Nyheter MDTV Forum Om Doner

Nrk om Kinas nye "straff og belønningssystem"


#1

Kina har begynt å rangere borgere: Straffes med reiseforbud og skolenekt

Se artikkel

Myndighetene holder metodene og algoritmene hemmelig, men har offentliggjort eksempler på overtredelser. Blant dem er brudd på trafikkloven, røyking der det er forbudt, å kjøpe for mange dataspill og å poste falske nyheter på nett.

Kina har startet et pilotprogram der innbyggere rangeres etter hvor gode borgere de er. Dårlig «sosial kreditt» kan straffes med reiseforbud, tregt nett og utestengelse fra skoler og hoteller.

Det nye systemet ble varslet i 2014, og skal være innført innen 2020. Da vil det være en enorm, nasjonal database der alle kinesere er rangert etter troverdighet.

Når systemet er rullet ut for fullt skal departementene kunne utveksle informasjon om påliteligheten til sin borgere, og dele ut straff i henhold til borgernes sosiale rang.

I likhet med en kredittscore skal man kunne bevege seg opp og ned på poengskalaen i takt med egen oppførsel.

Innføringen skal skje gradvis, og nå er det innført som en obligatorisk prøveordning for flere millioner kinesere. Samtidig har flere av straffetiltakene blitt kjent, skriver Business Insider:


#2

Det minner sånn om en av Black Mirror-episodene:


#3

God helg INK. Det er stille fra både aford og deg om dagen, men dere nyter vel kanskje vårsola.
Taushet er riktignok gull, sies det…


#4

God helg tilbake, Gate! :slightly_smiling_face:
Gull og sølv, ikke vet jeg … Har litt mye å tenke på for tiden, bare.


#5

Ja, dagene flyr, og tiden er det viktigste vi har. Klem fra meg i alle fall : )
Har også mye å tenke på… og nå er det snart fullt i skuffen : ))


#6

Den var til INK : )) Der ser du… tar feil av tråder, og har nå utvidet til å gjelde hvem jeg snakker med.


#7

Hvis man snakker med seg selv, får man fornuftige svar, sies det. :smile:


#8

haha… ja skal følge det rådet. :slightly_smiling_face:
Nå skal jeg en tur på butikken, og kommer vel innpå litt seinere.


#9

Sender en konsert med disse vennlige dyrene som erstatning for klemmen du skulle hatt, men som jeg desverre tok selv.https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=dy_JEytfspU
God natta :llama::llama::llama:


#10

Takk, Gatekeeper!
JEG VIL HA EN ALPAKKA!!! :llama: :llama: :llama:


#11

Hva?!?? Tok du klemmen min?!!? :cry:


#12

Trøste, trøste…jeg pakker inn en og sender :gift:, gjør deg klar for nedlasting. Nå blir den videresendt og går svusj! inn for landing :cry::two_hearts: :gift: :relaxed:
Ps. Har du forresten lært katten å gi nakkemassasje ?
Legg et " beste plassen i verden"- teppe på skuldrene, og se hva som skjer.


#13

Takk, takk! :pray: Innpakket klem, så morsomt! :smile:
Ang ps: Pus er ikke noen skulderkatt, dessverre. Han er Bengal (omplasserings-sådan) og i dem er det en del vill jungelkatt :leopard:. Han er sosialisert til å så vidt synes det er litt hyggelig (under noe tvil) å sitte litt på fanget en sjelden gang, og han tolererer å bli løftet. (Dog mener han at avhengige og klengete primater bør finne noen andre å klemme på enn selvstendige katter.). Han har heller ikke lært seg å trekke inn klørne ordentlig i det hele tatt (kanskje kan han det ikke?) og når jeg løfter ham opp, forsøker han å holde seg fast i meg som om jeg var et tre. Det er egentlig bare trygt med tykk ullgenser på, så når jeg glemmer meg, går jeg rundt med katteklor oppover armene. Også møbler og tapeter får gjennomgå, noe som egentlig er verre. Det er ikke uten grunn at bengaler ofte ender som omplasseringskatter. I tillegg har de ofte massive tannproblemer, noe som kan bli kjempedyrt og skaper mye lidelse for dyra. Dessuten er han er han en skikkelig opportunist hvis tilknytningsevne virker å handle mest om mat (den som gir ham den maten han liker best, er til enhver tid mest populær) og litt om beundring. Men han er skjønn i all sin håpløshet, da. :cat2: