Nyheter MDTV Forum Om Doner

Russland: – Vi trenger ikke hangarskip, vi trenger bare våpen som kan senke dem

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/09/russland-vi-trenger-ikke-hangarskip-vi-trenger-bare-vapen-som-kan-senke-dem/

USA bruker mer penger på våpen og militærvesen enn de ti neste konkurrentene på lista. Russland er bare på femteplass og bruker ikke mer på militærvesenet på et år enn USA bruker på en måned. Russlands forsvarsminister Sergeij Shoigu forklarer hvorfor i et intervju med den russiske nettavisa MK.ru. «USA bruker enorme summer på private…

5 Likes

På syttitalet hadde USA fått enda eit nytt hangarskip og admiralen møtte i Senatet for å takke. Ein senator spurte kor lenge skipet ville halde ut i krig. Admiralen svarte: Eit døgn i open sjø og fem i hamn, før det sekk. (Han tenkte på russiske ubåtar).

Dette her er med respekt å melde sludder, hangarskipsgrupper har ikke på noen måte blitt avleggs. Dette illustreres best med å se på lederen innen “carrier killers”, Kina. De bruker nå en formue på å bygge seg en Blue water navy for å konkurere med USN, og for å oppnå dette bygges det hangarskip over en lav sko. Dette hadde vært forunderlig om kineserne selv hadde den tiltroen til hypersoniske missiler de hevder i pressen, mye tyder således på at de ikke selv kjøper sine egne fakta. Derav hangarskip.

Russland er det nå ventet at vil snakke ned hangarskip, dette for å ikke miste ansikt etter tørrdokk skandalen som permanent fratokk lansert muligheten for å holde sitt ene hangarskip i videre tjeneste. Er her også verdt å nevne de ulike ordene Russiske admiralitet har funnet på i sitt forviltete forsøk på whataboutisme, for å dekke over at deres hangarskip er små og ubrukelige. Tenker her på ord som “flybærende rakettkrysser”.

1 Like

Raketten er ustoppeleg, går i omveg og når den nærmar seg hangarskipet stig den høgt opp, snur nasa ned og super rett ned på skipet.

Det er mulig, men Russland og Kina behøver kun å overleve en liten stund til, før NATO ikke kan vinne en ny storkrig, da soldater ikke er interessert i dø for retten til å bli en hatet minoritet i eget land.

Jeg har tatt opp dette med NATO-folk, men ingen vil svare, så det er tvilsomt at noen av de tør å snakke om problemet av frykt for å miste jobben; Det er litt ironisk, alle de penga til militæret, også vil man være uegnet til å vinne en ny varm krig om noen år.

Lasere er på vei, og hangarskip har energien til å drive dem. Sannheten er nok at selv ikke de militære vet dette, men jeg er ikke sikker på at hangarskip er hva USA baser seg på mot Russland eller Kina, men at de er mer for å holde resten av verden i øra.

1 Like

Litt som japanske kamikazefly. Det var jo en stor suksess

Patriot-systemet har aldri vært egnet til å skyte ned små droner som flyr lavt og fhv. sakte. Det saudiene ironisk nok trenger, i tillegg til jammeutstyr som kan forstyrre kommunikasjonen med dronen, er det israelske systemet “Iron Dome”, og også de nye systemene “Barak 8” og “Iron Beam”. Men kongefamiliens eksistens skal nok være truet før det eventuelt skjer.

Det er nok du som sludrer, min venn. Du forstår ikke forskjellen på å bruke slike fartøy til å skremme små nasjoner til underkastelse, og å bruke dem i en konflikt med likeverdige.
Det er nok også det som ligger i bakhodet på kineserne. De begynner å ha noen investeringer å forsvare, rundt omkring.
På den annen side:

1 Like

Peter_Magnus kommer ikke tilbake.

Det er det ingen NATO-klakkører som gjør, når de får spørsmålet om hvorfor europeiske menn skal være villig til å dø for retten å bli en hatet minoritet i eget land.

At de aldri svarer, gjør meg misstenksom om de har det som jobb, og at de vil miste jobben for rasisme, om noen skulle se de diskutere problemet.

Det ville være synd og skam. Det er ikke noe å mål å skremme vekk folk, selv om de er litt sleivete i sine utsagn. Da hadde vi jo jaget deg først, siden du både er sleivete og ensporet.

Det er ganske vanlig at folk ikke tør snakke om betente tema, om de f.eks. føler de ikke kan gjøre noe med situasjonen selv.

Det er vel ikke at folk ikke har prøvd.

Hangarskip er fortsatt formidable kampstyrker - i en kald krig.
Allerede de japanske kamikaze-angrep i 1945 stilte spørsmål om deres overlevelses-evne.

I en krig i 2020 vil deres bruksverdi raskt nærme seg null.
Mens norsk forsvarspolitikk fra 1954 baserte seg på rask støtte fra USA, og det var i klartekst tenkt som støtte fra hangarskip, det tar uker å overføre flyskvadroner, måneder å overføre tropper, samme hva “eksperter” sier, og da er alternativet US Marines små og mye svakere hangarskipsgrupper, som også har US Marines troppekomponenter i gruppen.

På 1950-tallet var dette en troverdig strategi.
Den sovjetiske marineoppbyggingen på 1960-tallet endret den lokale balansen og sovjetiske marineøvelser fra 1971 demonstrerte vilje og evne til å stenge atlanteren ved GUI-gap.
Sammenbruddet i sovjetisk økonomi, oppløsingen av Warsjavapakten og rustende tidl. sovjetiske marinefartøyer skrudde klokka tilbake.

Men dette er ikke 1990-tallet, 30 år har gått. I dag har russerne langtrekkende fly, både med Su 34, Tu 160 og ikke minst Mig 31, som alle har leveringsmuligheter for svært nøyaktige, langtrekkende og hypersoniske missiler som alle har kapasitet til å slå ut hele grupper av skip med termonukleære våpen.
Den kanskje mest skremmende er missilet som i dag bevæpner Mig 31, som er hypersonisk, har 2000 km rekkevidde og vil ha nok anslagsenergi UTEN sprengstoff til å senke et stort skip…
Det betyr at russerne har våpen deployert, som effektivt stenger Barentshavet, Norskehavet og Nordsjøen UTEN bruk av atomvåpen.
Med atomvåpen har det ukentlige toktet med Tu 95, Tu 160, Mig 34, ekskortert av Su 27, Su 30 og Mig 31 i jagerversjon kapasitet til å slå ut hele Royal Navy og den tyske og hollandske marine, med rakettvåpen og krysserraketter - om man bruker atomvåpen.
Det vil da ikke være noe behov for å angripe den norske skjærgårdsmarine, det vil bli en mop-up operasjon.

For å bøte på denne situasjon, ønsker USA nå å bruke Grønland som hangarskip, og vil igjen bruke Reykjavik som framskutt base, baser iNorge ser ut til å være helt nedprioritert.
For å møte dette må norske myndigheter forberede seg på en kuppmessig utplassering av russiske styrker på Svalbard, som ville stenge effektivt for det nye amerikanske initiativet…

Og totalt sett, har den nye rakett-teknologien stilt amerkanske lovnader i et underlig lys, de vil mangle evne til å kunne gjennomføre det, til en akseptabel pris.

2 Likes

Krig er ikke som det engang var. Derfor burde Norge satse på et assymetrisk droneforsvar bygd rundt et modernisert HV og trekke seg ut av Nato. Som er en organisasjon som krever at Norge seriebryter sin egen grunnlov.Mao er vi ikke en selvstendig stat når vi er underlagt dette konseptet.

Det sovjetiske ubåtforsvarets motto;
“En bombe, en by. En rakett, ett land. En ubåt, ett kontinent”

Små nasjoner er aldri helt selvstendige stater, og det beste vi kan håpe på er selvstyre hjemme i bytte mot å være hegemonens lojale hund.

Så ikke sutre over Diaz defaisme. Jeg har nå tro på at et effektivt droneforsvar vil utjevne forskjellene mellom stor og liten. Det blir mer som et sjakkspill enn en brytekamp

For meg er ikke dette viktig. Norge kan ikke overleve alene kulturelt, så vi er avhengie av at store deler av Europa overlever intakt.

Det er ikke slik at hegemonen har all makt, om det er flere hegemoner, og nå som den kalde krigen starter opp igjen, så må elitene investere mer i egen befolkning, da mostanderen vil forsøke å bruke hvor dårlig vi blir behandlet til å skape missnøye.

Russland og Kina er ikke eksperter på hva vi i Vesten ikke liker, så derfor er det viktig at vi forteller dem det eller lager et opprør først, slik at de kan kopiere anklagelsene eller støtte opprøret.

Slik tenker enn hippi. Gårsdagen er nok borte og kommer aldri tilbake. Grunnen til at eliten behandlet befolkningen bra under forrige kalde krig er at den nettopp hadde vunnet en verdenskrig og hadde den erfaringen som ballast. Og at mobliseringsforsvaret, industrien og byråkratiet trengte fysiske hender. Slik er det ikke lenger

Det er vel en første gang for alt, og denne var ny.

Jeg vil ha en Nordpol-allianse av frie hvite nasjoner, men da vi skal ha en ny kald krig først, så kan man like godt utnytte seg av det til å få stoppet innvandringen fortere.