Nyheter MDTV Forum Om Doner

Rødt om Venezuela: En naturlig og ventet uttalelse

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/02/rodt-om-venezuela-en-naturlig-og-ventet-uttalelse/

Debatt. Av Ove Bengt Berg. Så har altså AU i Rødt slutta opp om kravet fra USA og den norske regjeringa om at det må holdes nyvalg i Venezuela. Rødt slutter dermed opp om en utenrikspolitikk som går ut på å blande seg inn i andre lands styre, og i tillegg støtter Rødt et krav…

5 Likes

Påstandene om at valget i Venezuela har vært falskt er av særdeles sterk karakter, og burde i så måte være forankret i en tilsvarende sterk begrunnelse. Jeg savner dette grunnlaget, og jeg savner etterlyselsen og debatten rundt et slikt grunnlag her på Steigan. Vinklingen her på forumet har for det meste vært i retning av at det er feil med innblanding okke som. Dersom grunnlaget for påstandene om valgfusk er godt, deler jeg ikke oppfatningen om at innblanding er feil.

1 Like

RØDT er tydelige på at Assad-regimet er et diktatur som vi ikke støtter, og at protestene for demokrati i kjølvannet av den arabiske våren var rettferdige, uttalte Bjørnar Moxnes.
https://rødt.no/rodts-syn-pa-krigen-i-syria

RØDT støtter også kurdernes kamp for frigjøring og står med det kurdiske folket i arbeidet for fred, frihet og demokrati. RØDT arbeider også for solidaritet med Kurdistan.
https://rødt.no/kurdistan

RØDT gikk denne uka ut med en uttalelse der det blant annet het at folk i Venezuela er i sin fulle rett til å protestere mot regjeringa og kreve endringer uten å bli møtt med vold. I tillegg støttet partiet den norske utenriksministeren Ine Eriksen Søreides (H) ønske om dialog og forhandlinger mellom partene i Venezuela!?

Uttalelsene fra Bjørnar Moxnes og RØDT over er både avslørende og sjokkerende:

  • RØDT støtter terroristenes krig mot Syria.
  • RØDT støtter USA, England, Frankrike, Israel og Saudi Arabia`s imperialistiske krig mot Syria.
  • RØDT støtter “det kurdiske folkets” okkupasjons-krig mot Syria, der kurdiske styrker har gått langt utover sine områder ved hjelp av soldater fra USA.
  • RØDT støtter også “høyresidens voldelige protester” mot den sosialistiske regjeringa i Venezuela. Høyresidens voldsbruk og små-militære angrep er svært godt dokumentert.

RØDT har hatt en voldsom høyredreining, og RØDT har utviklet seg til å bli et et støtteparti for Vestens imperialistiske kriger og påfunn. Denne voldsomme høyredreiningen skjedde etter Bjørnar Moxnes inntreden, så jeg mistenker at Bjørnar Moxnes er betalt av CIA for å ufarliggjøre RØDT, på samme måte som Klassekampen tidligere ble ufarliggjort. :rage:

Kan minne om at CIA har infiltrert organisasjoner og politiske partier i Norge tidligere!

4 Likes

Innblanding i form av destabiliseringer, økonomiske sanksjoner, statskupp, krig og krigstrusler er selvfølgelig feil okke som. Det er ekstremistisk. At grunnlaget for påstandene om valgfusk mangler er en liten detalj i dette bildet.

Fra før har Rødt støttet amerikanske okkupasjonen av nord-øst-syria og de tenker å samarbeide med Arbeiderpartiet i Norge. Rødt er et anti-sosialistisk imperialistisk ekstremistisk parti.

1 Like

Rødt har nok et dilemma her: Hva er det som er viktigst for Rødt, er det å felle dagens regjering og få inn flere representanter på Stortinget ved stortingsvalget i 2021, eller er det heller å støtte Maduro og risikiere å miste velgeroppslutning. Rødt kunne kanskje ha valgt en annen løsning, med utgangspunkt i krisen som var Ukraina og hvor EU fikk gjennomslag for at det skulle avholdes nytt presidentvalg i Ukraina seks måneder senere (eller når det var) så kunne Rødt har foreslått noe tilsvarende for Venezuela. (I Ukraina ble det ikke betraktet som å være direkte udemokratisk å la Janukovitsj bli sittende som president i flere måneder ekstra før et nytt ekstraordinært presidentvalg).

Rødt er en del av den nye avlatsindustrien, så de vet nok hva de gjør.

Poenget med Rødt er at Solsidens barn med dårlig samvittighet over egen velstand kan få stemme Rødt og twittre om det, så den dårlige samvittigheten kan byttes ut med et sinne rettet mot alle egoistene som ikke forstår hvor viktig rettferdighet er.

Det er fort gjort å glemme at den gamle avlatsindustrien til den katolske kirken også var en ting de velstående og presteskapet ønsket, mens de fattige synderne syntes det var urettferdig at de måtte brenne i skjærsilden, fordi de manglet penger til å kjøpe seg fri.

1 Like

Hva med å forsøke litt ærlighet? Det er helt tullete at vi i Norge skal ta stilling til noe ingen av oss har tid til å sette seg inn i, spesielt når vi ikke har mulighet til å påvirke utfallet for eller i mot.

De som har tid til å sette seg inn i situasjonen, er oftest betalt for å gjøre det, og da vet vi at det viktigste er å beholde jobben, slik at de vil anbefale hva arbeidsgiveren ønsker.

1 Like

Hadde det ikke vært for Synne Bjørbæks gode appell i går, hadde jeg meldt meg ut av Rødt!