Nyheter MDTV Forum Om Doner

Nedstengningen og det digital-finansielle komplekset

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/06/nedstengningen-og-det-digital-finansielle-komplekset/

Vi kommer ikke til å vende tilbake til normalen etter den verste økonomiske nedgangen i manns minne. Det kommer til å bli verre. Det er dystre utsikter, men de har også en positiv side. De betyr også en historisk mulighet, skriver Ernst Wolff. Av Ernst Wolff. Den globale nedstengningen avsluttes gradvis, og mange håper å…

3 Likes

Mange small businesses, enmanns og familiebedrifter for eksempel innenfor reisenæringen og som har tilhørt middelklassen blir nå konkurs. Som mindre hoteller eid av familier gjennom generasjoner, hvor mange tusen ble pusset opp i fjor, opplever i år at gjestene er borte og kommer ikke tilbake. De sitter på gjeld de ikke får betjent, og på bare noen måneder er de gått rett fra solid middelklasse til fattige.

Snart må kreditorene ta eiendommen og boligen, i et boligmarked hvor boligprisene må falle kraftig. I land hvor turistindustrien er sentral, er de fleste bedrifter småbedrifter. Fra lisensierte street vendors av mat til båtutleie. Må flyselskapene halvere bemanningen blir også antallet hotellgjester halvert og med de antall ansatte. På vestlige hoteller er de fleste ansatte flere titalls millioner “migrant workers” med famile hjemme som er avhengig av pengene de sender hjem.

I landene hvor turistindustrien er det sentrale i landenes økonomi venter de på at nedstengningen skal bli over, så de kan åpne igjen, derfor har de fremdeles håpet. Men de vestlige turistene vender ikke tilbake, for feriereiser er nå utenfor rekkevidde for flere hundre millioner vestlige. Når økonomien raser helt i land hvor familien er det eneste sosiale sikkerhetsnettet må det føre til enorm nød.

En nød og elendighet som vil ta mange titalls millioner liv. Dette vil begynne allerede om måneder fra nå av, og vil bli katastrofal fra neste år. Vil vestlig MSM rapportere om hvor mange som dør av sult, underernæring, hjemløshet og elendighet, på samme måte som de rapporterer om de som dør av koronaviruset i dag?

Et virus som ikke tar stort flere liv enn i enn i de årlige influensaene. Da må de i tilfelle begynne å legge til flere nuller bak de i dag bare tosifrede tallene for hver uke i vestlige land i dag.

4 Likes

NRK kunne ha vært fylt opp med lidelseshistorier fra Portugal og Hellas idag

2 Likes

Skatter og avgifter som arbeiderklasse og middelklasse har betalt inn til statskassene i mange år, og som skulle gått tilbake til dem i kriser, tar regjeringene og gir dem til bankene og store selskaper som “krise, rednings og stimulans pakker”. Som de gjorde i den 2008 krisen, og andre konstruerte kriser.

Som vampyrer suger den globale storkapitalen livsblodet av arbeider og middelklasse med ca 10-15 års mellomrom. Men de årelater ikke offeret mer enn det kommer seg, så de kan komme tilbake og årelate offeret igjen.

Dette skjer på grunn av politiske beslutninger, politikerne representerer den globale storkapitalen, og gjør som de dikterer. Hadde MSM drevet kritisk journalistikk, hadde ikke storkapitalen kunne plyndret statskassene og kjøpt opp landressurser og infrastruktur som de har gjort og gjør i dag.

Men MSM som også eies av den samme storkapitalen har ført befolkningene bak lyset, til et punkt hvor BlackRock nå har kontroll over Federal Reserve og er invitert til å styre til EUs sentralbank, uten at MSM har advart befolkningene hva dette innebærer. Den globale storkapitalens overtakelse av styringen til en verden hvor nasjonal styring blir satt til side, og til en verden hvor kapitallovene styrer.

4 Likes

Sberbank

You can buy an apartment in a new building at a rate of 5.9% per annum, on the secondary market it’s available from 7.8% per annum

Inflasjon idag er 3%
7,8% - 3% = 4,8% netto renter

I Norge er det tilsvarende tallet ca. 0,8%
Forretningslån i Russland = det dobbelte av boliglån

Her er det noen som skor seg skikkelig

BlackRock står bak mange vinmøller ;-( 70 stk 180 m høge her oppe I heiå I Hå/Bjerkreim :fearful: heiltsuralistisk , skulle tro Regjeringen Erna er heilt uten vett også over250 erigangsatt planlagt ødelegge heilenaturen :dizzy_face:

1 Like

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.