Nyheter MDTV Forum Om Doner

Rå profitter på ansiktsmasker

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/08/ra-profitter-pa-ansiktsmasker/

På grunn av koronakrisa og stadig flere pålegg om å bruke ansiktsmasker har prisen på masker gått rett til værs. «Apotek1 opplyste til VG i april at en 100-pakning med munnbind kostet omtrent 180 kroner før coronakrisen. I dag koster et tilsvarende produkt 740 kroner – med halvparten så mange munnbind i pakken.» Dette skriver E24. Hos…

3 Likes

DET er et reelt problem. Men det kan løses lett, til glede for BNP. Vi har råvarene, vi kan lage dem selv.

Dette er et ikke-problem, da produksjon av masker ikke er monopolisert, og de høye prisene vil derfor føre til økt produksjon, hvorpå prisene faller igjen.
1594505076868

I USA har flere stater lover som sier at det er forbudt å øke prisene mer enn f.eks 10% i krisetider. Øker du mer kan du havne i fengsel som ham som vil selge strømgeneratorer til 3x prisen i Florida. Det betyr at det lett kan gå tomt i hyllene for det meste. Ingen intensiver for noen å selge noe ekstra. Kunne de satt opp prisen ville etterspørselen fått ned og en hadde ikke så lett gått tomt og flere ville solgt dem varer med gevinst inntil det ble så mye tilbud at prisene gitt ned igjen. Nå kjøper alle for å sikre seg. Det rammer de med størt behov. For prisene vil gå ned igjen. Det er tilbud og etterspørsel som bestemmer. Bare ikke la politikere regulere det.

Få med øyeskjold og filter :wink:Håper ikke det er en glidende overgang til noe annet, men tildekket det ser det ut til at de er.
Det skal de ha.
2 Likes

Dette er et “marked” med strenge restriksjoner, ikke ei pølsebu.
“A key factor challenging the growth of the industry is the rising prevalence of counterfeit products both in physical stores and on online platforms. The counterfeit masks are usually made in unsterile sweatshops that were previously used to manufacture designer jeans or fake handbags. In this regard, there have been instances of numerous producers labeling their products with fake brand names of reputed medical supply manufacturers, such as 3M. Such factors are expected to restrain market growth throughout the forecast period.”
De som selger dette er de samma som produserer den" godkjente" varen. Her et par eksempler om eierskap fra apotekkjedene Boots og Apotek 1.
Screenshot_20200809-135248
Dette er hva det er, - monopolkapitalisme. Konkurranse? Nei takk. Sincerely NBIM&Wallstreet corp
Screenshot_20200809-135026

2 Likes

Man må ikke ha ei 3M maske eller noe annet av kirurgisk kvalitet. Hovedsaken er at momentet på utåndingsluften stoppes, og da duger nesten hva som helst.

Helse Øst har 8 millioner masker som ble kjøpt inn med en feil, de oppfyller ikke EU sine krav til CE-merking og språk-krav. Maskene kan derfor ikke brukes på sykehus men er ypperlige til “vanlige folk”. Ser frem til at Helse Øst får disse ut på markedet til en anstendig pris.

Jeg er bare så utrolig stolt av helsepersonellet i Norge, leger og sykepleiere jobber 36 timer i døgnet for å sikre menneskehetens eksistens, de klatrer over svære hauger med lik i korridorene på sykehusene for å redde oss andre. Lik stanken ligger som en tåke over hele Norge. De aller fleste leger og sykepleier jobber til de selv dør for å redde oss andre, krigstilstandene på sykehusene bare øker og øker på. Vi burde slutte å klappe for dem og heller bygge gullstatuer av alle de nye super heltene våre!!!

For å vise ansvar så burde alle grave seg 6 fot ned i jorden og vært der i 6 mnd til det hyper farlige utryddelse døds viruset forsvinner.

Personlig så har jeg tapet en madrass over ansiktet som jeg bruker 24/7 og drikker 1 liter antiback om dagen samt 100 km sosial distancing for å være noenlunde trygg.

rwtetqt

urtuetuetu dtyrewywtwetwrtwet

FB_IMG_1586192335754 fjfghdfhdh jrjdjetuetu

De som ønsker å overleve kan printe ut posteren på siste bilde og dele ut i postkasser, henge på stolper, gi til venner og familie osv. :slight_smile:

2 Likes

Alt er en glidende overgang, om den ikke er en brå en.
Det glei fra forbud til påbud, når det gjaldt ansiktsmasker også. Men gæli er det visst, åkke som.
Jeg fatter det ikke.

Destabilisering kan også være motiv som søkes oppnådd gjennom motstridene signaler, og kan muligens ha den sørglige, men for noen gledelige effekt at pilleforbruket går opp. Kanskje ligger svarene i konturene av hva resultatet av likningen skal bli.

3 Likes

Fra en Nrk- artikkel.
Vi er på full fart ut i et ukjent farvann der ingen har vært tidligere, der det ikke finnes kart å navigere etter.


Faktisk helt feil.
Kartet finns i navigasjonsboka.
3 Likes

At den ravende gale OTO psykopaten John Færseth ønsker at alle som ikke deler hans tanker og meninger skal sensureres er ikke noe nytt.
Det ironiske i det hele er at han i en årrekke kjempet innbitt mot konspirasjonsteoretikere som trodde at det eksisterer hemmelige brorskap før han så innrømte han han var medlem i ett. :joy:

Makta ønsker som Hitler å tie alt som avviker fra deres løgner slik at de får monopol på “sannheten”.

1 Like

Vi vet jo ennå ikke sikkert hvem som drepte JFK, så vi bør kunne ta det litt kuli, med kun et halvt år med korona på baken.

Akkurat.

Jeg for min del falt for denne fra samme nettbutikk - den understreker liksom at masken først og fremst er symbolsk:

image

3 Likes

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.