Nyheter MDTV Forum Om Doner

NRK med kampanje mot Russland før fotball-VM


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/06/nrk-med-kampanje-mot-russland-for-fotball-vm/

Av Lars Birkeland. NRK varslet nylig at de skulle ha «Russland-uke». Og jeg ble naturligvis nysgjerrig på hva den ville bringe. Ikke helt uventet begynner NRK 2 i kveld 3. juni 2018 med å sende en hatsk propagandafilm som NRK har sendt fem – FEM – ganger tidligere i år. For det er viktig for…


#2

Vi har det siste året++ blitt så ustoppelig og i tiltagende grad teppebombet av anti-russisk propaganda og Putin-demonisering fra NRK at det forlengst er langt over grensen til det parodiske.

Og det er liksom ikke bare nyhets- og aktualitetssendingene og sk. “dokumentarer” som er konstant marinert i en helt urimelig hype av Russlands nærmest truende eksistens som nasjon i seg selv; de lar ingen sendeflate være uten et innslag av varierende grad av subtil, evt. åpenlys demonisering når det overhodet er mulig å få hengt ei bjelle på katta. I Nytt På Nytt, talkshows og all annen hjemmekokt graut speiles og sementeres nyhetsredaksjonens anstrengelser i sakens anledning, ved å legge den antatt overhengende russiske trusselen som implisitt grunnpremiss for den konsensuspregede virkelighetsoppfatningen som er utgangspunktet for alle diskusjoner, personlige beretninger, filosofiske samtaler, vitser og parodier.

Og i natur- og miljørelaterte saker. Og i værmeldingen. Det heter f.eks. aldri trollkrabbe lenger, det digre skalldyret som de siste par tiårene har blitt et problematisk innslag i vår marine fauna, det heter nå alltid russerkrabbe.

At leve er krig med trolde
i hjertets og hjernens hvælv.
At digte – det er at holde
dommedag over sig selv.

skrev Henrik Ibsen. At de kriger mot russiske trolde inni hodene sine er helt sikkert, og digte opp et aggressivt naboland gjør de sannelig også med flid. Dóg virker det som om den dommedag diktningen fra Ibsens synspunkt innbar, i NRKs tilfelle er noe trolljegeren holder over Russland, snarere enn over seg selv.

Og forventer meteorologisk institutt en periode med kulde og østavind om vinteren, heter dette: Nå kommer sibirkulda!

For å sette de fordreide proporsjonene i dette prosjektet i et meget illustrerende lys, kan jeg nevne at jeg kjenner et par tsjetsjenere som oppholder seg her i landet; patrioter med kamperfaring fra uavhengighetskampen mot Russland - nærmest fødte soldater, og med en viss skepsis mot Russland i ryggmargen, for å si det forsiktig. Gutter som, når jeg går sammen med en av dem nedover gata, alltid får meg til å føle at jeg går rundt med et skarpladd, livsfarlig våpen på to bein jeg ikke har lisens for. Men selv de bare flirer og rister oppgitt på hodene når jeg spør hva de synes om fremstillingen av Russland og Putin i NRK og norske hovedmedier generelt. Hvor mye de enn har en tydelig negativ bias mht. Russland til hverdags selv, får de seg faktisk ikke til engang å late som om de ikke ser at det vi driver med her nå er helt spinnvilt og mangler enhver troverdighet.

Det er i ferd med å bli et ubehagelig kjølig klima, tavaritsj. Og det er ikke sibirkulda.


#3

Hvordan går det med Syria-konflikten? Hvor har du vært disse årene?


#4

“We’re going to take out seven countries in 5 years,
starting with Irak, and then Syria, Lebanon, Libya, -
Somalia, Sudan, and, finishing off - Iran”

  • American-Jewish General Wesley Clark

#5

Jøss! Er det så ille?

Nei, ikke helt.

Desverre er det slik at NRK, oftere og oftere, sender reportasjer, dokumentarer og for den saks skyld alt mulig rart både fem og seks ganger. Det er noe vi har blitt vant til. Jeg kan irritere meg over det jeg også. Men husk at NRK har en ganske stor sendeflate og relativt begrensede ressurser. Det unnskylder dog ikke alt.

Men Oliver Stones film om Putin og Russland har også så vidt jeg vet blitt sendt flere ganger. Så hva sier dere til det, gutter? Det passer ikke helt inn i narrativet; at NRK bedriver en HETSKAMPANJE mot Russland, og derfor blir det ikke nevnt. (?). Men vent; det kan jo tenkes at NRK sender Olivier Stone-filmen for å liksom få det til å SE UT som de er balanserte, mens de i virkeligheten ikke er det. Ja, for pokker, sånn må det være. Altså en sammensvergelse, en konspirasjon.

Norge er et Nato-land, et land godt plantet i vesten, både kulturelt og politisk. Så hva bør vi da forvente av statskanalen? Slapp nå litt av og tenk. NRK bikker litt over til den patriotiske siden, både hva gjelder søm, strikk, dans og leik. Og pollitikk. Vi er omsorgsfulle og vennesæle, tek hand om kvarandre. Og bortafor og utafor denne vare, vakre, vene vralten av vennskap og varme, er det både blåfolk og beduiner, bastskjørt, baksnakk, blodskam og BØLL. Tror neppe Bongard kunne sagt dette bedre, om jeg må få si det selv.

Denne SIBIRKULDA! Det er jo to slags kulder i Norge - hykleriske Norge! Det er den kveike, krame, kveldsgode heimekulda, og så den stive, seige, stalinblanke SIBIRKULDA! Makan!

Det lurer farer utenfra. Alltid. Sånn er livet, som Ibsen pleide å si til kona når han ikke ville legge seg.


#6

Se den som gikk om gyllent daggry i går kveld. Tror det var på nrk eller VGtv. Nord norsk mann som pratet og som hadde sine metoder for å hele tiden svartmale gruppa. Jeg tenkte at de som vanlig kunne være infiltrert av folk som antifa eller Soros, men problemstillingen virket utenkelig for filmskaperne. Klarte ikke å se så lenge. Poroagandavinklingen ble for opplagt. Likeledes nedrigheten mot det greske folk som filmskaperne utviste.


#7

Minnes Sochi-OL. Før og under lekene pågikk en intens svertekampanje mot Russland generellet og mot landets arbeid med anlegg og arr. mer spesielt. Beskyldninger om korrupsjon, elendige arbeidsforhold, manglende utbetalinger til arbeidere, håpløse hotellforhold, reportasjer fra fattigstrøk i nærheten osv.

Forventet at det ville bli enda mer fart i utdritingen nå foran VM. Personlig regner jeg med kraftigere kost for å forstyrre og skandalisere arrangementet. Tre muligheter jeg ser for meg:

Vestlig finansierte veltrente hooligans som lager uro og slagsmål på og utenfor anleggene. På en slik måte at russerne får skylden selvsagt.
Terrorangrep.
Udokumenterte dopingbeskyldninger mot det russiske landslaget.

Men fotball er religion for store deler av verdens befolkning så ingen tør vel ødelegge selve arrangementet. Boris Johnsen foreslo i forbindelse med Skripalsaken å holde det engelske laget hjemme. Men det forslaget trakk han fort!


#8

“Makan.” staves uten utropstegn, Erland.


#9

Gode Erland, vi kan kaste ball med konseptet når jeg har litt bedre tid enn akkurat nå, men helt kort:

Ja, jeg har ofte tenkt at det må være nettopp sånn som du en anelse ironisk skisserer; at NRK “ivaretar ytringsfrihet og balansert formidling uten tung politisk slagside” - på liksom - ved å kjøre noen greier av typen Oliver Stone-doku’en som avlat og pynt midt i det sidetunge, generelle bildet. Dette ville i så fall ikke være noen propagandamessig nyskapning eller særlig kontroversielt, utover at det i dette tilfellet er akkurat NRK det gjelder, og at det - i Norge, blant nordmenn av TV-baby-generasjonene - finnes en rørende barnetro på at statsfinansierte kanaler, med mange tiårs forhistorie som nasjonal monopolinnehaver i kringkastingsbransjen og sin viktigste oppbyggingsfase gjennom den kalde krigens decennier, ikke er propaganda i Norge, selv om det dessverre selvfølgelig er det alle andre steder.


#10

Poenget mitt er: NRK er en statskanal i «verdens beste og mest fantastiske land «. Vi vet hva Norge er. Spørsmålet er hva vi kan forvente av en statskanal som NRK. Det jeg stusser over er all harmen som er der ute; at NRK er et eneste stort mikrofonstativ for Soros og di. For det første er det jo ikke sant. Innlegget her handlet om at NRK nå kjører en «kampanje» mot Russland. Et Putin-kritisk program er sendt ørten ganger. Da er det på sin plass at jeg nevner at Oliver Stone- filmen også er sendt ørten ganger - i og med at artikkelforfatter ikke har fått det med seg. Eller; han vet det nok sikkert, men det passer bra å ikke nevne det. Jeg sier ikke at NRK er perfekt. Snarere tvert imot. Det er jo en statskanal, et talerør for maka, Så har vi igjen spørsmålet; hva vi kan forvente fra den kanten?

Er det så overraskende at NRK har en slagside; at de vinkler slik de gjør? Selvfølgelig ikke. Det er akkurat som forventet.

(Og i en aldri så liten parantes; Jeg tror bestemt at NRK ikke er av de verste)

Det er narurligvis helt greit å kritisere NRK, deres valg og prioriteringer. I et lite land som Norge kan det til og med hende at kritikken blir hørt.


#11

Det er sjelden jeg ser på tv2. Var på besøk hos en som hadde denne kanalen. Da kom selsagt det de kaller “nyheter”. De var en latterliggjøring av at Putin hadde satt av en halv dag til å svare på spørsmål fra folk flest. Det var ikke måte på negative spørsmål redaksjonen hadde funnet. den som leter han finner, heter det. Hva om Erna hadde gjort noe slikt i stedet for å renne verden rundt og dele ut våre penger?


#12

Skiskyttarane er “feige” og tek ikkje del i antirussararbeidet slik dei burde:


#13

Det verste med dette er at nrk skal gå rundt som et slags meningspoliti. De har jo fått “sannheten” som skal spres via NTB. For et kardemommeopplegg og hvor enkelt er ikke livet da?. Slutt å betal lisensen og støtt heller de frie bloggene. Da slipper man fake news ala nrk, tv2.
Nrk ønsker vel at de norske skiskytterne i en så marginal idrett skal gå nesten alene? Det blir det penger av? Opplegget rundt den russiske avhopperen (Thomas Quick2) har visst raknet. Han finner stadig på nye ting for å få oppmerksomhet gjemt bak et forheng. Nrk hadde nok ikke fått med seg denne?

Det de norske utøverne og pressen burde ha gjort var å støtte de frifunnede russerne fordi de likevel skammelig nok ble nektet å gå. Jeg unner nesten det norske systemet å møte lignende motstand.


#14

Ser ikke på TV2 jeg heller. Det får være grenser.

Jeg er for NRK, som en statlig allmenkringkaster. Så går det an å kritisere dem også selvfølgelig, skulle bare mangle. Det er mulig det er litt gammelmodig å forsvare NRK. Det er snart så gammelmodig at det vipper over til å bli det eneste riktige; for i en fragmentert nyhetsverden, det gud og hverman kan være sin egen nyhetskanal etter klipp-og-lim og innfallsmetoden - kan det være på sin plass å forsvare tunge redaksjonelle, tradisjonelle og trauste, der det tenkes litt langsommere, forhåpentligvis grundig og godt, og etter beste evne å være «nøytral».

Nøytral er ingen, sa kjerringa. Akkurat som det er noe nytt. Men man må jo prøve. Det er en dyd, slik jeg ser det. Perfekt er ingen, men det betyr jo ikke at man ikke skal prøve. Det er ingen nyhet at NRK har en slagside, at de lener seg på den makta som rår, at de prioriterer feil, at de er useriøse, grunne og dumme. Men tankesmien Civita og di mener de er grunne og dumme der jeg mener de er seriøse og skarpe.

Sånn er det jo. Siden tidenes morgen har folk slått folk ihjel fordi de har tenkt feil. Det startet med instinktene, og forsatte i nøyaktig samme spor med den prisbelønte kognitive revolusjonen. Det ble jo ikke noe bedre med Gutenberg. Ikke med radio og ikke med TV. Snarere verre kan man saktens tenke. Så det er der vi er. Vi er det mest vellykkede av alle dyr - ingen over, ingen ved siden.

Jeg er grunnleggende skeptisk til «alternative» nyheter. Like skeptisk som jeg er til tradisjonelle trauste media. Kanskje mer. Noen ser ut til å tro, at bare fordi disse er i opposisjon til visse holdninger og meninger tradisjonelle media har, og som stemmer overens med ens eget syn, MÅ alt de sier være riktig. Men det er jo å gå fra den ene rottefella til den andre, tenker jeg. Man sliter seg løs, oppskrapet og jævlig, og går inn i den neste fella uten å merke noe.


#15

Slike feller kan man gå i hvis man baserer sin intellekt på oppsamlet føleri. Man må være realistisk og tenke sjæl. Jeg skal innrømme at jeg også har vært hjernevaska av nrk. Jeg våknet opp rett før Irak-krigen.


#16

Ta deg en tur og få litt sjøsprøyt i ansiktet
Hvis du åpner disse to videoene i hvert sitt vindu, og setter på lyden fra den siste og kjører begge så kan du høre litt gladmusikk til ferden . :stuck_out_tongue_winking_eye:
Du kan kjøre videoene forbi reklamen og stopp dem til begge er klare, og kjør sjøsprøytfølelse !
For ekstra dimensjon : Fukt håret med iskaldt vann først, og hold en isbit i venstre hånd som du gnir deg i ansiktet med under visning : )

1.https://www.youtube.com/watch?v=6bTkmG5b-VQ ( storskjerm, og pauses til begge er klare og den første kjøres to ganger da den neste er dobbelt så lang. )
2 https://www.youtube.com/watch?v=L6Cn8Gfiz90 ( pauses og siden legges ned etterpå)
Bonusvideo interessant kuriositet , selv om det er ekstreeeeemt langt til din sjanger : )
https://www.youtube.com/watch?v=TgOh1b2dDzs
RobotBoys X


#17

Vis nåde. Jeg skjønner at du prøver å skille meg fra det lille vettet jeg måtte ha tilbake etter alle disse årene i selskap med barbarer. Den typen folkelig nasjonalisme med fotball-/ allsanger og moderne utstyrt vikingskip får meg bare til å rødme og ønske meg inn i en tilstand av naiv politisk korrekthet som kanskje kunne gjøre det mulig å gå helhjertet inn for åpne grenser og en sårt tiltrengt, positiv strøm av eksotiske impulser skyllende inn over NO.REG/ GAMLE uten motstand. Jeg forstår at dette kan bli temmelig vanskelig for meg når det nå først er som det er, for ikke å si umulig, men la meg gjerne slippe å måtte prøve. Og den siste låta … Føkkings barnemusikk. “Absolute Robåt”. Fyttikatta å jævli. :mask:


#18

For øvrig er jeg sjelden mange skrittene fra sjøsprøyt i ansiktet uansett, hvis jeg skulle ønske det. Men takk som byr, GK. :slightly_smiling_face:


#19

Min sjanger er mangfoldige sjangre, f.eks. inkluderer den The Fearless Flyers: Sjekk her spesielt den über funky piskinga til Nate Smith bak det minmalistiske trommesettet og twang’en i barytongitaren til Mark Lettieri (den røde).

Signed, sealed, delivered - I’m yours.


#20

Alt er relativt. Jeg er selvfølgelig inderlig fornøyd med å være norsk i vår tid, sammenlignet med det meste historien har hatt å by på for de fleste som har levd. Nettopp derfor kaller jeg ofte dette for en historisk parantes; det var ikke normaltilstanden før Norge pr. post WW2, og det kommer ikke til å være det etter at vi har avviklet parantesen igjen, slik det nå dessverre ser ut til at vi er i ferd med. Det skjer på vår vakt, uten at jeg helt ser hva vi skulle gjort for å forsinke den prosessen. Moro så lenge det varte var det i hvert fall.

Og “fanboy” av NRK, med alle sine smale og meget interessante programmer gjennom hele mitt liv, er det jo svært lett å være. Kall det “tough love” når jeg hudfletter institusjonen for sin nåtidige krigspropaganda. For at de fremstiller Russland som agressor nr. 1, til tross for at den egentlig mest truende og uberegnlige part på titanenes arena for tiden er USA m/ fantefølge, er det vel ingen tvil om. Dersom dette er bra nok for deg og du er såre fornøyd med tingenes tilstand, er jo sikkert det en fin følelse, men hvorfor du da gidder å lese steigan.no eller ta del i diskusjoner her fra et såpass ukontroversielt og ukritisk standpunkt skjønner jeg kanskje ikke helt. Jeg utelukker heller ikke selv fullstendig at hva vi har/ nylig hadde her i landet er det beste vi kan drømme om, og at skrupler mht. hvordan dette har vært muliggjort (v. bl.a. urettferdig global handel og nådeløs alliansepolitikk over alle snøvleskaft) er for bløtdyr. At også jeg, med kniven på strupen, vil måtte erklære meg som en god sosialdemokrat og rimelig reaksjonær til anarkist å være. Men da kan vi i så fall jaggu begynne å møtes på et lystigere sted enn her hvor man stort sett er ute etter å påpeke feil og problemer, snarere enn å hylle det bestående opp i skyene.