Nyheter MDTV Forum Om Doner

Russland skal hjelpe Kina med å bygge et effektivt missilforsvar

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/10/russland-skal-hjelpe-kina-med-a-bygge-et-effektivt-missilforsvar/

Kina kommer til å etablere et nytt forsvarssystem mot angrep med ballistiske missiler. Dette systemet vil Russland hjelpe til med å bygge. Dette sa Russlands president Vladimir Putin i en tale i Valdai-klubben i Sotsji 3. oktober 2019. (Utskrift av talen her.) Et slik system vil gi Kina et drastisk mye bedre forsvar mot angrep.…

3 Likes

At de ikke har en gjennomgripende forsvarspakt er for meg ubegripelig. På den andre siden er det jo enda mer ubegripelig at vesten valgte å støte Russland fra seg. Putin gikk jo så langt som å ytre ønske om å ta Russland inn i NATO. Nå går absolutt alt mot øst i et forrykende tempo. Her på bjerget kappes de fortsatt om å være flinkest i klassen i sin servilitet ovenfor USA, mens amerikanerne fortsetter med sin “Libya-modell” for hele kloden. Ingen har åpnet øynene for at Eurasia VIL reise seg som en koloss, og at USA aldri mer vil kunne holde Eurasia nede. Alternativet er amerikansk seier gjennom atomkrig. Og hva er vel mer ynkelig og feigt enn å satse på det kortet?

3 Likes

Det er allerede over. Vi blir sittende igjen som tapere fordi vi ikke kan flytte vår kapital/verdier til nye og grønnere enger. Det kan eliten. Det store spørsmålet for meg handler om hvor stor makt den vestlige elite blir sittende igjen med? Både Kina og Russland er kapitalistiske stormakter som har alt å tjene på et godt forhold til våre herskere, samtidig som vi pleben er overbetalte husdyr samenlignet med deres egne.

Jeg har ikke noe imot at vesten mister sin makt over verden så lenge våre herskere går ned sammen med oss.

Spennede tider går vi uansett i møte.

1 Like

Hvis de gjør som USA, vil de sørge for at det ikke kan brukes mot egne våpen.

Ja vi skal ikke glemme det marxistiske perspektivet her. Jeg var vel litt ensporet på geopolitikk.

1 Like

Jeg kjenner ikke godt nok til Marx til å mene hverken det ene eller det andre om hans teorier. Das kapital var en hyggelig men ulest julepresang :slight_smile:

USA er verdens største og nå eneste terrorstat. USA reserverer seg også retten til å gå til angrep på land som passerer dem økonomisk og teknologisk. USAs militærbudsjett er et angreps-budsjett, mens andre land har et forsvarsbudsjett, de forsøker å forsvare seg mot USA så best de kan.

“- vil USA opprettholde omfanget av fleksible kjernefysiske våpensystemer som trengs for å møte kjernefysisk eller ikke-kjernefysisk aggresjon mot USA”. (Nuclear Posture Review).

Hvem er det som truer eller har planer om krig mot USA? Det er USA som truer land med krig, og det nesten hver eneste uke, og når USA truer Russland og Kina med krig, truer USA verden med krig, for en krig mot Russland og Kina kan ende med en atomkrig.

En får håpe at det er bare et gigantisk spill for å gjøre de private eierne av den amerikanske krigsvåpen-industrien enda rikere. At USA sa opp IRN avtalen bare for at Raytheon, verdens største produsent av militære milliler og raketter, skal produsere de nye mellom-distanse rakettene. De har jo en tidligere direktør i forsvars(angreps)minister posten.

Men vil de rikeste ha en krig mot Kina? BlackRock, det enorme kapitalforvaltningsselskapet, kunngjorde nå i April at de vil investere sterkt i Kina fremover, og BlackRock er også blant de største eierne av den amerikanske krigsvåpen-industrien. Vil de tillate at USA går til angrep på sine investeringer i Kina? Det kan forventes at State Street og Vanguard og de andre som også eier krigsvåpen-industrien vil investere mye mer i Kina, som har jevnt meget høy vekst.

USA må ha pågående kriger og høye militære spenninger for å ha fulle ordrebøker for sin enorme krigsvåpen-industri med 3,2 miliioner ansatte, og tusenvis av underleverandører. En oppstilling av mellom-distanse atomraketter i Kinas naboland vil gi industrien flere hundre milliarder i året.

USA har over 800 militærbaser over hele verden, kun med hensikt å gi de private kontraktørene milliarder i årlig profitt. De skal nå bygge en militærbase i Galapagos. Hva skal USA forsvare der? Det skal gi kontraktøren mange milliarder i profitt ved bygging, og årlige milliarder i profitt på drift. Ecuador lar USA gjøre som de vil, de er administrert av USAs IMF og Verdensbanken allikevel.

Det militær-industrielle komplekset (MIC) har gjort akkurat som de vil etter de fant opp atombomben, og alle kriger etter 1945 har hatt som hensikt å gjøre de private eierne enda rikere. Og som i all annen industri de eier vil de ha årlig vekst.

Den ideelle krigen for MIC er en lavintensitets-krig i militært svakere land hvor USA (MIC) kan bestemme hvor lenge de skal være der og kontrollere hvor omfattende krigshandlingene skal være, som i Afghanistan, som har gitt mange hundre milliarder i profitt hvert år de har vært der.

Men skjer det en teknisk feil ved feks en radar på en side av grensen mellom Kina og i nabolandene når mellom-distanse atom raketter er utplassert, kan det meste av all landbasert liv som vi kjenner det bli utslettet. Regn ikke med store protester fra verdenssamfunnet, WEF har nå slått seg sammen med FN.

1 Like

Ja, bare det forhold, at der er potentiel mulighed for at en altødelæggende atomkrig kan ske, og at den endda er endnu tættere på, jf. brændpunkterne i Syrien, Ukraine, Nordkorea og Iran, end den var under den Kolde Krigs trods alt bipolære magtbalance, burde være mere end nok til at alarmklokkerne skulle ringe og få folk til at valfarte til gaderne for at demonstrere i million-tal, for ikke at sige tæt på i milliardtal. - Eller i det aller-mindste engagere sig med samme glød, som de gør i “klima-kampen.”
Men nej, på trods af, at atomkrigen er langt mere overhængende og konkret end klimatruslen.
Hvad er der mon galt (med folk)?

3 Likes