Nyheter MDTV Forum Om Doner

Serbia mellom koronavirus og fargerevolusjon

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/07/serbia-mellom-koronavirus-og-fargerevolusjon/

Serbia har opplevd noen dager med kraftige protester, særlig i hovedstaden Beograd. Demonstrasjonene retter seg mot vedtaket fra president Alexandar Vučić om å gjeninnføre lockdown med henvisning til koronaviruset. Demonstrasjonene er møtt med politivold, som igjen har utløst kraftigere protester. Innenriksminister Nebojsa Stefanovic sa at politiet hadde vist tilbakeholdenhet til tross for at de ble…

1 Like

Vucic løy om at han hadde vunnet over epidemien, holdt valg og ble gjenvalgt, og så innfører han lockdown, fordi Korona ikke ar borte allikevel.

Litt forståelig at del er forbannet.

1 Like

Nasjonalist? Er ikke han i stor grad pro EU?

1 Like

Han vil ikke ha utenomeuropeisk innvandring, og da er man nasjonalist i mange progressive øyne. Polen kan hente det de vil av innvandrere fra Ukraina.

1 Like

Aha, ok da skjønner jeg. Ja, typisk. Er ikke det? Vi trenger sterke nasjonale stater som satser på eget landbruk og industri. Jeg er imot selv europeisk arbeidsinnvandring for å beskytte egene arbeidsplasser. Og hvorfor importere hva vi kan lage selv?

Nasjonalist og EU tilhenger er direkte selvmotsigende.
Jeg personlig er mot alle former for innvandring, men den enkleste å bli kvitt er arbeidsinnvandring fra Europa.
Den formen med størst konsekvenser er innvandring fra MENA landene.
All innvandring er en trussel mot nasjonalstatens integritet.

Partiet hans (https://en.wikipedia.org/wiki/Serbian_Progressive_Party) er medlem av International Democrat Union, altså den konservative internasjonalen som spenner fra norske Høyre, ytterst til venstre i organisasjonen, via Republican Party i USA til BJP i India og Likud i Israel på organisasjonens høyrefløy: https://en.wikipedia.org/wiki/International_Democrat_Union

1 Like

Og alle sitter med regjeringsmakt i sine repektive land

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.