Nyheter MDTV Forum Om Doner

Så var det den Epsteinsaken igjen

“De tre forhenværende presidentene håper en holdningskampanje vil sende et viktige budskap”
Band er arkitekten bak Clintonfondet.Tre presidenter skal få saltløsning i blodårene, live på TV.

3 Likes

c201e61cb528246633bd91e20445864cbad701044ea767e36ec4023d

God tur til sikkerhetsrådet

171c68472ab2e4d6d819030df5457efd
Mona Juul og Terje Rød-Larsen på gallafremvisning av teaterstykket «Oslo» i London. Det handler om ekteparets rolle i de hemmelige forhandlingene som ledet frem til fredsavtalen med samme navn. Foto: Dan Wooller/Shutterstock/NTB
Ingen norske diplomater har en historie som Mona Juul og Terje Rød-Larsen
DOKUMENTAR
TEKST Tore Gjerstad Gard Oterholm
26. NOVEMBER 2020 OSLO
Norges fremste diplomatpar ble hyllet på Broadway. Jeffrey Epstein bidro med finansieringen av en eksklusiv spesialvisning – og satt selv i salen.Adoptivdatter Mikaela.
“n February, Mikaela Spielberg — the famed director’s 24 year-old-daughter — announced she is working as a porn star. One month later, she was arrested over a domestic violence incident with her 50-year-old fiancé”.

eeb57709d1a5f1d17f6a09f4dbd81cab
51G-itZpXeL

b3d12d38-98ca-49ce-b460-f8ec78cc1b3a

Utdrag.

“Vi tenkte umiddelbart på Rød-Larsens forhistorie, som Gjerstad var med å dekke blant annet tidlig på 2000-tallet da han og kona unnlot å informere arbeidsgiveren i Utenriksdepartementet (UD) om pengestøtte fra den israelske politikeren Shimon Peres”.

"Epstein kontaktet da generalkonsulatet i New York, og ønsket spesialbehandling for å få visum til et norgesbesøk, ble vi fortalt. UD bekreftet hendelsen, men ga få detaljer. De sa bare at det var snakk om en tredjeperson, men vi fikk informasjon fra kilder om at det var snakk om minst én, og kanskje to østeuropeiske kvinner. Gjennom innledende research, visste vi at Epsteins mest profilerte anklager, Virginia Giuffre, i vitnemål fortalte at hun trodde andre ofre var unge kvinner fra Øst-Europa. Dette kunne tyde på at Epstein ville ta med seg virksomheten til Norge…Tjenester som Flightaware og Flightradar tilbyr oversikt over flyturer, men flere av halenumrene var skjermet. Derfor ba vi om innsyn hos Avinor. Selskapet gir ikke innsyn i detaljerte data, men kunne sjekke om de Epstein- tilknyttede flyene hadde vært i Norge. Det hadde de ikke, ifølge Avinors database. Flyene ville dukket opp der så lenge de ikke omgikk obligatoriske avgifter, ifølge Avinor. Likevel viste det seg at Epstein på et tidspunkt var i Norge.

"
I november fikk vi et dokument fra UD som var spesielt interessant. Der sto det at habiliteten til ekspedisjonssjefen i avdelingen som vurderte pengestøtte til IPI, Geir O. Pedersen, ble tatt opp i 2012. Grunnen var hans vennskap med presidenten Rød-Larsen. Dokumentet konkluderte med at Rød-Larsen hadde interesse av hvilket vedtak UD ville fatte, og at «alt dette kan tale for inhabilitet» om bindingene mellom ham og Pedersen. Utfra dokumentet var det ikke klart hva som skjedde videre. Pedersen er i dag Norges fremste diplomat i FN, som spesialutsending til Syria. Forbindelser mellom en slik aktør og Rød-Larsen var det naturlig å undersøke nærmere. Da vi begynte å se nærmere på Pedersen, tok det heller ikke lang tid før vi oppdaget at hans kone, Mona Christophersen, senere jobbet for IPI i New York, etter at ektemannen flyttet dit for å bli FN-ambassadør".

“Under sitt neste uteopphold i Bonn, ble han involvert i den hemmelige Oslo-kanalen av Terje Rød-Larsen og Mona Juul som han kjente godt fra lang tid tilbake. Han ble en av de sentrale deltakerne fra norsk side i disse forhandlingene. I august 1993 fikk han permisjon fra UD for å overta som avdelingsleder for Fafos internasjonale avdeling”.

“Etter å ha undersøkt UD-pengebruken, ville vi se på tankesmiens egen. Norske skattebetalere har finansiert IPI med over 100 millioner kroner. Det var relevant å undersøke hvilken helhet støtten har gått inn i.
Vi hadde allerede gjennomgått skatteskjemaene flere ganger, men lette etter flere steder der det kunne stå relevant informasjon. Da fant vi ACRIS, eiendomsregisteret i New York. Der lå dokumenter om en leilighet IPI kjøpte i 2010 i et fasjonabelt nabolag på Manhattan. Et nettsøk ledet oss til den amerikanske tjenesten Whitepages, hvor det sto at Rød-Larsen på et tidspunkt hadde oppført den samme adressen som sin. IPI opplyste at han var en av flere som disponerte den, og svarte ikke på oppfølgingsspørsmål om han betalte for det. I dokumentene kom det også frem at det var mediemogulen Mortimer B. Zuckerman som signerte avtalen for IPI. Han var forretningspartner med Epstein på midten av 2000-tallet”.

Bare legger til litt info om kona til Geir O. Pedersen for å vise hvor tett dette miljøet er.Andre navn;

“– Jeg ble opprørt av å lese om Epsteins donasjon og hans relasjon til Terje Rød-Larsen og IPI.
Det sier Lord Michael Levy, som inntil nylig satt i styret til tankesmien International Peace Institute (IPI). Medlemmet i det britiske Overhuset har vært så suksessfull til å samle inn penger for tidligere statsminister Tony Blair, det britiske arbeiderpartiet og jødiske organisasjoner at han blir kalt Lord Cashpoint i hjemlandet”.

Kevin Rudd

“IPI-styreleder Kevin Rudd har heller ikke svart på uttalelsene fra sin tidligere styrekollega. Ifølge tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik var også han til stede på middagen i 2013, noe Rudds talsperson tidligere har fortalt at han ikke husker. Talspersonen har også opplyst at Rudd ikke kjente til støtten”.

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.