likes

Sverige har minsket forsvarsutgifterne i mange år. En opprustning nå er logisk da det er usikkre tider i og med coronavirus nedtur. Og Sverige er ikke alene om det.

Global så er økte militære utgifter en trend helt klart. Se grafen ifra Visual Capitalist nedenfor. Litt ulogisk i og med den økonomiske situasjonen eller igjen veldig logistik.

Global Total $1.92T +3.6%

I mange land er det militære i samfunnet en aktør med mye makt og logikken er nok at i urolige tider så allierer seg politikker enn mer med det militære og selvfølgelig politiet.:thinking:

https://www.google.com/amp/s/www.businessinsider.com/how-much-military-service-members-make-2019-2%3Famp

https://www.indeed.com/career/police-officer/salaries

Jeg har fulgt litt bedre med på svensk MSM det siste året, og det jeg sitter igjen med, er at Russland er enda verre over kjølen.
De burde selvfølgelig ha brukt pengene på en bedre måte, men å sysselsette egen industri er aldri dumt - forutsatt, selvfølgelig - at den er deres egen.
Og at de ikke begynner å drømme om å revansjere Karl XII.

Det virkelig oppsiktsvekkende ved Forsvarsforhandlingene som nylig er avsluttet,var at Tybring-Gjedde forslo og sannsynligvis fikk gjennom at Norge skal ut med 2 milliarder kroner til Europahæren i de nærmeste 7 årene. Jeg skriver sannsynlig fordi verken KK eller Aftenposten redegjør for dette.
Det skulle vært passende om KK gjorde dette til førstesideoppslaget,men vier saken til en liten søvnig bemerkning på side 7 som om dette er en bagatell.
Den tredje verdenskrig forberedes i en rasende fart. Webben wsws.org/en har nå to ultraviktige artikler på engelsk om henholdsvis britisk og tysk ekspressopprustning. Johannes Stern for Tyskland. faktisk er det slik at opprustningen fra midten av 1930-tallet blir bare blåbær. Les en artikkel av gangen så du ikke svimer av.
Og da har vi den situasjonen at det foregår ingen Krig mot krigen i Norge. Analyser av imperialistisk rivalisering må man på steigan.no for å finne nå i Norge. Ellers er man i stort enig om at militarisme og krig er fine saker. For ingen i Forsvarsdebatten spurte om hva i helvete disse våpnene skal brukes mot. Ikke bland politikk inn i dette er du snill! Norge 2020.

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.