Nyheter MDTV Forum Om Doner

Norges Libya-bombing bidro til kaos i Mali

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/01/norges-libya-bombing-bidro-til-kaos-i-mali/

Har Norge gjennom sitt bidrag til å ødelegge den libyske staten medvirket til økte flyktningstrømmer og generelt kaos i regionen? Dette spørsmålet stiller Rune Ottosen, professor emeritus ved OsloMet i en artikkel i Transitmag. Ottosen skriver: «Norske medier har lett for å glemme konsekvensen av Norges bombing av Libya. Aftenposten argumenterer på lederplass 17.januar for…

5 Likes

I sin utmerkede artikkel skriver Pål at det tyder på at Norge igjen skal delta i en krig om Afrikas ressurser. Og: det norske folket bør ha lært nok av erfaringene til å si nei!
Hvem i all verden er det i Norge som skal gi folket de erfaringene og den innsikten som skulle føre fram til et Nei?
Her har da Cecilie Hellestveit og en Gro Nystuen fått fineste plass i dagens Klassekampen til å utbrodere - med fotballemetaforer om offside- om at likvideringen av Suleimani ikke var et folkerettsbrudd."Neppe.(23.1.2020)
Det er den totale galskap særskilt etter Mike Pompeos tale på Hoover Institute 13 januar 2020 hvor han sier:
“Ødeleggelsen av Suleimani er et eksempel på en ny amerikansk strategi som tar sikte på å avskrekke deres opponenter. Dette gjelder på samme vis for IRAN,KINA og RUSSLAND.”
Brian Hook,som er ansvarlig for USA i Gulfen,sier nå: “Hvis Esmail Ghaani (etterfølger til Suleimani) følger i sporene med å drepe amerikanere ,da vil han møte den samme skjebne.” (dronelikvidert)
Omkring femten år siden spådde jeg det at redaktør Braanen ville få en St.Olav for å ha utryddet absolutt alt av marxistiske type tenkning i Klassekampen. I vurdering av denne saken ligger faktisk Aftenposten langt til venstre for Klassekampen,noe det går an å sjekke for de som ikke tror dette.
Jeg kjøpte Cecilie Hellestveits bok om Syria i 2017 for å ha den som et klenodium om amerikansk krigspropaganda i Norge. Damen har jo blitt “fellow” ved Atlantic Council i Washington og trykkes gjerne i Klassekampen. Ren USA-propagandist.
Pål håper på at det norske folket kan våkne opp i slike spørsmål som EØS og det norske Afrikakorpset som er på gang,men det vil det ikke gjøre når det ikke finnes noen “venstreside” som massivt redegjør og aktiviserer seg mot dette. Middelklassevenstre i Norge står langt nærmere Hellestveit i tenkning. Klassekampen er i dag et statsorgan tvers igjennom.
Dette må vi naturligvis gjøre noe med,men det forutsetter ubehagelige realistiske vurderinger og ikke ønsketenkning.
Det står svært ille til med oss. Og driften mot en tredje verdenskrig sniker seg fram fra måned til måned.

6 Likes

Anti-krigs venstre fra 70-tallet har blitt “hvorfor må alle krige, så kjør krig jeg bryr meg ikke likevel”-venstre, etter min mening å dømme. Jeg har nesten gitt opp å diskutere politikk med folk, da de alltid tar side med det de hører i hovedstrømsmediene(hvis de kan kalles det). Og i beste fall, er det bare bra at noen prøver å rydde opp i “alt rotet” som skjer “nedi der”. Jeg hører svært ofte at “alt skyldes penger, og religion”. Så spør jeg hva som skyldes penger, og hvordan det også da samtidig kan skyldes religion. Da får jeg ofte svar, det er pga oljen! Hallo i luken… Man skal lete lenge for å finne så lite opplyste folk i verden som vi har her! Eller skal jeg si missopplyste?

Venstresida i Norge er svært passiv, på defensiven, uorganisert, svak, en gjeng med feiginger som ikke har ben i nesa til å stå opp for sin egen mor/familie engang.

3 Likes

At vanlige folk ikke ikke har tid eller interesse til å sette seg inn i hva som skjer i andre land langt borte, er et godt argument for å ikke blande seg.

Tragisk sann observasjon. Jeg begynner å føle meg som en dinosaur. Folk har sluttet å bry seg og de få som har sjel til å kjempe blir hamret løs på.

3 Likes

Disse to damene på kronikkplass i Klassekampen smykker seg jo opp som eksperter og jurister,men har ingen problemer med å lyve hemningsløst for amerikansk imperialisme.
“Det skal være første gang siden 2. verdenskrig at USA åpenlyst har tatt livet av en statsrepresentant for et annet land.”
En opplyst redaksjon av avisa ville ha lagt bort denne vanvittige kronikken etter bare denne innledningen,men pytt - pytt. USA er jo stadig vår nærmeste allierte som vi må ruste militært for som Støre anbefaler om dagen.
Den som har ork til å lese om USA likvidasjoner av statsmenn etter andre verdenskrig,henvises til


Wayne madsen 22 januar 2020.
“The United States: a record holder in political assassinations.”
God lesning i barbariet.

2 Likes

Her er riktig link

Eksemplene som nevnes i artikkelen, er ikke åpenlyse likvidasjoner gjort av militæret, men ting CIA skal ha gjort, så det er en forskjell.

Men hva som skjer på en øde øy et eller annet sted i verden, som f eks love Island, er viktigere å få med seg?

En må innse at det er systematisk undergraving av informasjon for å holde folk unna politikken.

1 Like

Dagen før jeg ble utestengt fra FB postet jeg en youtube video om dette med undergraving av informasjon for å holde folk unna politikken. Jeg postet den på siden til alle FB kontakter og grupper jeg var i. Det var et skikkelig godt stykke arbeid de hadde lagt inn i å lage dokumentaren. Jeg har prøvd å finne den igjen men uansett hva jeg gjør finner jeg den ikke. Follow the money eller noe i den duren. Det finnes nok av videoer når man søker med de ordene men akkurat DEN videoen er borte.

1 Like