Nyheter MDTV Forum Om Doner

Norske styrker til Persiabukta? – Kan bli krig på få minutter

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/07/norske-styrker-til-persiabukta-kan-bli-krig-pa-fa-minutter/

Sjøforsvaret jobber med ulike alternativer for en norsk marine­styrke i Hormuzstredet. Styrken bør være forberedt på full krig, sier lærer ved Sjø­krigsskolen. Dette skriver avisa Klassekampen 31. juli 2019. Avisa skriver videre: Regjeringen har ennå ikke bestemt om Norge i det hele tatt skal bli med i en internasjonal militær koalisjon i Persia­bukta.Likevel får Klassekampen…

2 Likes

Jeg holder pusten fram til 17.september - da er det valg i Israel, og vi får andre ting og tenke på. Nuttyahoo også.

Det ser ut som Russland og Iran planlegger felles flåteøvelse bla i Hormuzstredet

De bryter inernasjonal lov ved å ikke respektere Irans suverenitet over egne farvann. Dersom Iran var ute på tokt i internasjonalt farvann og forsøkte å borde et britisk fartøy som ble eskortert av en fregatt, så hadde fregatten gjort ende på iranerne veldig fort. Dette er også forklaringen på at fregatten holdt seg unna da iranerne bordet det aktuelle tankskipet i Hormuzstredet. Det vi er vitne til nå er ingenting mer enn et spill for å manipulere vestlig publikum til å støtte agresjon mot Iran. Internasjonal lov er ikke en gang et tema, det er jungelloven som gjelder. -Og norske jurister har som vanlig ingenting å si til det. Gi dere selv et klapp på skulderen når helvettet bryter løs da jurister, for at dere var så jævla flinke til å holde kjeft! (Cecilie Hellestveit kan gjerne føle seg spesielt truffet)

Kan jo bli interessant. Da får vi se om alle disse kvinnfolka ombord på fregatten(e) holder mål, eller om de må holdes i lankene av mennene når de iranske antiskip-missilene smeller omkring dem?

Ettersom jeg vet har Norge ennå ikke tatt seg råd til å investere i skikkelig CIWS (https://en.m.wikipedia.org/wiki/Close-in_weapon_system), og de har heller ikke de nødvendige helikopterne til ubåtjakt enda det liksom skal være spesialiteten til de norske fregattene. Kuriositeten “Helge Ingstad” kan dermed kjapt få konkurranse som sunkent museumsskip, og de kommunale kriseteamene hjemme i Norge bør snarest forberede seg på storinnrykk av traumatiserte tøffinger som snarest vil forfremmes til livslang uførhet via NAV-systemet. Amen!

1 Like