Nyheter MDTV Forum Om Doner

Oljekollaps og aksjekrakk – skalk lukene, dette kan bli verre enn finanskrisa

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/03/oljekollaps-og-aksjekrakk-skalk-lukene-dette-kan-bli-verre-enn-finanskrisa/

Panikk ved finansmarkedene: «Investorer vil vekk. Himmelen faller. Kom deg vekk mens du kan.» Dette skriver Dagens Næringsliv. Oljeprisen stupte med 15 dollar, over 30 prosent. Den japanske Nikkei-børsen falt med 5,7%, Hongkong-børsen med 4,3%. Den norske krona er på sitt svakeste noensinne mot dollar og euro. Ikke siden begynnelsen av 1930-tallet er kombinasjonen pris…

6 Likes

Altså, coronaviruset i seg selv er ikke problemet, men noe myndighetene vil legge skylda på - liksom været
?
Mitt estimat var 25.000 smittede i Norge i mai. Metoden var at Norge og USA får samme utvikling, hvor USA må begynne å kaste pasienter ut av vinduene på sykehusene for å få plass til de nye … eller bare be nye pasienter reise hjem
(det sier selv at uansett hva sykehusene gjør … det vil bli traumatiske nyheter … og skape angst hos barn
-Kommer jeg også til å dø, mamma?)


video 1:50
Folkehelsemyndighetene [Sverige] har tidligere gått ut med at det var ikke særlig farlig det her [coronaviruset]

video 6.40
Folkehelsemyndighetene har tidligere gått ut med at det er ikke noen smitterisiko i skoler, og derfor har man ikke anbefalt at skole stenges

1 Like

Det vil sitte nye politikere ved roret etter neste valg i de fleste land, så om man begynner tidlig, så kan man påvirke hvem dette blir.

Det er i hovedsak de gamle som dør, og det er ikke totalt ufortjent da normoppløsningen de satte i gang og pensjonene de bevilget seg, har ødelagt vestlige samfunn og fremtidigige generasjoners mulighet til å leve like gode liv som boomerne.
old people dying

Med 50% smittede (30 mill) og 15% av dem med alvorlige komplikasjoner -> 4-5 mill vil ikke komme på jobb
Sykehusene overbelastes med lange køer av hostende pasienter

Skole og universitet stenges. Banker vil ikke våge ansatte å komme inn i deres lokaler.
NAV-kontorer vil stenge pga. av karantene og dem på NAV blir gående uten penger

Sosialkontor:
STENGT PGA CORONA

Skjold militærleir i indre Troms er satt i karantene. Det samme med de sivile. Finnland forteller at de vil ikke sende soldater til NATO-øvelse i Nord-Norge

Kjell, pst… kanskje du skal la coronadiskusjonen ligge her og snakke bare om økonomi i stedet? Corona er jo diskutert på mange andre tråder allerede. Har du noen rent økonomiske synspunkter om det som skjer nå?

1 Like

Hvor lenge orker du å være hysterisk? Skal bli spennende å se

1 Like

Pre-traumatisk stressyndrom er noe de fleste jøder har hele livet.

Og en viktig årsak til oljekrakket er at Kina’s ledelse valgte å redde gamlingene, i steden for økonomien. Nå er det ikke meg imot at Kinas forrurensningsmaskin stoppet opp, og vi vil være heldige på lang sikt om USA finansielle forurensningsmaskin også går fløyten.
forurensning kina

De norske statsfinansene er solide til tross for den utrolige sløsingen som Steigan påpeker. Jeg tror den største faren her på mellomlang sikt er nordmenns gjeldsgrad. Kanskje ikke gjennomsnittet i seg selv, men de som har lån mange ganger sin inntekt. Hvis dette blir en skikkelig og langvarig økonomisk nedtur trenger man ikke krystallkule for å se at mange flere vil bli arbeidsledige og at svært mange av dem igjen vil få problemer med å betale på låna sine.

Lav oljepris, ved lengre varighet vil det igjen føre til at oljeindustrien vil bli defensiv i sine investeringer slik som etter fallet i oljeprisen sommeren 2014, og det vil særlig påvirke underleverandørene. Turistnæringa vil selvsagt svekkes og sysselsettinga med dersom coronaviruset ikke kommer under kontroll. Kanskje mer alvorlig for Norges del er kraftintensiv industri som umulig kan opprettholde produksjonstakten dersom verdensøkonomien går i en nedsmeltingsfase.

2 Likes

Jeg kjenner ikke til at folk dør av gjeld

video 1:50
Folkehelsemyndighetene [Sverige] har tidligere gått ut med at det var ikke særlig farlig det her [coronaviruset]

video 6.40
Folkehelsemyndighetene har tidligere gått ut med at det er ikke noen smitterisiko i skoler, og derfor har man ikke anbefalt at skole stenges

Her skjønner vi hvem som problemet, FHI og skepsis.no

1 Like

Veldig sant, men coronaviruset er liksom ikke hovedsaken her da :wink:

1 Like

Det er det som bli tema. Steigan mener at det ikke er coronaepidien som skaper finanskollaps, men storkapitalen. Media sier det omvendte.

En graf over antall land som er rammet av corona og fallet i BNP i verden følger hverandre slavisk.
Det samme kan man si om aksjekursen for Norwegian. Norwegian er blitt en korona-aksje.

Dow_Jones_2020-03-06

1 Like

Cruisetrafikken syntes å få en smell. Men det er nok en del av det grønne skiftet. Carl Sagan ment at mennesket ville falle tilbake til et bondesamfunn om man ikke fant en løsning før oljealderen tok slutt. Det syntes å være en mulighet nå

Når boliger hvor arbeiderklassen kan fostre opp barn har blitt en uoppnåelig drøm, fordi gamlingene skal ha innvandring for å blåse opp sine verdier, så er et krakk helt nødvendig.

1 Like

De kan tjene penger på å leie seg ut som fytende midlertidige sykehus for smittede med mildere symptomer, da slike ting vil behøves.

Innvandring er nok helt klart en sterkt medvirkende årsak, men jeg tror den viktigste er tilgangen på lån og de ekstremt lave rentene historisk sett. På ett eller annet tidspunkt skal den røde streken i denne grafen igjen ned til mer “bærekraftige” nivåer, dvs. nærme seg den blå igjen. Få er villige til å tro på det så lenge alt bare går opp, opp, opp…

45H4c_So8bZ2ZTluHrbpCwbRbZah593qXAtJGfCz8ruw

3 Likes

Her er det et hull i snekkernes kompetanse som bør fylles opp. Idag lærer de ingenting i makroøkonomi.
Snekkerne tror de er et “underbetalt” yrke, og at storkapital og pensjonister har skylda. Egentlig burde de lønnes det samme som stortingsrepresentanter?
steigan.no forteller at 300.000 som begynnerlønn for en uten fagutdannelse er “underbetaling”

Men de vil ikke ligge i Geiranger

Og renta ble satt ned for å redde gamlingenes pensjoner, så man kommer ikke utenom generasjonen som ofret fremtiden for at de selv skulle ha pensjon nok til å reise over hele verden.

Det er riktig, men det behøvs midlertidige ansatte andre steder, når karantener gjør alt mye mer tungvindt. Hvor myndighetene og merdia pumpet oss øra fulle om at nå må dere ikke få panikk plebeiere, så er det de som vil få panikk snart.(om det ikke skjer allerede)