Nyheter MDTV Forum Om Doner

Russland slår ut tyrkiske droner fra armensk luftrom

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/10/russland-slar-ut-tyrkiske-droner-fra-armensk-luftrom/

Moskva har lansert sitt «Belladonna» drone-killer-system i Armenia for å imøtegå Aserbajdsjans tyrkisk-produserte Bayraktar armerte droner. Av Stephen Bryen, Asia Times. Det elektroniske våpensystemet kjent som «Belladonna», kalt oppetter en giftig plante som renessansekvinner brukte uttrekk av for å utvide pupillene i øynene. Dette skulle gjøre dem mer attraktive. Mens Belladonna oversettes med «vakker dame»…

3 Likes

NATO tester Russlands forsvarskapasitet?

1 Like

Dronene som ble brukt til å angripe den Russiske flybasen i Syria var på Ingen måte bygd av analfabeter med håndklær på hodet! Ei heller var de under kontroll av analfabetene i Is under angrepet.
Systemet for droppkoordinasjon av bomber er på ingen måte hyllevare, og det er på det rene at det sto en høyteknologisk aktør bak disse angrepene. Det var ikke Kina.
Dette systemet alene sto ikke bak forsvaret av flybasen, systemet “Pantsir” skjøt ned brorparten av dronene. Det å kunne lande noen av dronene intakte var uvurderlig i forhold til etterretning.

Disse dronene kan kontrolleres fra fly, på samme måte som de dronene som angrep flybasen i Syria ble det.

2 Likes
1 Like
  1. Jeg går ut fra at det menes “selvmordsdrone” og ikke en drone man bruker for å utrydde sel.
  2. Er det riktig å kalle en ubemannet maskin for “selvmordsdrone”? Er ikke selvdestrueringsdrone e.l. bedre?

I et økologisk perspektiv. Men hva skal man kalle bomber? Selvmordsbombe er jo allerede opptatt. Kan selvdestrueringsbombe fungere her også??

Tror navnet Beladonna her heller symboliserer motgift , som er en egenskap hos planten.

Forfatteren av “Red Horizons,” Ion Mihai Pacepa, en rumensk etteretningsoffiser som hoppet av til USA, skrev om teknobyer i Russland som ikke var på kartet, og som de kjørte inn i med sotede vinduer.

Planten “Atropa Belladonna” er giftig og inneholder motgiften Atropin som kan brukes ved soppforgitning og i forbindelse med nervegass.
https://www.womenfitness.net/wp/wp-content/uploads/2017/02/0_12b18f_5f64a690_XL1.jpg

2 Likes

Alle bomber destruerer seg selv når de eksploderer. Det kunne vært interessant å finne ut hva som egentlig menes med en selvmordsdrone. Dersom den styrter ned mot målet sitt og eksploderer, er det vel som en rakett enn en drone.

Tror nok det kun er et mediapåhitt for å gjøre ting litt mer juicy. Neppe en teknisk betegnelse.

1 Like

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.