Nyheter MDTV Forum Om Doner

Politikerne folket sa nei til kaster Ukraina ut i oppløsning og krig

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/04/politikerne-folket-sa-nei-til-kaster-ukraina-ut-i-opplosning-og-krig/

Av Bjørn Nistad. Den 21. april vant Vladimir Zelenskij det ukrainske presidentvalget med over 70 prosent av de avgitte stemmene på et program som innebar en avvisning av den anti-russiske nasjonalismen og delingen av samfunnet i våre og ikke-våre dagens president Petro Porosjenko og den styrende eliten har stått for siden statskuppet i 2014. Bare…

2 Likes

Takk for interessant perspektiv.
Arve Meisingset

I følge Fort Russ så er det ikke bare Russland som gir bort statsborgerskap. Også Polen og Ungarn har samme praksis.

https://www.fort-russ.com/2019/04/opinion-why-the-collapse-of-ukraine-under-zelensky-is-inevitable/

1 Like

Nok e gang kommer det sure oppgulp fra en Putin-lojalist med sine kopier fra Russiske medier - om angrep på språkloven og forsvar av Putins dekret om utstedelse av russisk pass for Ukrainere. Dette ble så dumt med sine grove forvrengninger av sannheten, at det egentlig ikke fortjener noe svar. Men det gir meg en anledning til informasjon overfor andre personer som leser Steigan.no.

 1. Språkloven: Herr Nistad. Først og fremst burde du lære deg Ukrainsk språk, slik at du selv kan lese det lovforslaget som ble fremmet i Verkhovna Rada. (Duma er det russiske parlamentet, ikke det Ukrainske. Det heter faktisk Verkhovna Rada). Lovens formål er å sikre Ukrainsk identitet, løsrevet fra imperialisten, på samme måte som i andre demokratiske land. I Norge må vi heller ikke ha Russisk-talende administrasjoner i staten, fordi det har flyttet Russere til Norge, eller svensk fordi vi en gang i tiden var underlagt Sverige. Det er hva loven handler om. Og hvis du hadde hadde fulgt med i Ukrainsk politikk, ville du visst at hovedelemetene i loven ble innført allerede i 2014. Og du (eller den russiske propaganda) lyver regelrett når du hevder at butikk- og restaurant-ansatte må svare på Ukrainsk. Dernest: loven gir minoriteter rett til opplæring i eget språk ved siden av Ukrainsk inntil 5. klasse. Deretter må familien (som i andre land) selv bekoste videre opplæring, hvis ønskelig. Til din uvitenhet: Selv under tsar-veldet, hadde Ukraina sitt eget språk, brukt i undervisning og i offentlig asministrasjon. Grunnet Stalins paranoia for den Ukrainsk nasjonalisme, beordret han at all undervisning og all offentlig administrasjon skulle holdes i russisk språk. Og du hevder at Russiske myndigheter ikke vil tillate at dette reverseres, når landet nå i mer enn 25 år har vært løsrevet fra den forhatte naboen? Da har du liten innsikt i kulturens betydning for folket. Og du burde vite at Ukrainsk er et meget gammelt språk.
  Så en praktisk orientering: Loven vil få marginal betydning for folket; språkforvaltningen vil ikke ha noen konsekvenser for daglig språk utover den offentlige sfæren. Og offentlige tjenestemenn og kvinner, som ikke behersker Ukrainsk (det er få), vil selvsagt få nødvendig opplæring. Myten om at dette er mange er totalt udokumentert. De alle fleste jeg kjenner (spesielt voksne) er 2 språklige, all den tid de var tviunget til å lære russisk på skolen.
  Videre har Zelenskyi (rett skrivemåte ihht. Ukrainsk transkripsjon) sagt at han vil gjøre en grundig konsekvensanalyse når han tiltrer for å minimere kostnader for samfunnet og tid for den enkelte som må lære seg Ukrainsk. Det interessante er også at president Orban har bevilget penger for at Magyarene bosatt i Zakarpaty skal lære seg Ukrainsk. Det tviler jeg på at Putin vil gjøre? Jeg er sikker på, Herr Nistad, at den motstand som også finnes i Ukraina (spesielt blant de som er tilhenger av Regionpartiet (Yanukovisj gamle parti), definitivt ikke vil lage mye støy omkring loven. Støyen lages i Kreml og i deres propaganda maskineri. Og siden din oppgave utelukkende er å sverte det Ukrainske samfunn, så er det jo naturlig at du også kommer med disse løgnene.
 2. Putins dekret om passutstedelse for ALLE Ukrainere. (hans siste utspill på Silkevei-møtet)
  Man skal være rimelig naiv, om man ikke innser at dette utspillet er Putins forsøk på å skape dårlig grunnlag for å gjennoppta dialogen om Minsk 2-avtalen, som Zelenskyi har invitert Russland til. Dessuten er en slik handling i seg selv av fiendtlig art, og brudd på internasjonal rett. (At Ungarn har tilbudt Magyarer Ungarsk pass, har helt andre årsaker. Men normal høflighet har jo aldri den blodsugende draculaen i Kreml brydd seg om. Videre, Herr Nistad: nå har Putin gjennom sitt dekret endelig stadfestet det vi har visst i 5 år, at det er Russerne som har angrepet og ført krig mot Ukraina. Så nå kan du legge “borgerkrigs”-begerpet på hylla. Du nevner at Kreml "i det minste overveier en annektering av store deler av øst-Ukraina. Ja, men det har vært kongstanken til Putin helt siden han overtok makten i 1999. Gjennom sin grå eminense Vladislav Surkov og den ultranasjonalistiske filosofen Alexander Dugin har Putin hele tiden hatt “Novo Rossia” i sitt planarbeid, og Surkov er i dag den som i realiteten administrerer terror-regimene i Donbas (skrives med 1 s i det Ukrainske språk, Herr Nistad).
  Så får Russland gå til full krig mot Ukraina og overta et sønderskutt og bombet land (slik du ønsker deg), men vel vitende om at den isolasjon Russland i dag har vil være blæbær i forhold til den isolasjon og fordømmelse Russland vil oppleve etter det. Og den konkursen som medførte Sovjetunionens fall, vil også være for lommerusk å regne. God fornøyelse!
  Og min anbefaling: Skaff deg et russisk pass og brenn ditt norske, Herr Nistad. Det er en skam for Norge å ha sånne løgnere som deg boende i Norge.
1 Like

Olaf. At du fortsatt får spalteplass her er meg en gåte. Greit å formidle synspunkter, komme med innspill eller påpeke feil. Men etter å ha lest innlegga dine fremstår du for meg som en usympatisk, ufordragelig drittsekk. Mulig du er diagnostisert for dette og da er det greit. Hvis ikke er det noe riv ruskende galt med pensumet til skoleverket.

1 Like

Jeg søkte litt på nettet om dette, og det var ikke vanskelig å finne artikler om at Orban er fly forbannet på hvordan ukrainere behandler den ungarske minoriteten.

Vestlig presse gjør til å med et stort poeng av hvor dobbeltmoralsk det er for Orban å si nei til muslimsk innvandring, når han gir pass og ønsker etniske ungararere velkomne i Ungarn.

http://www.ukrweekly.com/uwwp/what-is-viktor-orbans-end-game-for-hungary-ukraine-and-nato/

Vel, jeg kan jo ikke lastes for at du har 0 kunnskap om situasjonen i Ukraina. Hadde du hatt det, ville vi nok vært på talefot.
PS: pensum i det norske skoleverk har nok ikke fanget opp sosiale og politiske forhold i øst-Europa godt nok. Å bo der, gir vesentlig bedre innsikt :slight_smile:

Og så gir du et drittsekksvar, og du virker totalt uvitende om at du gjør det.

Vel, jeg ønsker ikke å polemisere med deg på dette nivået. Det jeg ber deg om, er kun å forsøke å sette deg inn i hva som skjer i Ukraina, hvis vi skal få til en fruktbar dialog. Det er vel ikke for mye forlangt?

1 Like

Skal du få en “fruktbar dialog” må du kutte ut den nedlatende og trakaserende retorikken du presterer. Her fremstår du som en komplett idiot ved å fremheve deg sjøl, samtidig som du er påpasselig med å forlenge innlegga dine med personhets av artikkelforfatter. Og dette har da ingenting med din kunnskap omkring Ukraina å gjøre. Orden og oppførsel vurderes uavhengig av faglig nivå, om du trenger å få det inn med teskje.

1 Like

Her er en ting som skjedde i Ukraina, hvordan forklarer du det som fremkommer i den lekkede telefonsamtalen mellom Estonian Foreign Minister Urmas Paet og Catherine Ashton?

Telefonsamtalen bekrefter at snikskytterne på Maidan skjøt mot begge sider, og at skytterne kom fra den nye koalisjonen.

1 Like

Den telefonsamtalen kjenner ikke jeg til, men jeg har lest såpass mye av Catherine Ashton, og kjenner nok til hennes kunnskap om Ukraina til å påstå at den samtalen du viser til, nok aldri har funnet sted (med det temaet).
Dessuten er det nå gjennomført så mye analyse av videoer av demonstrantene på veg opp Institutskaya, vinkler på skuddsår, samt videoer av Berkut, til å slå fast med 100% sikkerhet at samtlige av de 79 som ble drept i de timene denne februardagen, ble drept av Berkut. Problemet er 2 sidig: rettsapparatet i Ukraina er fortsatt betalt av oligarkene, for å beskytte Berkut. Og de aller fleste av Berkut som deltok i massakren har fått beskyttelse i Russland.

Du lever i et fritt demokrati hvor du ikke straffes for å karakterisere andre slik du er vant til, uten at du straffes for det. Og jeg aksepterer at du kaller meg en idiot, men jeg har ikke tenkt å båssette deg på tilsvarende dialog-nivå. Hvis du hadde lest mitt svar til din karakteristikk av meg, hadde vi kanskje fått til en dialog, men det fungerer dårlig, når du grunnet manglende kunnskap om Ukraina angriper personen istedetfor ballen. Men det er ditt valg om du vil diskutere sak eller ikke. Videre forsøk på å beskrive din form for personhets, blir ikke besvart.

1 Like

Så du trykket ikke på videon, eller hevder du at samtalen i videoen er fake?

Jeg har sett videeoen, og - ja - jeg hevder at videoen er fake.

Hvorfor ble trærne som hadd skuddskader fjernet av de anti-russiske nye styresmaktene, da man kunne putte en laser inn i kulehullene, og se hvor det ble skutt fra?

Vedlegger ei lenke til en artikkel som i detalj beskriver hva som skjedde. Men føler meg rimelig overbevist om at du responderer med beskjed om at artikkelen kun representerer fake-info.
Men hvis du ønsker å være ærlig, så les artikkelen og se videoen. Da får du innsikt i hva som skjedde - og hvorfor.

Du behøver ingen 3d modell og fancy ting, det var nok å bruke en laser på kulehullene i trærne for å finne ut hvor det ble skutt fra, men vinnerne tok bort disse.

Ellers så er ikke Jew York Slimes noen troverdig kilde, og jeg forstår ikke hvorfor du bruker en avis som jobber for at hvite skal bli en minoritet i eget land som kilde?

1 Like

Du kunne f. eks. først lære deg å stave navnet på avisen riktig. Dernest, et skytehull i et tre, som ikke beviser noen ting, samt avfeing av en grundig dokumentasjon, sier egentlig alt om hvor dumt det blir for meg å kommunisere med deg om dette temaet.

Ei eller når alle kulehullene i trærne viser hvilket vindu det ble skutt fra?

Hva jeg ikke forstår er hvorfor du er så opptatt av Ukraina, i steden for ditt eget folks fremtid? Det er og blir forræderisk å støtte NATO, all tid det er NATO-politikk å gjøre hvite til minoriteter i eget land.

1 Like