Nyheter MDTV Forum Om Doner

Skal Norge være med på å provosere Iran til krig?


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/07/skal-norge-vaere-med-pa-a-provosere-iran-til-krig/

USA vil etablere en militærkoalisjon som skal eskortere tankskip gjennom Hormuzstredet. Norge er bedt om å bidra, men det er foreløpig ikke klart om norske marinefartøy sendes til Gulfen. Dette skriver NRK og fortsetter: De siste ukene har spenningen mellom USA og Iran økt i Persiabukta. Det skjer i et område der nesten en tredel…


#2

Når angrepene på tankskip faller brått som følge av at Iranerne gjør hevd på egen suverenitet ved å skyte ned amerikanske droner ol. , så vil falskt-flagg operasjonene til amerikanerne tre tydeligere fram. Det er jo åpenbart amerikanerne som skader tankskip for å deretter å legge skylden på Iran. Iran har derimot alt å tape på disse angrepene. Cui bono?!
Derfor er det veldig viktig at amerikanerne nå kan hevde å stå bak nedgangen i angrep, slik at ikke iranerne stikker av med den seieren.


#3

Vi må regne med at USA er villig til å kjempe til siste nordmann i Persiabukten. Norge er allerede vant til å miste krigsskip av tåpelige grunner (ref Helge Ingstad), slik at Norge allerede bør være godt forberedt på det som eventuelt kan skje i Persiabukten. Etter et slikt oppdrag kan den norske marinen være redusert til en minimal størrelse.

Iran er villig til å sette hardt mot hardt hvis det først smeller. I første runde kan det dreie seg om minelegging av Hormuzstredet, men i neste omgang kan det være snakk om senking av tankskip. Norske krigsskip kan egne seg godt som målskive for et angrep fra Iran og uten at militært personell fra USA blir drept.

Norge er et av få land som er selvforsynt med petroleum samt at de aller fleste norske tankskip er flagget ut av landet, slik at for Norges vedkommende dreier ikke oppdraget seg om å beskytte egne næringsinteresser (men etter en slik konflikt er det lite trolig at norsk oljeindustri får slippe til med oppdrag i Iran).

Økonomiske sanksjoner kan være mer dødlig enn krigføring i vår tid. Under blokaden mot Irak i sin tid døde 1-2 millioner irakere (hvorav 500.000 barn). Da USA gikk til krig mot Irak og okkuperte landet ble 100.000 - 200.000 irakere drept.

Den humanistiske stormakten Norge er igjen ute på ville eventyr.


#4

Jeg ser at USA får skylden, men det er jo ikke tilfelle. Det er deres foresatte som ønsker krig. De finner du i Israel. Hvem som kjemper er underordnet for dem, bare det ikke er IDF.


#5

#6

Hvis han ikke får Iran-krigen sin, så duger Gaza til gjenvalg enda en gang?


#7

Det har amerikanerne også. Israel vil stå igjen som vinneren.


#8

Nrk har allerede begynt å kna budskapet inn. “Vi har allerede bidratt i et lignende oppdrag utenfor kysten av Somalia for å beskytte skip mot piratvirksomhet” melder dagsnytt.


#9

Norske krigsskip kan egne seg godt som målskive for et falsk flagg angrep fra Israel eller USA, så de kan få den krigen de ønsker.


#10

Somalia er jo kjent for sin militære slagkraft. De har utviklet den helt unike Motorjolle-RPG7 taktikken, som skremmer vettet av en hver fregatt. Absolutt sammenlignbart med Iran! (ironi alarm)