Nyheter MDTV Forum Om Doner

Regjeringen vil gi ESA direkte makt til å bøtelegge norske firmaer

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/08/regjeringen-vil-gi-esa-direkte-makt-til-a-botelegge-norske-firmaer/

Like før sommerferien la næringsministeren ut forslag om at Brussel skal kunne innhente opplysninger hos og bøtelegge norske virksomheter uavhengig av norske myndigheter og domstoler. Dette skriver ABC Nyheter og fortsetter: «Regjeringen går inn for at Norge skal slutte seg til nye, inngripende EØS-lover fra EU. De innebærer blant annet at overvåkingsorganet ESA over hodet…

5 Likes

Og dermed har den norske politikarkasten utnemnd seg sjølv til ein “folkevald adel”, som ikkje har meir å seia enn kongen.

5 Likes

Saken vil trolig kreve 3/4 flertall i stortinget for å bli vedtatt. Det finnes dermed en teoretisk mulighet for at saken vil kunne bli stoppet. Men hva skal vi tippe at Krf (Hareide) og Ap (Støre) vil stemme på? Saken kan være en ny vekker for befolkningen (etter at ACER-saken ble vedtatt). Og kan bli en ny nedtur for Ap. Men det er langt fram til neste stortingsvalg og flere nye direktiver og nye EU-saker kan komme til avstemming før den tid. Det er på tide å få et nytt storting valgt inn, men helst burde det ha vært mekanismer for å gjennomføre folkeavstemminger i Norge (for å beskytte befolkningen mot politikerne). Husk at Sveits har hatt god erfaring med folkeavstemminger (Sveits er bla et av verdens rikeste land og et av verdens mest industrialiserte land).

4 Likes

Og Bongard, som har oppskriften klar for det ultimate medborgerdemokrati, har trukket seg tilbake for å pleie rollen som bestefar. Et godt valg, da alternativet er å gremmes til døde. Jeg gleder meg på hans vegne, han har uansett gitt oss alt vi trenger for å bygge et godt og verdig demokrati, hvis vi noensinne tar til vettet?

Dette forutsetter vel at gammelmedia skriver om den på en skikkelig måte? Og ikke for eksempel i stedet finner et eller annet “sirkus” (a la Listhaug-saken) av liten reell betydning for noe som helst, å avlede det offentlige ordskiftet med i ukevis, med god hjelp av våre politikere.

1 Like