Nyheter MDTV Forum Om Doner

NRK utpeker naturvernere til folkefiender

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/11/nrk-utpeker-naturvernere-til-folkefiender/

Av Christina Fjeldavli. NRKs skjeve og mangelfulle dekning av vindkraftsaken kommer nå til uttrykk gjennom Snapchat, hvor olje- og energiministeren fremstilles som et offer for en “antivindmøllekonspirasjonsteori”. Tina Bru har nemlig valgt å publisere et bilde av seg selv på Twitter med en rød skyggelue med påskriften “Make America great again”. Bruken av det røde…

7 Likes

Det er i såfall i en, om ikke særlig god, tradisjon. Noen som husker Mardøla eller Alta? Greenpace, eller Brigitte Bardot?

1 Like

NRK velger å kalle monstermast-vindturbiner for vindmøller. Ordet vindmølle består av ordet vind og mølle, og en mølle er: “En mølle er en maleinnretning for å finknuse noe; vanligvis for å forvandle korn til mel. I en tradisjonell mølle foregår malingen mellom to møllesteiner”. Wikipedia.
image
Eksempel på vindmølle. Bildekilde: Kolby Mølle, Wikimedia Commons.

Vindturbiner skiller seg vesentlig fra vindmøller som blant annet ikke ødelegger omkringliggende flora og fauna som vindturbinene gjør. Og NRK, ordet vindkraftpark er skjønnmaling, det er ikke en park, det er et industriområde.

image
Eksempel på vindturbiner. Bildekilde: Tysvær jeger og Fiskerforening.

5 Likes

Naturen? …

Unknown

5 Likes

Det var nok spor å se i terrenget etter at de bygde vindmøllene også. Dog i mindre omfang.
Det jeg er mest bekymret for er at vi må rydde opp etter dem - kanskje alt om et par ti år.

1 Like
1 Like

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.