Nyheter MDTV Forum Om Doner

Propagandaen i spillet rundt Syria og norsk selvforståelse

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/10/propagandaen-i-spillet-rundt-syria-og-norsk-selvforstaelse/

Tanker i forkant av demonstrasjonen i Oslo til støtte for en kurdisk stat. Av Gro Finne. De siste 20 årene har Nato /USA har vi vært vitne til USAs intervensjoner i midtøsten,10 år med sanksjoner mot Irak og invasjon i 2003, så krig mot Libya, deretter Syria, og nå spiller krigstrommene opp for et angrep…

7 Likes

Det er faktisk ikke noe problem å gjenoppbygge. Så lenge en har ledige hender og bygningsmaterialer.
At Marshall-hjelpen var noe annet enn hva den ble presentert som, forstår vel de fleste som leser her.

Se eneste som støtter dere i dette - er kurdernes gode venner i Israel.

1 Like

Rødt støtter helhjertet opp om opprettelsen av et stor-Kurdistan, og “det nye landet” skal bli født på samme måte som staten Israel, med krig og vold. Venstresiden i Norge sliter ennå med identitetsproblemer, men at Hillary & co (venstresiden i USA) skulle bli deres nye ledestjerne hadde jeg aldri forutsett!

Venstresiden og RØDT støtter i hvert fall lojalt om hjertesakene til demokratene i USA, som f.eks krigen i Libya, krigen mot Syria, støtte til nasjonalistene i Ukraina, identitetspolitikken og ødeleggelsen av nasjonalstatene i Europa.

2 Likes

Registrer at Gro Finne rettar eit spark til Stopp NATO (SN). Som leiar i denne organisasjonen må eg beklage det. Vi er allierte i det viktige fredsarbeidet og i kampen mot NATO og håpar sjølvsagt at vi kan forsette med det.
SN har ikkje noko offisielt syn på stoda internt i Syria, men det som vi er klare på er at vi støttar demonstrasjonar som rettar seg mot NATO/Tyrkia sin aggresjon. Difor har vi slutta opp om demoen i Oslo og også andre stadar i landet m.a i Stavanger.
Det kan vere vanskeleg å sjå kva som er kontroversielt med dette arrangementet.
Det er ingen krav ein eigen kurdisk stat. Parola er derimot "Solidaritet med Nord Syria - Tyrkia ut! og har brei tilslutning frå 30 ulike organisasjonar/grupper.

Og hvorfor ikke solidaritet med hele Syria?

Den nordlige delen av Syria har vært okkupert av USA og kurdere i lang tid, og det syriske folk ble nektet tilgang til sine egne oljekilder og jordbruksområder. De kurdiske områdene i Syria er veldig små, og kurderne har ved hjelp av vestlige styrker gått langt ut over sine egne områder i sin iver etter de rike oljekildene og jordbruksområdene, hvor var deres protester da dette skjedde?

1 Like

Kan jo minne om denne, “we must destroy syria for Israel”

https://wikileaks.org/clinton-emails/emailid/18328

1 Like