Nyheter MDTV Forum Om Doner

Spillet rundt våpenhvilen til Tyrkia og USA

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/10/spillet-rundt-vapenhvilen-til-tyrkia-og-usa/

Mediene har i stor grad misforstått spillet rundt den såkalte «våpenhvilen» som USAs utenriksminister forhandlet fram med Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu. De har ikke skjønt, eller vil ikke skjønne at dette bare er et spill for galleriet beregnet på internt konsum i USA. Cavusoglu sa til og med at det ikke var noen våpenhvile, men…

5 Likes

Anbefaler denne linken som setter det som har skjedd, og skjer, i Syria inn i en større sammenheng.
Kurdere og Israelere er bundet sammen gjennom bloodlines og Kabbala, et folkeferd som har oppstått med Jødiske mødre.
Er “Kurdistan” planlagt som et “Second Israel”, som en del av det planlagte “Greater Israel”? Første gang Israel støtter land i Midt-østen.
Inkluderer intervju med “The Syrian Girl”. Tar litt tid, men er, etter min mening verdt det. For å spare tid, start på 29 minutter. Selve intervjuet starter på 35 minutter.

https://www.trunews.com/stream/kurdish-israeli-alliance-solomon-s-genies-jewish-mamas-nephilim-babies

2 Likes

Russland har vel hele tiden gått inn for å beholde eksisterende grenser og eksisterende statsdannelser i Midt-Østen. USA mfl har derimot gått inn for å endre på alt dette. Og alle må vel kunne klare å forstå at slike store endringer som dette vil resultere i et gedigent blodbad? Noe må man ha klart å lære av historien. Når man endrer på grensene endrer man samtidig også på tilgangen til bla naturressuser, noe som også kan få store økonomiske konsekvenser for de ulike land. Mulig at noen grenser kan justeres gjennom gjensidig hestehandel mellom ulike land. Men opprettelsen av et eget Kurdistan vil trolig bare være mulig etter en hendelse slik som feks WW3. (Man må huske på at det som feks skjedde med Norge i 1814 bare var mulig fordi Danmark var på den tapende siden i Napoleonskrigene som altså var en storkrig i Europa).

Hvis det nå blir fred i Syria vil det være spennende å se hvem som eventuelt vil motta Nobels fredspris for dette. Men skal vi tippe på at det ikke vil bli delt ut noen fredspris for dette?

4 Likes

Hvem får kontroll på Syrias oljekilder, etter at Assad får tilbake kontrollen, og Kurderne er avvæpnet?
Noen som vet?

2 Likes

Ifølge USA så er det USA som nå er eier av den Syriske oljen, USA har kun soldater der oljekildene er og det var der de som ble trukket ut av Nord Syria dro, for å beskytte amerikanske interesser som det heter på fint som betyr at det er i USA sin interesse å ta kontroll over så mye olje de klarer i verden.

2 Likes

Når Assad har tatt kontrollen over Syria tilbake, hvordan skal Amerikanerne lykkes beholde en olje-enklave innen landet?

1 Like

De skal forsvare oljen med våpenmakt og la store Amerikanske selskaper ta over oljefeltene og effektivisere dem.

1 Like

Tack Pål för klargörande artikel, men den stora förloraren är faktiskt det moderna Brittiska imperiet och deras geopolitik som försökt använda Syrienkriget för att gång efter gång provocera fram en storkonflikt mellan USA och Ryssland. Det är enligt den bestialiska brittiska geopolitik som förstört hela 1900-talet med splittring genom världskrigen och sedan Kalla kriget, som de förtvivlat försökt dra igång igen sedan Jugoslavienkrigen. Britternas har kunnat var världsledande genom att krigshökarna i USA och i Västeuropa varit deras muskler.
Det är detta geopolitiska schackspel som kastats över ända genom samarbetet mellan Putin och Trump nu i Syrien. En ny fredspolitik mellan antagonisterna i Västasien lanseras nu av Putin. Men allt kommer att hänga på om Belt & Road Initiative snabbt gör framsteg i regionen och får spadarna i marken för att ena folken och länderna i en snabb och hoppingivande ekonomisk utveckling.
Se analysen på svenska. http://www.larouche.se/artikel/trump-bryter-med-den-brittiska-geopolitiken-banar-vag-for-en-losning-i-syrien och gärna också videon på (engelska) med Hussein Askary http://www.larouche.se/artikel/hussein-askary-om-losning-pa-syrienkrisen