Nyheter MDTV Forum Om Doner

Spania: Europas framtid står på spill

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/04/spania-europas-framtid-star-pa-spill/

Spanias statsminister, den ihuga EU-tilhengeren Pedro Sánchez, skriver i en nærmest desperat kronikk i The Guardian: «Våre innbyggere dør og våre sjukehus er overbelastet. Enten svarer vi på dette med en solidaritet som ikke vakler, eller så vil vår union svikte.» Sánchez skriver videre: «Den europeiske union står overfor en annen krig enn de vi…

2 Likes

Følger “venstresida” systemet til den italienske fascismen? 2 oktober 1925 møttes de industrielle fra storborgerskapet og fagforeningene i Italia til samarbeidsavtaler som førte til betegnelsen Den Korporative Staten.
Den store pasjonen i den norske “venstresida” i de siste to årene er at Staten må gå inn med penger fra oljefondet for å fornye den norske kapitalismen. Faktisk står det knapt noe annet i Klassekampen om industrien i Norge enn dette. Tynt med motforestillinger.
Marx og Lenins syn på Staten er det ingen som har hørt om i den aktuelle “venstresida”. Åpenbart tror disse -unnskyld meg - latterlige teoretikerne at dette er noe som hører fortiden til.
Nå er det ikke lenger noe snakk om å ta makta i staten,men hvordan den borgerlige staten skal ved hjelp av en “investeringsbank med mål om å øke industriens andel av bruttonasjonalprodukt opp med 10% i 2025.” (Mimir i KK 6 april 2020)
Røkke-Kværner og Aker Solutions ga 1 million kroner til den “sosialistiske” tankesmia Manifest. Og Marsdal kommenterte i Aftenposten 11 mars 2020: “Venstresida og miljøbevegelsen har ikke noe annet valg enn å samarbeide med storkapitalen.”
Det var jo akkurat dette de italienske fascistene sa i møte med storkapitalen 2 oktober 1925.
Tatt i betraktning at her blir kriger og klassekamper overalt,på vilken side har “venstresida” tenkt å bevege seg? Det ser jo ikke lystelig ut i øyeblikket når det framføres ideer for Den Korporative Stat.

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.