Nyheter MDTV Forum Om Doner

Oljekrigen mot Syria – hvem vinner?

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/04/oljekrigen-mot-syria-hvem-vinner/

Etter å ha tapt intervensjonskrigen mot Syria på slagmarka har USA trappet opp bruken av andre våpen, og ikke minst saksjonsvåpenet. Som kjent er det et dødelig våpen – og det rammer sivile i meget stor grad. Nå prøver USA å ta kvelertak på Syrias energitilførsel, og da først og fremst gjennom å strupe tilgangen…

3 Likes

Det er verdt å minne om at USA lot ISIS selge olje, da det var umulig å stoppe, men når det er Syria’s olje-import, så er det mulig.

3 Likes

USAs blokade mot Irak i sin tid (under Saddam Hussein) førte til mange dødsfall i Irak, kanskje så mange som 2 millioner irakere døde hvorav 500.000 barn. USAs invasjon og okkupasjon av Irak førte til kanskje noe slikt som 100.000 - 200.000 døde irakere. I vår tid ser det ut som om blokade kan være mye mer dødbringende enn konvensjonell krigføring selv om et land (slik som Irak) var selvforsynt med olje.

1 Like

For ikke å snakke om lukurativt. Da er det mulig å rigge opp alle salgs måter å omgå regelene på, med på følgende ringvirkninger. Det er jo ikke slik at vi ikke trenger dem som kunder. Vi har tross alt et overproduksjonsproblem. Særlig på våpensiden.