Nyheter MDTV Forum Om Doner

Storfinansen er klar for å utnytte klimafrykten

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/09/storfinansen-er-klar-for-a-utnytte-klimafrykten/

I den epokegjørende boka Sjokkdoktrinen viste Naomi Klein hvordan storfinansen og nyliberale politiske krefter har klart å utnytte kriser, katastrofer og kriger til å ta over naturresursene innføre drakoniske økonomiske «reformer» som det aldri hadde vært mulig å få gjennom under normale politiske forhold. Global finanskapital simpelthen elsker frykt, panikk og kaos. Boka viser at…

2 Likes

Dette er gammelt nytt for de som har fulgt med noen år. Agenda 21 er vel snart 30 år gammel :slight_smile: Riktignok blir man fortsatt kalt konspi, til tross for at det tyter, pipler og siver ut dokumentasjon som støtter alt som det lenge har vært varslet om. Men folk flest har perspektiv en snapchats tid bakover i historien, så ingen vil huske, selvsagt. Samma det. Bare noen flere kan våkne av sin naive tornerosesøvn. Når man ser folk som fortsatt går løs uten verge hive seg på Thunberg-kulten med begge beina, er vel ikke forhåpningene så store. Jeg lurer jaggu på hvor folkets deduksjonsevner og logiske sans tok veien…c",)

4 Likes

Når jeg leser innlegget ditt, så klarer jeg ikke la være å tenke på tillært hjelpesløshet, og med deg klarte de det ved å få deg til å tro at fienden er så stor og mektig, at det er bare å gi opp.

Når vi først fikk de andre maktesløse trollene til å forstå at de hadde blitt passivisert, og at vi ikke er maktesløse som de vil at vi skal tro, så ble Trump valgt. Nå har Trump vært en skuffelse, men prinsippet er der: Det viktigste for de med makt, er å få folket til å tro at de ikke kan endre noe, slik at de forblir passive på områdene som betyr noe.

pranks

De har vært med hele vegen- det er bare vi som ikke er blitt skremt nok ennå. Tatcher var fan av denne teorien, mest på grunn av muligheten til å begrave kull-industrien.

Jeg tror at sinnelagsetikken ikke er annet enn retorikk for å vinne støtte til vedtak som eliten fatter uten lov og dom for å fremme sine diverse skjulte agendaer. Det stinker Soros lang vei!

5 Likes

Jeg tror at det til å begynne med var slik at klimahysteriet ble satt i gang av “noen”. Ikke at det var en bevisst løgn, men at folk fra eksempelvis atom-industrien støttet global oppvarmingsforskning fordi det kunne være sant, og fordi de hadde blitt tatt rotta på når olje og kull-industrien betalte for folk med strålingsfrykt.

Når dette så hadde skjedd, så kom det andre grupper, som alle de tidligere kommunistene som ble til anti-hvite vannmeloner. (noe Gretas familie er et eksempel på). Det er bare CO2 som kan brukes om målet er å gi hvite skylda, da alle de andre miljø-syndene er det ikke-hvite som står for.

Vannmelonene tok med seg alle dritt-taktikkene fra kommunist tiden, som deplatforming og demonisering av uenige, i steden for offentlig debatt, så at deres kultur er skyldige i dagens klimahysteri, er utvilsomt, selv om det er rike som blåser på flammene til hysteriet også.

Det er ikke bare finanskapitalen som bruker “frykten som sitt våpen”, de store religionene har kapret milliarder av tilhengere og milliarder av kroner ved hjelp av frykt.

Jødedommen, kristendommen og Islam bruker alle frykt og skam som våpen, for ingen ville vel trodd på slike ville eventyr uten å bli truet med helvete og evig pine. Muhammed splittet månen i to, og han red til mekka og himmelen på en hest med vinger, Jesus gikk på vannet og Gud skapte jorden på seks dager. Ikke rart at kritisk tenkning er bannlyst i islam, kristendom og jødedom.

Kritisk tenking er også bannlyst når man diskuterer global oppvarming, innvandring, flyktninger, multikultur og Islam. Og, hvis man banner i kirka kommer “religiøse mørkemenn” løpende og stempler deg ut av samfunnet!

4 Likes

Og da gjelder det å bruke det mot dem for alt det er verdt.

Hva som er morsomt i ethvert samfunn har veldig mye å gjøre med hvilke tabuer et samfunn eller en tidsånd har, og jo mer hellig noe latterlig gjøres, jo morsomere er det å vitse om det.

dad

2 Likes

Jeg tror det gjøres en stor feil i å tro at kapital og slskaper har noen form for samvittighet de må stå til ansvar for. På lik linje med at spaden ikke har ansvar i at den slo noen i hodet, har ikke ett selskap ansvar for at det utnytter muligheter.

Det er personene bak som har sjel og mulighet til å bringe bevissthet inn i maskineriet, og det er personene som bør få kjenne på konsekvensene av handling, helst før det er for sent og med tilbakevirkende kraft.

De personene med bevissthet tilsvarende en stein, bør ikke settes til å ta de store avgjørelser, men heller plasseres på laveste besluttningsnivå inntil de (I yoga-termer) har mer av sin energi på høyere i kroppen som hjerte hals hode. De med 99% av sin energi i rota/rasshølet, har ikke evnen til å vurdere annet enn sine egne ønsker. De har bevissthetsnivå tilsvarende fysisk materie og umaterialisert fysisk materie som penger/aksjer/etc. som kan omsettes til fysisk materie.
(Jording er forsåvidt bra når det kommer til å ta vare på seg selv, kardemommebyloven.)
(De fleste i vestlig kultur har energityngdepunktet sitt omtrent ved 2. chakra, og det betyr at de opererer i fantasiverden, og er optatt av mat og samhold. Det er ikke nivået for rasjonelle besluttninger, men likevel høyere bevissthet enn en stein.)

2 Likes

Teknikken har vært brukt i årtier om ikke århundrer…
Skap en god dose frykt. Få gjerne noe andre til å gjøre det for deg. MSM er et ypperlig verktøy. Kan man få med seg barn og unge er de langt lettere å influere og lede.
Fyr oppunder, gjerne hver dag med sterke ord og inntrykk understøttet av fryktsomme bilder og statistikk.

Kom så inn som problemløseren og frelseren av problemet. I dette tilfelle vår planet.
Presenter og sett ut i live “løsningen”… og folket jubler.
Så lett tar man kontroll over en fryktbasert verden som iht til Greta`s tale til FN nå er inne i en global katastrofal klimakrise der barn av i dag er frarøvet sin framtid.

1 Like

Ja, før var det dommedag som truet og alt fra uår til syke dyr ble brukt som påskudd til å tvinge “tilståelser” fra folk eliten ville kvitte seg med, og til å skremme de andre. Det finnes ingen større makt enn det å forme neste generasjon og hekseprosessene, blant annet, handlet selvsagt ikke om overtro. De handlet først og fremst om å endre måten mennesker har blitt fostret på, i uminnelige tider, og om å tvinge mødre til å etterleve kirkens påbud om redusert ammeperiode og separate senger for småbarn. I dag er det så godt innarbeidet at knapt nok noen reflekterer over det, og verden vil bedras.

4 Likes

Ingen har hittil klart å beskrive rovdyrkapitalismen på en så lettfattelig måte som Naomi Klein, nå er boken tilgjengelig i paperback utgave for rundt 150-200 kr fra de fleste nettbok butikker, og bør leses av alle som er interessert i geopolitikk. Rolf Kenneth Myhre har laget en utmerket anmeldelse med utdrag fra del 1-5 som kan leses her.

1 Like

Hva slags kilder bygger du dette på? Jeg spør fordi jeg synes det er interessant dersom det virkelig kan dokumenteres.

Mitt inntrykk ellers, basert på de (riktignok relativt få) hekseprosessene jeg har lest om (og blitt fortalt om av etterkommere av “hekser”), er at det gjerne handlet om nabofeider, strid om eiendomsgrenser og i et tilfelle at kirke eller stat ønsket å overta noens jord, og derfor beskyldte dem (i dette tilfellet både mannen og kona som eide jorden) for trolldomskunst. I tillegg til religiøs paranoia, selvsagt.

Om du ser på memene/kunsten som ble produsert, så var det hatter som straffet hetter, og de blå/svarte som straffet de røde, mens det i russland virker å ha vært omvendt, så jeg tror hekseprosessene er knyttet opp mot religionstrid som en følge av boktrykkerkunsten, og at dette handlet om anderledestenkende kristne som ble tatt fordi de var i minoritet. Etterpå ble dette skjult, da kristendommen er uforanderlig, og det gir ikke mening for vinnerne å la taperne bli husket, da det kan føre til at kjetteriet blusser opp igjen.

cucking%20stool

Årsaken til at jeg havnet borti dette, var cuck-memet, hvor du finner spor av kristne “sekter” praktiserte sølibat og reproduserte seg gjennom adopsjon av foreldreløse, (Shakere eksempelvis) og at skjellsordene cuckold eller hanrei(kastrert hane) ble brukt mot disse.

1 Like

Morsomt! Definitivt et tilfelle av hatter mot hetter!

Det startet som rene kjetterprosesser, ja. Det har du rett i. Katarene og sånn. Og rent “hekseri/trolldomskunst” ble i starten (da er vi fortsatt katolsk tid) heller ikke straffet så hardt. Jeg leste et sted at en dame som ble dømt for noe sånt, bare ble pålagt å slutte med det og i tillegg ble dømt til noen timer med katekisme hos presten. Men siden tok det jo av, først litt hos katolikkene og så virkelig etter reformasjonen.

De prosessene jeg kjenner til, er blant de siste hekseprosessene. Når man leser om det på nett, får man inntrykk av at hovedsaken er at de praktiserte naturmedisin og noen sykdomshelbredende besvergelser fra gammel folketro (de som gjerne vil forfølge og ha lover mot naturmedisin og alternativbevegelsen, er altså i en lang og “stolt” tradisjon), men jeg kjente godt en etterkommer etter en av dem (Lisbeth Nypan), og han hadde lest all dokumentasjon fra prosessene mot henne og mannen hennes, og sa det dreide seg om eiendom som noen (husker ikke om det var staten eller noen høyt oppe i systemet) ville ha.

Jeg har fått med meg cuck-begrepet ditt, du kalte meg det en gang, husker jeg.

Men nå er vi off topic, og for å vende tilbake til tema: det er i alle fall ingen som blir brent for å ha avvikende meninger om klima (det skulle jo dessuten ha tatt seg ut, tenk på CO2-utslippene fra kjetterbålene).

1 Like

Jeg leste det om hekseprosessene for mange år siden, i en kilde jeg ikke finner tilbake til dessverre. Likevel stemmer det såpass godt med endel andre ting jeg har lest, at jeg skriver det likevel. Blant annet innførte kirken en lov, på 1300-tallet en gang, som satte en øvre grense for ammeperiodens varighet til 3,5 år (den opplysningen har jeg nok fra en veldig god artikkel som sto på Helsedirektoratets nettsider for en del år siden, men som nå er fjernet, og så vidt jeg husker under tittelen “Barneoppdragelsens historie”). På andre halvdel av 1400-tallet (i 1465 eller muligens i 1468) utstedte paven et dekret, som sa at alle barn etter den tid måtte sove i egne senger, selv om påbudet i første omgang ble begrenset til å gjelde for gutter. I Norge fikk dette liten effekt før tidlig på 1800-tallet, unntatt for de rikeste, fordi folk flest bodde for trangt (den opplysningen har jeg fra en artikkel jeg leste, et eller annet sted, om norsk byggeskikk under middelalderen).

Du generaliserer for mye her. GT forteller om drap på profeter, de mest høytlønnede i kristendommen, pga den motstanden de møtte, som kritiserte regjeringer, prester, høvdinger og folket.
Den kjente Bergprekenen omtaler også dette.

Salige er de som er forfulgt for rettferdighets skyld; for himlenes rike er deres. Salige er I når de spotter og forfølger eder og lyver eder allehånde ondt på for min skyld. Gled og fryd eder! for eders lønn er stor i himmelen; for således forfulgte de profetene før eder.

Eksempel på oppgave for profeter i opposisjon : Jeremias 1.
"Og se, jeg gjør dig idag til en fast borg og til en jernstøtte og til en kobbermur mot det hele land, mot Judas konger, mot dets høvdinger, mot dets prester og mot folket i landet.

Han sa :
Ve mig, min mor, at du fødte mig, mig som alle i landet strider og tretter med! Jeg har ikke lånt dem noget, og de har ikke lånt mig noget, og enda forbanner hver mann mig.

Han han hadde så mye motstand for å si sannheten at han sa :

Forbannet være den dag jeg blev født! Den dag min mor fødte mig, være ikke velsignet! Forbannet være den mann som kom til min far med det budskap: Du har fått en sønn, og som gledet ham storlig.

Det var også noe Jesus gjorde. Han kalte noen for slangeyngel, og refset en viss gruppe kraftig, hvis du ikke husker det. Den som gav en slik refser bare et glass vann, skulle ikke være uten lønn.

1 Like

Sheriffen av Nottingham hadde hatt og Robin Hood robbet de rike og hadde hette som navnet tilsier. Hans “Merry men” danset og da er vi tilbake til Shakerne, som også gjorde dette som en del av gudstilbedelsen. Robin Hoods utkårede var jomfru Marion, og det hører ikke barn med til historien.

Ordene røver-robber går igjen i Europa på mange språk, og det kan henspille på klesdrakten til tjuvene(thief), som hentet tienden til den senere illegitime kirken de ble kvitt, da det som vist kan virke som det har skjedde med ordet tyv også.

Det kan være slik at hatter og hetter går igjen gang på gang, som røde mot blå, selv om de røde mot de blå virker som en vanligere måte å uttrykke fiendskap på. Om de rike har gått med hatt, og de fattige hetter, så kan det være den evige kampen ‘fattig mot rik’ som gjør at hatter mot hetter virker å gå igjen.

@Comrad
Takk for info! Å amme så lenge hørtes forresten forferdelig slitsomt ut, men det var kanskje den eneste prevensjonsmetoden de hadde før.

Det er jo en artig observasjon.Av en eller annen grunn får jeg assosiasjoner til eventyret om rødhette og ulven her, men ulven går jo ikke med hatt. Bortsett fra hos Disney, hvor han av og til er utstyrt med blå (!) flosshatt. Ulven spiser mel i blant også, om jeg husker rett. Men det var kanskje et annet eventyr.

image

For øvrig burde det vært mer oppmerksomhet om “grønnvasking” og hvordan storfinansen (med eller uten blå flosshatt) utnytter klimasaken på bekostning av både miljøet og befolkningens interesser.

Det er ikke mer enn drøyt hundre år siden norske mødre ammet i 2,5 år, i snitt. I avsidesliggende områder i verden er det fortsatt ikke uvanlig at barn ammes i over fire år, uten at mødrene klager av den grunn. Det samme var faktisk vanlig i de fleste ikke-industrialiserte land, helt inntil morsmelksubstitutter ble gjort tilgjengelig, og akkurat det er et veldig interessant faktum. Grunnen til at jeg sier det er at populasjonsvekstberegninger bygger på en rekke faktorer, som tilgang til prevensjonsmidler, familieplanlegging, sanitære forhold, helsevesen og så videre, men uten å inkludere ammebetinget ufruktbarhet. Resultatet er at morsmelksubstituttenes populasjonsdrivende effekt holdes skjult og sjekker man når f.eks. Nestlé etablerte fabrikker i India, og sammenligner det med populasjonstallene for samme periode, så er det til å få bakoversveis av. Morsmelksubstitutter fungerer nemlig omtrent som kunstgjødsel på menneskeheten, og det er det dessverre alt for få som vet.

4 Likes