Nyheter MDTV Forum Om Doner

NATOs ulovlige atombombelagre

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/08/natos-ulovlige-atombombelagre/

Av Manlio Dinucci. Det er en råtten gammel hemmelighet. Men det er også en av de mest formidable benektelser hos Den Atlantiske Alliansen: Atombomber er lagret – et alvorlig brudd på internasjonale lover – i Italia, Tyskland, Belgia, i Nederland og i Tyrkia. Ved en feiltakelse skrev et medlem av NATOs parlamentariske forsamling dette i…

1 Like

B61 bombene er svært innbringende for kontraktørene som produserer dem i den privateide amerikanske våpenindustrien. Jeg husker de hver seg koster det samme som vekten tilsvarer i 24 karat gull. Når disse våpnene nå i den nye doktrinen for bruk skal inngå i det vanlige arsenalet av konvensjonelle bomber, hva da med sikkerheten?

Det blir langt lettere for en terrorist-organisasjon med store ressurser å få tak i en nå når de lagres så spredt, og hvor vanskelig er det å armere en B61? Kan en spekulere om at det er ønskelig, slik at Vesten får et påskudd til en enorm militarisering av sivilsamfunnet med overvåkning helt til hver enkelt individ? Alt for “din sikkerhet og trygghet”. Hvis det var din og min sikkerhet og trygghet de tenker på, skulle vel nærmest portable atombomber som får plass i en stasjonsvogn aldri blitt fremstilt.

image
Bilde:Durangoherald.com.
Phil Hoover, en av ingeniørene bak B61, poserer stolt med sitt masseødeleggelsesvåpen, for en bragd og innsats for menneskeheten!

2 Likes

Jeg har en idé. Vi kan late som om vi lever i demokratiske land, mens vi utelukker alle viktige spørsmål fra offentligheten. For eksempel det faktum at landet ditt er lagringsplass for masseødeleggelsesvåpen. Gå og stem! Bare stem i vei selv om du ikke er enig med et spesielt parti. For hvis du ikke stemmer ødelegger du illusjonen av at vi lever i et demokrati!

3 Likes

Men hvem kan definere hva som er viktig?

Jeg mener at menneskehetens overlevelse er passe viktig, for uten å eksistere kan ikke menneskeheten oppnå noe annet. Og vi har sett av Cuba-krisen, rakettoppskytningen på Andøya, og kanskje også proxy-krigen i Syria, at store interessekonflikter mellom internasjonal maktkonsentrasjon er livsfarlig, og da mener jeg det beste vi kan gjøre for å redusere sjansen for å ødelegge vårt felles livsgrunnlag er å redusere internasjonal maktkonsentrasjon.

Men å definere problemer og siktemål er heller ikke nok, for du har en drøss ideologiske kvakksalvere som Pål Steigan som påstår å være for “frihet” og “redusert maktkonsentrasjon”, mens de feks. propagererer for et svada marxistisk samfunnssystem som i praksis har vist seg å føre til den største formen for kapital/maktkonsentrasjon som tenkes kan.

Derfor tenker jeg at det mangler noe elementært og prinsipielt i vår kollektive bevissthet. Enn så lenge vil fanatikeren Pål Steigan sin retningsløse demonisering av “kapitalisme” fortsette å fremstå som en løsning, ikke minst for ham sjøl.

Ser litt tøff ut. Ferraristil. Eller muligens Morris mini

1 Like

…i motsetning til tjatta som er blitt en liten puddel.

Det kommer en tid for oss alle hvor vi må stå til rette for de ord vi har sagt

Alternativt er naturen et mønster som utfolder seg, hvor idéer om rettferdighet er komplekse evolusjonære strategier.

It’s the russians!!! It’s the russians!!!
Oh wait… its the aliens it’s the aliens!!!

At atomvåpen er lagret i disse landene har vært allment kjent siden slutten på den kalde krigen. Her fra Wiki-artikkelen i 2005

Currently, of the three nuclear powers in NATO only the [United States] are providing weapons for nuclear sharing. The receiving countries are Belgium, Germany, Italy, the Netherlands and Turkey.

In peace time, the nuclear weapons stored in non-nuclear countries are guarded by U.S. soldiers; the codes required for detonating them are under U.S control. In case of war, the weapons are to be mounted on the participating countries’ warplanes.

Of the 480 U.S. nuclear weapons believed to be deployed in Europe 180 fall under the nuclear sharing arrangement.

1 Like

Riktig, men de atomvåpnene som har vært lagret har vært raketter og missiler for ubåter, og vanskelig for terrororganisasjoner å ta, rakettene med atomvåpen i stridshodet veier flere tonn, og stridshodet kan ikke lett fjernes.

B61 tar ikke mye plass som bildet viser, og veier kun noen hundre kilo, og kan få plass i en stor stasjonsvogn eller en liten varebil, og vil finnes i mye større antall en atomvåpen i stridshoder for raketter.

Det er spredningen av et lite og lett atomvåpen i et stort antall som bekymrer med B61, det gjør det mye mer attraktivt og gjennomførbart for en ressurssterk terroristorganisasjon å ta. Hvis de klarer det, blir Vesten militarisert, og privatliv som vi kjenner det opphøre med drakoniske lover som gir politi og militære fullmakter til å invadere folks liv som de vil, og et liv i frykt spesielt for urbane mennesker.

De er jo allerede i hendene på en terrororganisasjon. Så det er vel litt sent å begynne å bekymre seg

1 Like

Riktig, men de atomvåpnene som har vært lagret har vært raketter og missiler for ubåter,

Her dreier det seg om de 480 B61 bombene som er lagret på flybaser i Europa.

Rent teknisk kan det potensielt være innenfor avtaler som NPT, men det er helt klart et dilemma for NATO at disse enda er utplassert. Det ville nok vært enklere å få med Russland, Kina og alle andre på en ny INF-type avtale om det ikke hadde vært tilfelle.

Denne kunnskapen vil aldri forsinne. Da er den nest beste løsningen terrorbalanse så ingen tør å bruke den