Nyheter MDTV Forum Om Doner

SSB: Tradisjonelle medier taper på alle fronter


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/04/ssb-tradisjonelle-medier-taper-pa-alle-fronter/

– 30 prosent av befolkningen leste papiraviser en gjennomsnittsdag i 2018, mot 32 prosent året før, sier Emma Castillo Schiro, som er ansvarlig for Norsk mediebarometer 2018. Dette skriver Statistisk sentralbyrå, som fortsetter: Denne utviklingen har pågått lenge. I 1998 var andelen papiravislesere på 81 prosent. Lesing av papiravisenes nettsider, som VG.no og Aftenposten.no, har…


#2

Om gammelmedia ikke hadde brukt monopolet på meningsdannelsen til å få folket til å tro på usannheter, så hadde det ikke vært så ille for dem, da de nye mediene ville ha fortalt mye av de samme historiene.


#3

Denne bekymringen fra dem med tradisjonelt meningsmonopol er relevant i denne sakens anledning.

58590402_2667743039934411_3370027663396700160_n


#4

Det hadde vært interessant å vite om trafikkmålinger for alt venstre pressen som Steigan.no, Derimot, og Midt i fleisen, WSWS etc hadde vist om leserskaren øker i takt med at MSM får mindre lesere. Eller byttter de yngre tv-seerne bare ut tv med sosiale medier på Internett?

Tv-programmene blir også bare dårligere og dårligere, det har blitt slik at en sitter og zapper med fjernkontrollen for å finne det minst dårlige programmet. National Geographic for noen år tilbake dreide seg om vitenskap og naturprogrammer, vel verdt å se på. Nå er det mest scripted reality show, hvor kamerafolkene sitter i baksetet på utrykningskjøretøyer, eller er med på tur.

Billige programmer å produsere og kjøpe inn for tv-kanalen, som får like mye betalt for reklamen av annonsørene, som utgjør en ca 20 minutter av en tv time. Det er bare stats-kanaler som NRK etc som kan kjøpe inn dyre BBC produksjoner som feks Naturens Undere, som er virkelig kvalitets folkeopplysning.

Utenom statskanalene blir det altså nesten bare fordummende undeholdning som feks TV2 varter opp med, og gamle filmer som er billige å kjøpe inn for tv-kanalene (de kan noen ganger være gode), og endeløst sportpjatt. Det er som en kan få mistanke om at eierne av tv-kanalene har til hensikt å fordumme og sløve ned seerne. Heldigvis kan en sette sammen en tv-kveld med gratis dokumentarer og programmer etter ønske fra YouTube.