Nyheter MDTV Forum Om Doner

Storbritannia stjeler Venezuelas gull

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/07/storbritannia-stjeler-venezuelas-gull/

Tyveri, gammel britisk tradisjon, Høyesterett i Storbritannia har vedtatt at Venezuelas lovlige president faktisk er den selvutnevnte lederen Juan Guaido, og ikke den valgte Nicolas Maduro. Dette handler om en bisarr kamp om gull til en verdi av 1 milliard dollar. Av Knut Lindtner. Vanlig praksis er å anerkjenne en regjering hvis den i praksis…

3 Likes

Det trenger de sikkert, siden de solgte sitt eget, til spott-pris.
Brown’s Bottom:

1 Like

Tyveriet skjedde så langt tilbake som 2011 under Chavez. USA har beslaglagt statsministerens sparepenger. USA tok Iraks sparepenger, 17 mia. dollar, etter Irak 2 krigen. Dette er ikke noe nytt en kan heller kalle det veldig vanlig.
https://www.youshouldbuygold.com/chavez-demands-the-return-of-venezuelas-gol/

2 Likes

Man skulle tro at alle visste dette men nei. Det er altfor mange som ikke vet og som tror at USA alltid har vært demokratiets fremste forkjemper.

1 Like

Og det er grunnen til at USA vil bytte ut Maduro som vil nasjonalisere landets ressurser og fordele velstanden blant innbyggerne. De vil styrte Maduro og innsette en marionett som tillater at amerikanske selskaper får eierskap og kontroll over noen av verdens største oljeressurser, noe som Bolton innrømte i et intervju. Video.

Som USAs vasall gjengir norsk MSM generelt det amerikanske utenriksdepartementets versjon av Venezuela, spesielt NRK som når flest. Det fremstilles som at Venezuelas problemer er på grunn av Maduro regjeringens dårlige håndverk, men hvordan kan Maduro regjere og sørge for innbyggernes behov under USAs økonomiske beleiringskrig og sanksjonskrig som forbyr land å eksportere til Venezuela, og hindrer landets eksport?

2 Likes

Nettopp! Fremstilling er jo at han ikke bryr seg mens virkeligheten er at han blir hindret i å beskytte sitt land og folk. I motsetning til Solberg og co. bryr han seg om sitt land. Solberg og co. bryr seg om å skaffe seg materiell rikdom og makt uansett hva det koster i menneskeblod og som vi jo ser nå med corona tøvet så inkluderer det Nordmenns blod.

1 Like

På grunn av USAs sanksjonskrig får ikke Venezuela reservedeler til sin vitale infrastruktur, som feks når telekommunikasjonene bryter sammen på grunn at de ikke får deler til tele- og strømnettet.
NRK: Maduro regimet klarer ikke å drive tele-,tv-nettet og strømforsyningen i landet.

Hadde Maduro regjeringen fått landets gull tilbake fra Storbritannia og USA, og innskudd tilbake fra kontoer som har blitt fryst i utlandet etter USAs ønske, kunne de ha fått erstattet satellitten som gikk tapt og som dekket landets rurale strøk med Internett og telefoni.

USAs sanksjonskrig hindrer at Venezuela får nok sykehusutstyr og medisiner.
NRK: Helsevesenet i Venezuela bryter sammen under Maduro regimet.

Venezuela kan ikke produsere nok mat fordi USAs sanksjoner hindrer landet i å få reservedeler til landbruksmaskiner og såkorn.
NRK: Under Maduro regimet er butikkhyllene tomme fordi landbruket ikke produserer nok mat.

USAs strategi er at Venezuelas folk til slutt gir Maduro skylden for tilstandene, tvinger Maduro til å gå av, og “opprørerne” som er USA støttet og ledet vinner. Men med en USA marionett regjering vil ikke Venezuelas folk få det bedre enn under USAs beleiringskrig.

Med oljeressursene solgt til amerikanske selskaper og oljeinntektene går ut av landet, og USAs marionettregjering innfører den globale storkapitalens neo-liberale markedsøkonomi blir de fattige fattigere og mange flere, og de rike rikere og færre. Mens storkapitalens MSM presse og NRK jubler og sier at nå er endelig Venezuelas befolkning blitt fri.

2 Likes

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.