Nyheter MDTV Forum Om Doner

På ytre høyre fløy sammen med Jens Stoltenberg

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/02/pa-ytre-hoyre-floy-sammen-med-jens-stoltenberg/

Av Christina Fjeldavli. Dagsavisens kommentator Hege Ulstein går 14. februar 2020 til angrep på vindkraftmotstand generelt og Motvind spesielt, i et innlegg hun har kalt «Motvind fra alle kanter». Hun innleder med å referere til den dystopiske filmen «The age of stupid». I filmen møter man en bonde som møter “stupid” motstand når han forsøker…

5 Likes

Blant hovedargumentene burde det også være at Norge trenger ikke vindkraft, vannkraften alene produserer mer enn nok for industri og husholdninger, og hvis vi trenger mer kan vannkraftverkene oppgraderes uten naturinngrep eller utbygging av nett. Vindkraft fra Norge kan ikke hjelpe kontinentale Europa med kraft, 50-80 twt vind/bølgekraft fra Norge monner ikke idet hele tatt når Europa har et kraftforbruk på mange tusen twt.

“Norge skal bli grønt batteri for Europa”, “stakkars Europa må få hjelp fra energirike Norge” og lignende skrøner er noe storkapitalens politikere og MSM rundsnakker det Norske folk med uten å nevne Europas kraftforbruk. Når Europa har et forbruk på ca 20 000 twt, kan kontinentale Europa utmerket godt helt uanstrengt spare inn 50-80 twt med enøk tiltak som varmepumper med tilskudd, ekstraisolering etc, Europa trenger ikke Norsk vindkraft.

Strømforsyningen er helt sentral for et vestlig liv, og det er derfor den globale storkapitalen vil ha eierskap og kontroll over all energi og infrastruktur, det vil storkapitalen eie og sette prisen på bla strøm til den høyeste de fleste kan betale, markedsprisen. Det er den globale storkapitalens politikere sin oppgave å utforme en politikk som med ACER, som legger til rette for dette.

3 Likes

Det er betegnende at ikke strømsparing er en del av regnskapet

2 Likes