Nyheter MDTV Forum Om Doner

Stor valutaavtale mellom Kina og Japan


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/10/stor-valutaavtale-mellom-kina-og-japan/

Kinas sentralbank meldte 26. oktober 2018 ​​at den har undertegnet en bilateral valutaavtale med sentralbanken i Japan. Dette er en såkalt swapavtale. Avtalen vil gjøre det mulig for de to sidene å bytte totalt 200 milliarder yuan (rundt 28,78 milliarder dollar) mot 3,4 milliarder japansk yen, og omvendt, sa People’s Bank of China (PBOC) på…


#2

Hvis Kina og Japan finner tonen sammen, blir det vanskeligere for USA dominere i Asia. Da får vi se om USA vil straffe Japan for å inngå et valutasamarbeid med en erklært fiende, Kina. USA kan feks starte skatteraid mot japansk bilindustri i USA, pålegge tollavgifter, påstå at utslipp er for høye etc. Tyskland er også bekymret for hva USA kan gjøre mot sine store selskaper i USA, som Daimler Benz, VW-gruppen og Siemens for eksempel hvis de bryter USAs sanksjons-regime.

Nå har også de fleste japanske bilmerkene fabrikker i USA som Toyota, Nissan og Honda, som utgjør titusener av arbeidsplasser, så straffetiltak mot Japan kan koste USA dyrt. Den tungt bevæpnede 400 kilos gorillaen i rommet blir mer og mer presset opp i et hjørne.

Dollaren kan nå på kort tid historisk sett bli utsatt for så stort press at den faller, og det mye på kort tid, og historisk sett har fallende imperium gått til krig for å beholde hegemoniet. Vestens befolkninger som kun orienterer seg med MSM, er lykkelig uvitende om hvor høyt buen er spent nå.