Nyheter MDTV Forum Om Doner

Silkeveien: Kina bygger akse med araberstatene

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/07/silkeveien-kina-bygger-akse-med-araberstatene/

Mens handelskrigen mellom USA og Kina trappes opp, fortsetter Kina ufortrødent å bygge ut sitt store «silkeveibelte». Nå er turen kommet til de arabiske statene. 10. juli 2018 ble det holdt en stor kinesisk-arabisk samarbeidskonferanse i Beijing. President Xi Jinping var vert for konferansen og sa i sin tale at målet er å skape et…

2 Likes

Viktig artikel om hur Kina-Arabmötet blev strategisk storsatsning på ekonomisk utveckling i Sydvästasien. Frågan är om inte det är samordnat med kommande fredsinitiativ från Putin-Trump-mötet?

Kina och Ryssland ser Trump som en möjlighet till fred. Du behöver inte vara så cynisk mot Trump även det är politiskt korrekt i Norge. Han är vald på ett program att dra sig ur krigen i Sydvästasien, men har hindrats av den brittiskledda kampanjen på att avsätta honom och/eller stoppa hans möte med Putin och av amerikanska krigshökars försök att sabotera urdragning ur krigen.

2 Likes

President Roosevelt hadde som visjon at hele verden skulle industrialiseres. Marshallhjelpen var bare begynnelsen. Det ser ut som dette prosjektet havarerte en gang på 1970-tallet ifbm gjeldskrisen i u-landene. Jeg har mistanke om at noen den gang innså at det var umulig for resten av verden å kunne klare å kopiere the-american-way-of-live pga det enormt store forbruk av energi, olje og ressurser som livsformen i USA var basert på. Det blir spennende å se om Kina vil lykkes bedre med sitt prosjekt om å industrialisere verden.

1 Like

Jeg tror ikke lenger på historien om ressurs-knapphet. Det er bare å se seg rundt, så er det åpenbart at det ikke er noe vi plages særlig med. Problemet er at vi har overlatt økonomien til de såkalte kapitalistene, og de oppfører seg som geiter. Foran dem ligger et frodig land, bak dem en ødemark.

1 Like