Nyheter MDTV Forum Om Doner

SDF: – Vi vurderer partnerskap med Bashar al-Assad

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/10/sdf-vi-vurderer-partnerskap-med-bashar-al-assad/

Kommandanten for de kurdiskdominerte SDF-styrkene i Syria, Mazlum Abdi, sier i en uttalelse at «Vi vurderer partnerskap med Syrias president Bashar al-Assad med sikte på å bekjempe de tyrkiske styrkene.» Dette går fram av en Twitter-melding fra Rojava Network 8. oktober 2019. The Commander-in-Chief of the Syrian Democratic Armed Forces, Mazlum Abdi: "We are considering…

2 Likes

De samarbeidet jo godt før krigen, så det er ingen grunn til at de ikke kan gjøre det nå. Med en formalisert avtale, støttet av nabolandene, har kurderene en mulighet til å forme sin egen sivile organisasjon i fred - de har jo en del de må avklare, seg i mellom.
Jeg vil hevde at dette er en bedre løsning, akkurat nå, enn en egen stat vil være. Rett og slett fordi den ikke ville ha blitt styrt av kurderne, men av andre lands interresser.

Puslespillet fortsetter å falle på plass om amerikanerne snur ryggen til kurderne. Konflikta mellom Tyrkia og kurderne er nettopp det som kan gjøre gjenopprettelse av Syrisk suverenitet (i Syria) til ei diplomatisk løysing. Uten kurdere - islamisme. Uten Tyrkia - Kurdistan (kurdere er iranske nomader og minoriteter i Syria - også i området kontrollert av SDF.)

Hva om en jødisk minoritet og litt andre etniske minoriteter tar over makten i Russland, ødelegger det tradisjonelle samfunnet, likviderer alle som eier litt kapital, og innfører et terrorvelde - alt med støtte fra jødiske kapitalister i USA. Er det dette som er sosialisme? Sympatiserer du fortsatt med dette, Pål Steigan?

–Trasig å tenke politikk et helt liv og ikke klare danne et mer nyansert perspektiv enn “sosialisme er godhet og kapitalisme er ondskap”.

Ønsker du å kjenne til en enkel, konkret, prinsipiell og demokratisk modell for å organisere staten på en måte som motvirker tendensen til maktkonsentrasjon, så kan du besøke denne:

https://www.sjølstyre.no

1 Like