Nyheter MDTV Forum Om Doner

Over 50 milliarder kroner havner i skatteparadis hvert år. Samtidig har skatteetaten halvert kontrollen

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/02/over-50-milliarder-kroner-havner-i-skatteparadis-hvert-ar-samtidig-har-skatteetaten-halvert-kontrollen/

Siden 2010 har Skattetaten halvert kontrollen med norske selskaper. Skattedirektøren mener det er lurere å øke innsats på forebygging og dialog. Samtidig øker milliardene som går fra norsk næringsliv og til skatteparadis. Det er Fagbladet som skriver dette, og magasinet fortsetter: I 2015 sendte norsk næringsliv rundt 46 milliarder kroner ut av landet og inn…

4 Likes

Hvordan gjør de det, mon tro? Reiser de rundt og deler ut skatteloven?
Eller lener de seg på algoritmene?
Kanskje de lager plakater om hvor i helvete revisorene oppholder seg?

2 Likes

For å sette tallene i perspektiv: - Under Solberg-regimet har UD gitt 13,5 milliarder til sosial infrastruktur for terroristene Vesten har leid inn for å styrte den lovlige regjeringen i Syria. 13,5 milliarder av skattepenger fra arbeiderklassen og middelklassen. Mens finanseliten kan sette skattepengene de skulle ha betalt på konti i skatteparadiser.

Det er som en kan regne med av høyreregimer her til lands og ellers i verden, skatt og avgifter er for vanlige folk. Overklassen og eliten i kulissene dikterer politikken til sine politikere, som gis fyrstelig betalte posisjoner feks i næringslivet, FN og EU etter den politiske karrieren.

3 Likes

Skattedirektøren bruker altså samme ordene som politiet bruker når de snakker om gjengkriminalitet. Så er da også bank og finansmiljøet mer eller mindre kriminelt som de stadige bankskandalene viser.
Forebygging og dialog når det gjelder hvitsnippforbrytelser, hvor gevinsten eller byttet er hundrevis av millioner eller milliarder, og med minimal risiko for straff? Skattedirektøren er enten kriminelt naiv eller innsatt i stillingen av bankmafiaen, det er tanker som melder seg.

1 Like

Det er helt normalt og svært utbredt å tro at norske politikere og embetsfolk er “kriminelt naive” og uvitende duster,etc etc Jeg ser det ikke slik. Det som har stått på dagsorden for disse de siste tiårene er den mer eller mindre skjulte ombyggingen av Norge til en fullbakt EU-stat.
Jeg kan ikke se noe viktig som har skjedd i de siste tyve årene i Norge som ikke handler om dette. Det innebærer også en total demontering av tradisjonelt sosialdemokratisk politikk med innslag av måtehold og solidaritet.vekk med det.
EU-staten er en bevisst klassestat. Arbeiderklassens levestandard og pensjonistenes ditto SKAL ned og de rike skal bli rikere. Det betyr også at deres rom for pengeflytting og skatteparadiser skal opp.
Det er jo sånn “det internasjonale samfunn” nå fungerer. Så også i Norge så vi ikke skiller oss ut.

4 Likes

Dette er i realiteten essensen av høyrepolitikk. Det er akkurat hva deres mantra fri flyt handler om.

Fri flyt av billig og uorganisert arbeidskraft inn, fri flyt av fortjeneste til skattepenger ut.

2 Likes
1 Like