Nyheter MDTV Forum Om Doner

Sør-Korea bryter militærallianse med Japan


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/08/sor-korea-bryter-militaerallianse-med-japan/

Sør-Korea har gjort det klart overfor Japan at landet bryter det militære etterretningssamarbeidet med Japan. Dette trekket fører til en dramatisk økning av spenninga mellom de to landene, skriver New York Times. Avisa mener også at dette er et uttrykk for svekkelsen av USAs innflytelse i regionen. Japan og Sør-Korea er USAs nærmeste allierte i…


#2

Ikke merkelig, når de private eierne av USAs krigsvåpen-industri har tjent mange hundre milliarder dollar på bygging og tjener enda mer på drift av militærbasene, og at landene hvert år har måttet kjøpe amerikanske våpen med oppgraderinger, fornying og ammunisjon og raketter til trening. Dette er først og fremst et tilbakeslag for krigsvåpen-industrien, USAs største industri og det militær-industrielle komplekset som styrer USAs utenrikspolitikk.

Det vil også føre til mer samhandel mellom landene og Russland og Kina, og USAs eksport av andre varer til regionen vil gå ned. USA vil sannsynligvis svare med å øke de militære spenningene i området med militært nærvær og provokasjoner som en kan forvente seg av verdens største terrorstat.