Nyheter MDTV Forum Om Doner

Socialdemokratins självmordsförsök och Vänsterpartets eventuella existensberättigande


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/01/socialdemokratins-sjalvmordsforsok-och-vansterpartets-eventuella-existensberattigande/

Av Göran Therborn. Socialdemokratins medspelande i en fortsatt nyliberal fördjupning av klassamhället är samma väg mot undergången som de grekiska, italienska, franska, holländska, tyska, danska och norska socialdemokratierna trampat upp. Vad Lövén och hans krets gått med på är bl a: ökad otrygghet på arbetsmarknaden, förstärkningen av kapitalets makt – lönesubventioner utan krav på kollektivavtal,…


#2

Og så ikke nevne at masseinvandringen er hoverårsaken til dette…
En gang i tiden kunne venstre-folk enkel økonomi, som f.eks. at om man økte innvandringen, så senket man lønninger og hevet boligprisene, men for dagens professorale sosialistiske elite er det kjetteri med økonomi, da kampen mot rasisme er viktiger enn alt.


#3

Det høres ut som om både Socialdemokraterna og Vänstrepartiet vil kunne komme til å tape oppslutning i befolkningen hvis forslaget til ny regjering får Vänstrepartiets støtte. Spørsmålet om antirasisme overskygger alle andre spørsmål i Sverige. Men en ny regjering vil uansett måtte føre en restriktiv innvandringspolitikk skulle man tro. Som det tidligere har vært meddelt her på Steigan.no så ble bla investeringer i svensk næringsliv på 150 milliarder svenske kroner kansellert pga mangel på strøm i Sverige, da blir det ikke helt enkelt å få flere mennesker ut i jobb. Man kan lure på hva et nyvalg i Sverige vil føre til av endringer, det er ikke sikkert at situasjonen blir noe enklere.

I Norge har man et litt annet parlamentarisk prinsipp. I Norge ville en eksisterende (mindretalls-) regjering kunne ha fortsatt frem til det ble reist mistillitforslag mot regjeringen i Stortinget (og da måtte de som stilte et slikt mistillitforslag trolig også ha et nytt avklart regjeringsalternativ klart). Frem til noe slikt skjedde kunne den gamle regjeringen ha overlevd ved å la de viktige avgjørelsene bli fattet i parlamentet. Det ser ut som vi har en smidigere modell i Norge enn i Sverige (i Sverige fortsetter eksisterende regjering som et teknokratisk ministerium fram til at ny regjering dannes).


#4

Sosialdemokratiet var da tydelig mytologisk allerede da de første pakistanerne kom. Så godt som alle ledere var alt akademikere, og prosjektet bar da tydelig preg av det.
Jeg har sett på olja, som den store skurken - men siden Sverige er i enda verre forfatning, så heller jeg nok mer til de som “värkar, och inte synas”. Deres ønsker og behov har jo i stor grad styrt norsk oljepolitikk - og i Sverige har de alltid vært dominerende.


#5

Det er egentlig ikke så viktig hvem som hadde skylda, hva som er viktig er hvem som får skylda. Sosialistene hadde en glimrende mulighet å legge skylda på kapitalismen, men når vi ser at venstresiden er Globohomos største forsvarer, så har nok det skipet seilt.

Globohomo kom fra USA, mens Sovjet var opptatt av å ta vare på etnisk mangfold, så det er så vanvittig teit når sosialister har gjort opprettelsen av Globohomo til kampsak nr. 1.