Nyheter MDTV Forum Om Doner

Norges rolle i verden

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/11/norges-rolle-i-verden/

Det politiske Norge slutter helhjertet opp om ideen om at USA igjen må ta lederskap i verden. Vår rolle er å la oss lede. Av Terje Alnes. Med svært få unntak trakk det politiske Norge (hvori opptatt presse-Norge) et rungende lettelsens sukk da det omsider ble klart at Joe Biden blir den neste presidenten i…

7 Likes

Alnes artikkel her er fremragende. Han lister opp alle tenketankene som elsker norsk medvirkning i amerikanske kriger og geopolitikk. Men hvorfor nevner han ikke “venstresida tankesmie” Manifest?
Allerede på Manifests årskonferanse 3 mars 2015 hadde smia invitert professorene Ann Pettifor og Rainer Kattel for å veilede. professor Mariana Mazzvcato var i andre anledninger løftet fram som et must for utviklingen av norske venstresidetenkning.
Vel,ved hjelp av Google er det lett å lese seg opp på alle disse personene som uten unntak er topp-ideologer for i særdeleshet EUs globale strategier og dypt,dypt involvert i Klaus Schwabs The Great Reset og World Economic Forum. Som forøvrig Pål skrev godt om forleden dag.
Alle vi her snakker om er toppideologer for kapitalistisk imperialisme. Jeg kan ikke huske at Klassekampen har skrevet om disse professorene i det hele tatt,heller ikke de merkelige bøkene som Manifest har utgitt om “suksessen Enhedslisten” - et EUparti. Og den tapte revolusjon i Syria og den russiske revolusjon. Utfra boka om Rosa Luxemburg kan man si på forhånd at dette er tradisjonelt sosialdemokratisk oppgulp i ånd av Karl Kautsky.
Alnes bør ta en titt i andre tenketanker enn CIVITA. “there is more between heaven and earth than” som Shakespeare minnet om.

2 Likes

Vi har satset alle sparepengene våre på petro-dollaren, så vi har nok ikke noe annet valg.
Særlig når en ser hvor dårlig mange takler de små utfordringene som Kina-viruset har gitt oss.
Å oppleve virkelig knapphet, vil medføre total nedsmelting.

Fantastisk bra, og herlig å se at Steigan.no nå begynner å se at Trump er folkets mann, og er i øyeblikket den største garantisten mot globalismen, The Great Reset og New World Order.
Også herlig å se at det som kalles ytre høyre og ytre venstre har felles syn på globalisme, C19-“plandeminen” og nedsiden av klimagalskapen, der vår vindmølleindustri er lokal versting.
Kanskje tiden er inne for å lage et nytt politisk parti på tvers av gamle grenser - et bredt folkeparti som leder an i den store oppvåkningen som nå foregår i verden. Folk er lei lygemedia, korrupte politikere, all the “bigs” og alle angrep på ytringsfriheten og retten til å bestemme i eget liv.
x22report fra onsdag (fra ca 30:00) viser Trumps tale etter at han ble godkjent valgt som president i 2016. Kampen han har ført mot “Deep State”, og fortsatt fører, er like mye vår kamp, dvs alle jordens folk - så tenk om vi kunne få på plass et parti på tvers av gamle skillelinjer for disse viktige spørsmålene til neste valg! Kan ikke se at mye av det etablerte partilandskapet er i stand til å løfte dette. Det må nye krefter til, nye ideer og et program som gavner folket - og som gir makten tilbake til folket

3 Likes

Nå kommer det til å være Trump som fortsetter som president etter 20. januar, sann mine ord :grinning:
Så da får vi håpe at det vil gjøre Alnes fornøyd når det skjer. Eller er det egentlig USA han ikke liker i det hele tatt uansett statsleder?

Spot on. Du stiller det riktige spørsmålet. USA skal kollapse og den vidurlerige kommunisme skal oppstå.

Og Alnæs og Steigan sin rolle er å la seg lede av de makter (Russland) som vil styrte USA, slik at kommunismen skal oppstå. Jeg kjenner ikke Alnæs, så det kan hende han bare er dum. Litt mer usikker på Steigan - jeg har lest alle bøkene hans, og han framstår som en ok fyr, både ydmyk og reflektert. Men det ser ut til at idéen om den fagre kommunismen trumfer alt? USAs kollaps er det første skrittet? Det ser slik ut.

1 Like

Norges rolle er barnets, der USA er Epstein. Jødisk kapital skviser usa-sitronen, lenge planlagt, og samarbeidet mellom Israel og Kina om datateknologi er forlengst i gang.

På ett nivå består verden av 2 ulike mennesker: De som mener at USA stort sett har vært en velgjørende faktor i verdenshistorien helt fra opprinnelsen etter “the Declaration of Independence”, og de som mener USA har vært “imperialistisk, krigersk, utbyttersk osv.” overfor andre nasjoner.

Her er det selvsagt mange avskygninger av meninger i mellom fra ekstremt pro- til anti-USA.

  1. Du må ikke glemme de som tror USA er det samme nå som før.
1 Like

Det er et godt poeng. Det er mange negative sider med dagens USA som dollarutbyttinga, gjeldsoppbygginga som er en slags måte å sette befolkningen i slaveri på (som de deler med resten av Vesten), store multinasjonale selskaper som oppfører seg nesten som om de er stater osv. osv.

1 Like

Men angående Norges rolle i verden så MÅ vi ha noen allierte. Vårt territorium inkludert havområdene vil komme under press om vi står helt aleine. Siden en Nordisk allianse ser ut til å være utelukket for norske og nordiske politikere ser jeg ingen annen løsning enn å fortsette alliansen med USA/UK. Skulle den falle bort vil vi domineres og i praksis bli en del av den kommende “superstaten” i Europa under tysk ledelse. Sikkert mange som ønsker seg det også men ikke jeg.

Det beste argumentet for at USA skal være den foretrukne alliansepartner er at det er langt borte og Russland/EU ville reagere negativt om de skulle utøve utilbørlg press mot Norge. USA ville nok ikke gjort det om vi var alliert med EU eller Russland. Men dette argumentet faller jo bort med den nye basepolitikken og politikere som oppfører seg som marionetter. Men det er en reell geopolitisk situasjon hvor Norge kunne hatt et mer selvstendig handlingsrom i forhold til USA.

Ble Norge bondefanget i Osloprosessen?

“– Det er åpenbart at det her er utbetalt for mye lønn. Nå er det opp til Riksrevisjonen og UD om det er naturlig at dette tas inn i deres undersøkelse, sier leder av utenrikskomiteen på Stortinget, Anniken Huitfeldt”.

" Men det blir jo også en anledning til å ta opp spørmsål som er viktig for Norge, sier Huitfeldt som i likhet med Trond Giske slipper å betale for å møte Clinton.
Også Oslo-ordfører Fabian Stang er invitert til å være med på lunchen med Clinton. Heller ikke han betaler inngangspengene på 25 000 kroner
“– Han er engasjert innenfor frivillig arbeid og samarbeid mellom frivillige og næringsliv, og det er derfor næringsministeren og jeg er invitert til denne lunsjen, forklarer kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap)”.

“Fratrukket Clintons eget honorar og kostnader knyttet til sikkerhetsopplegget får Clinton Global Dignity 2 millioner i løpet av det kortet besøket, ifølge TV 2.
Clinton var den første sittende amerikanske presidenten som besøkte Norge, da han tok turen i 1999. Han har vært i Norge flere ganger siden da”.

1 Like

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.