Nyheter MDTV Forum Om Doner

Sjokkdoktrinen slår til i EU

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/07/sjokkdoktrinen-slar-til-i-eu/

Coronakrise var det som skulle til for at EU-lederne denne uka kunne ta en ny jafs av medlemsstatenes suverenitet. Dette skriver journalist og kommentator Thomas Vermes på ABC Nyheter 26. juli 2020. Vermes skriver videre: Den amerikanske forfatteren Naomi Kleins bok «Sjokkdoktrinen» (2007) starter i en matkø utenfor Baton Rouge, en av nabobyene til New…

6 Likes

Montesquieu tok i si tid til orde for maktfordeling, om lag på same tid som Rousseau definerte folkesuvereniteten. Begge to gav tankegodset i arv til den franske revolusjonen. EU-kommisjonen har tråkka seg baklengs ned historia, og har passert Russeau og folkesuvereniteten for lenge sidan. No har det tydeleg lagt Montesquieu og maktfordelingsprinsippet bak seg. I følgje dette, bør makta fordelast på tre: Lovgjevande (parlament), utøvande (regjering), og dømande (domstolane). Med lovgjevande og utøvande makt samla i kommisjonen, er denne no på veg tilbake til før-moderne tilstandar, og det europeiske samfunnet er langt på veg reføydalisert. Storbritannia, som var det første til å innføre parlamentarisk praksis, har klokeleg hoppa av EU-skuta, og har dermed høve til å halde fram (meir eller mindre) som dei alltid har gjort…

4 Likes

Høyre og AP er globalistiske og vil inn i EU som fullt medlem. EU fullt implementert er en frihandelsone styrt av kapitallovene, og dermed er det neo-liberal markedsøkonomi som EU drives etter, som vedtatt i Lisboa-traktaten av 2009. Målet er blant annet privatisering av sosiale rettigheter i alle land, og EU-kommisjonen har anbefalt et privatisert helsevesen i EU.

BlackRocks CEO Larry Fink har privatisering av sosiale rettigheter som mål, ikke bare helsevesen, men også skole og statspensjoner. BlackRock er nå invitert av EUs sentralbank som rådgiver.

Når APs Hadja Tajik da sier i Klassekampen i fjor:
“– Staten må eie og drive det som er kritisk for landet, det som handler om sentrale eller sårbare velferdsoppgaver, sier Tajik”.
“Er det noe Hadia Tajik ikke vil verne om i 2021, er det de store reformene Solberg-regjeringen har gjennomført siden 2013.
–Er det noe av det du vil reversere?
– Ja, så mye som mulig. Særlig det som har handlet om privatisering”. Kilde (hele intervjuet).

Da burde AP få spørsmål om sitt EU ståsted, for AP har stemt for alt som får Norge inn i EU sammen med Høyre både før og etter intervjuet i Klassekampen. For de som følger med i geopolitikk er det liten tvil om APs strategi med hva Tajik sa i intervjuet. AP fremtrer som de representerer folkets og landets interesser, men på bakrommet stemmer AP samlet på det som kommer den globale storkapitalen til fordel.

3 Likes

Hvordan det fortsatt finnes folk som er tilhengere av denne galskapen er helt uforståelig. Det må opprettes et unisont, kompromissløst krav om Norges løsrivelse i befolkningen.

3 Likes

Helt korrekt observerat. Men det är ju inte bara i EU-sammanhang som det är uppenbart i hur stor utsträckning domstolarna är politiska instrument i västvärlden idag, USA och England klarar detta alldeles utmärkt på egen hand.

1 Like

En fantastisk artikkel! Om ikke folk endelig ser sammenhengen i Solbergs, Støre, Stoltenbergs, Brundtlands farlige falskspilleri er det nettopp det som kommer til å skje.

Europabevegelsen på stortinget.

Det står også å lese i deres beretning av 7. mai 1969 at de allerede på det tidspunkt hadde 120 av stortingets 150 representanter som medlemmer i sin hemmelige stortingsgruppe. Og i forrige stortingsperiode ble det på basis av EU relaterte avstemminger i Stortinget beregnet at denne gruppen nå måtte bestå av minimum 140 stortingsrepresentanter. Europabevegelsens norske avdeling ble imidlertid etablert i Norge så tidlig som 30. mai 1949.Kanskje du kunne sende en mail til de som er oppgitt som kontakter på nettsida deres, en av forfattere av Nei til Eu tematikk , eller spørre neitileu@neitileu.no osv.
1 Like

De har også lagt inn noe om Norges gjeld. Hvordan er det mulig at de lar pengene rulle ut i sanden på denne måten ? Så sier de at de må spare ! De mener at det er lønnsomt,billige lån for reinvestering, men det er jo en risiko nå som det kan komme et krakk til høsten. ( Jfr DN : “Dette er ingen vanlig økonomi” )

Norway has a very large sovereign wealth fund, which outweighs its public debt by a very large amount. Norway is one of the few countries in the world that doesn’t need to borrow any money.
Se gjelden her :
Read more at: https://commodity.com/debt-clock/norway/
Da jeg sjekket : Gjelden var 1,596,559,101,413 kr

Read more at: https://commodity.com/debt-clock/norway/
https://commodity.com/debt-clock/norway/

1 Like

Hei Mari.
Håper du nyter sommeren ! : ))
Har du hatt noen Norgsferie i år ?

1 Like

Nei, det blir nok ikke ferie på oss. Hva med deg? Håper du hygger deg :slightly_smiling_face:

1 Like

“Libanon er et multireligiøst land, og på grunn av den etniske og religiøse splittelsen har sentralregjeringen vært svak. Det er disse motsetningene som nå kommer til syne i forhandlingene med IMF om krisepakke”


JAN EGELAND generalsekretær i Flyktninghjelpen og en av WEFs 1500 frivillige ekspert
"Det er ikke utfordringene med et flerkulturelt samfunn, islam eller norske fremmedkrigere i Syria som er «elefanten i rommet».

Takk. Ingen luksusferie, men været var praktfullt.
Mange bra enkeltopplevelser.
Det høres ikke ut som du har fått din lønn enda, for å si det mildt.

1 Like

Skattekontoret gjorde en feilberegning. Igjen. Denne gangen svir det. Selv om det handler om en feil må vi betale og så får vi det tilbake. Jækla irriterende.
I det minste er vi sammen.

Sånt skulle de ha raske løsninger på. Husker at jeg jobbet i en kommune, som hadde gjordt en feil mot en av arbeidstakerne på lønna, og der denne måtte vente, og jeg glemmer ikke replikken fra en av sjefene som sa til henne :
" Haru ikke en samboer du kan låne av a ? "

1 Like

Her funker det sånn at du får tilbake på neste. Jeg kan ikke si at jeg har mye elsk på byråkratiet i dette landet. Likevel synes jeg at folk flest er hyggelig. Bare ikke de du møter på offentlige kontorer :wink: ok, veldig få man møter på offentlige kontorer for når du kommer over noen som er hyggelig får du straks følelsen at du har møtt en gammel venn. Rart det

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.