Nyheter MDTV Forum Om Doner

Skal provokasjoner legge til rette for krig mot Iran?

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/05/skal-provokasjoner-legge-til-rette-for-krig-mot-iran/

To saudiarabiske oljetankere ble utsatt for et sabotasjeangrep utenfor kysten til De forente arabiske emiratene. Et av skipene var i ferd med å skulle føre en oljelast til USA, sier Saudi-Arabias energiminister. Samtidig meldte Emiratene at fire kommersielle fartøyer var blitt utsatt for sabotasjeaksjoner. Utenriksdepartementet i Iran reagerte raskt med å kreve undersøkelser av disse…

3 Likes

Selv the warmongering bastards synes vel “chemical weapon” trengte en liten fornyelse nå. Men de trenger ikke fornye seg så veldig. Folk flest ville ikke kjent igjen en false flag om de fikk den i havregrøten.

4 Likes

Samtidig med dette har vi altså en handelskrig på gang mellom USA og Kina, sanksjoner rettet mot Russland (bla for å svekke EU-land), konflikt mellom USA og Tyrkia, sanksjoner og sabotasje rettet mot Venezuela, konflikt mellom USA og Tyskland om gassrørledningen North Stream 2, og krig i Jemen (og Syria) hvor USA er involvert. I tillegg kommer varslede sanksjoner fra USA rettet mot EU-land og mot andre land hvis disse land fortsetter å gjennomføre sin handel med Iran. En veldig guffen og farlig situasjon. Har vi tidligere sett noe lignende dette?

USA driver økonomisk krigføring på flere fronter rettet mot de land som USA misliker politikken til. USA er nå tilnærmet selvforsynt med energi og veldig mye annet og er delvis beskyttet av de store verdenshavene, mens EU derimot er avhengig av en ekstremt stor energi-import. EU-land kan risikere at både strømpriser og oljepriser går gjennom taket hvis situasjonen i verden eskalerer ytterligere. Og er EU i stand til å håndtere denne og andre kriser?

2 Likes

Jeg synes Israeli news Live har et tenkevekkende perspektiv på dette.

1 Like

jeg frykter at historien fortsatt går på rim:

bare sjekk kommentarfeltet.

Irans syn på denne konflikten;

De som utførte disse sabotasjeaksjonene mot diverse lands oljetankere (i Omanbukten syd for Hormuzstredet), har de som mål å fremprovosere krig i Midt-Østen eller har de heller som mål å skape fred ved å advare (i form av sabotasjeaksjoner) at en konflikt eller en krig med Iran kan få veldig alvorlige konsekvenser for verdens oljeforsyning?

Hvem kan egentlig ønske å skape (stor)krig i Midt-Østen?

Ønsker feks Israel (eller Netanyahu) å fremprovosere en storkrig mellom USA og Iran?
Kan det isteden tenkes at Houthi-militsen i Jemen står bak sabotasjeaksjonene for å fremprovosere en krig mellom Saudi Arabia (mfl) og Iran for at Saudi Arabia skal havne i tofrontskrig med både Iran og Jemen? Dagen etter sabotasjeaksjonene angrep Houthimilitsen to oljerørledninger i Saudi Arabia med droner.
Eller ønsker USA (eller kanskje John Bolton) en gjentakelse av Irak-krigen, men nå altså mot stormakten Iran og med store konsekvenser for verdens oljeforsyning og stabilitet?

1 Like

Våpenindustrien m. eiere?

1 Like

Jeg vet ikke hvor mange ganger det har blitt postet at USA planla å bytte ut regimer de ikke likte før en ny kald krig startet opp igjen, og gjorde slike regime-endringer umulig.

clark%20ME%20wars

Denne planen har gått over flere presidenter, så at Trump skulle stoppe den før Iran også var ødelagt av borgerkrig, var vel et naivt håp.

At dette ikke snakkes om i MSM, men at de heller gir oss en ny ad-hoc begrunnelse for hver krig, viser forøvrig hvordan media i Vesten er kontrollert.

2 Likes

Intervjuet med General Wesley Clark, tidl. head of NATO Supreme Allied Command (og dessuten presidentkandidat i 2008), kan vel egentlig ikke postes for mange ganger:

Omtale:
https://www.truthdig.com/articles/i-know-which-country-the-u-s-will-invade-next/

Jepp. Vi får en ny ad hoc-begrunnelse og ingen analyser som nevner alle de ad-hoc-begrunnelsene vi har fått tidligere, selv om disse er så grundig avslørt i ettertid, at selv politikere og media innrømmer det (rett nok når det er for sent, likevel).

I våre store medier er det som om enhver krig og konflikt USA og NATO er involvert i, er enkelthendelser uten sammenheng. Og vi blir bedt om å stole på de samme (tidligere avslørte) løgnerne igjen og igjen og igjen, ofte uten at det blir stilt et eneste kritisk spørsmål.

1 Like

Det er en del av NATOs krigskapabiliteter, at de kan få befolkningen til å kjøpe enhver krig, og da det ikke er bra for et land eller folk å tape en krig, så er det forståelig at systemet ble utviklet. I dagens klovneverden blir selvfølgelig systemet for nasjonal overlevelse missbrukt av en politisk elite som hater nasjonalstaten til å få oss til å kjøpe kriger kun til fordel for noen få. ’
the%20resistance

Jeg vet ikke om elitene hater “nasjonalstaten” per se, men mitt inntrykk er at det er sterke krefter som er imot nasjonal selvråderett.

Men uttrykket klovneverden er dekkende. :clown_face:

Altså - “elitene” har som mål å fjerne nasjonalstatene. Det har flere av dem uttrykt uten blygsel. David Rockefeller blant annet, og flere av hans Bilderberger-kompiser. Å rive i stykker selvstendige stater er et vilkår for å få sparka i gang den nye verdensorden. De er godt i gang. Jeg synes de er dyktige. De skal ha det. Motstanden er på det nærmeste fraværende, om vi ser bort fra noen iltre vester i Frankrike og en håndfull likesinna.