Nyheter MDTV Forum Om Doner

Oxfam: 12.000 mennesker kan dø av ‘sultviruset’ hver dag

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/07/oxfam-12-000-mennesker-kan-do-av-sultviruset-hver-dag/

Så mange som 12.000 flere mennesker står i fare for å dø hver dag før året er omme som et resultat av sult tilknyttet Covid-19, potensielt flere enn de som kan dø av sykdommen, advarte Oxfam i en ny orientering publisert 11. juli 2020. Den globale observerte daglige dødeligheten for Covid-19 nådde sitt høyeste registrerte…

5 Likes

Ja men da så. Da er det vel bare å¨brette opp ermene, og slutte å dø. Eller er det viruset vi må ignorere?
For vi kan jo ikke skjele til Kina, og hvordan de har taklet det?

Noko av dette ser ut som eit absurd resultat av kapitalens logikk. “Om vi ikkje får selt maten vi sjølv produserer, får vi ikkje mat på bordet”. Med tanke på den afrikanske familien som ikkje får omsetning for mjølka dei produserer (interessant nok er mora “mjølkeprodusent”, ikkje “mjølkebonde”). Dei har i det minste mjølk nok til å fø seg sjølve om dei ikkje får selt ho, og med litt omtanke er det nok mat ein kan laga av råmjølk; Ost, ulike typar mysmer, nok til å halde ein familie i live. Men i denne logikken døyr dei om ingen kjøper.

2 Likes

Worlds-most-important-graph-2017

Hadde vestlig presse og media presentert dette jevnlig, ville det vært lettere for folk å forstå at krisen er konstruert, for storkapitalen tjener enormt på situasjonen. “Big Ag”, de enorme agro-selskapene og de største produsentene og distribusjonsselskapene utnytter situasjonen til å kjøpe opp konkurrenter, feks i USA har ett selskap nå 71% av markedet for kjøtt. Storkapitalens globalisering gjør store steg forover under sine media-konstruerte kriser og konsentrerer kapital og produksjon.

Journalister i MSM har samme tilgang på denne informasjonen som alternativpressen, men ved å unnlate det fra nyhetsbildet viser de hvem som eier og kontrollerer dem, og det er den samme storkapitalen som eier næringsmiddelselskapene. Journalister i MSM sin oppgave er å avlede, forlede, underrapportere, desinformere og unnlatelseslyve til fordel for sine eiere og oppdragsgivere. De eneste som driver journalistikk i dag er i alternativpressen.

4 Likes

Dette skjer nå pga en ting. Digitalisering. Før var det svært kostnadskrevende å drifte en totalitær stat. Disse midlene måtte hentes inn ved skatt og avgifter. Som igjen førte til et misfornøyd folk som utgjorde en trussel mot eliten med påfølgende drakoniske mottiltak for å holde dette i sjakk. En nedadgående spiral for enhver elite. Nå kan dette driftes fra en app. Nesten gratis

2 Likes

Norge kommer nok ikke undan denne økonomiske krisen like enkelt som vanlig, noe som mange tar for gitt.

Milliardærene blir stadig rikere, og har særlig økt sine formuer under koronakrisa.

Er det noen som vet hva Norges bank driver med?

Screenshot_20200712_133107_com.huawei.browser

3 Likes

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.