Nyheter MDTV Forum Om Doner

NATO og EU unnlot å stemme for en FN-resolusjon mot nazisme

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/11/nato-og-eu-unnlot-a-stemme-for-en-fn-resolusjon-mot-nazisme/

Under et møte i FNs tredje komité ble det vedtatt en resolusjon om å bekjempe glorifisering av nazismen og nynazismen. Men under voteringa unnlot NATO-landa og EU å stemme. Dette er svært alvorlig skriver den italienske forfatteren Manlio Dinucci i avisa Il Manifesto. Italia, var sammen med Norge blant de landa som unnlot å stemme.…

3 Likes

I framtiden vil fascismen settes bort til roboter så vi dødelige kan fortsette å være sosialdemokrater.

“Muh fascisme / nazisme!” blir kjedelige.

Hva med en resolusjon mot ‘glorifisering’ av kommunisme (og ‘neoliberalisme’) i så fall?

Eller kan vi ikke bare la folk ha sine egne tolkninger på historie?

4 Likes

Javisst! Helt enig, fordi det er veldig gøy å høre hvor ignorant du er når du sammenfatter kommunisme med neoliberalisme

Det kan ogå være på plass å påminne at det var sovjetunionens røde arme som reddet oss fra HItler. Altså var det kommunismen som reddet Norge fra naziokkupasjonen.

Når det gjelder ditt forslag om resolusjon for å omskrive det historiske faktum kan du ta det med ro, dine venner i EU har for lengst vedtatt at sovjetunionen var “medskyldig” i å starte 2. verdenskrig til tross for at Hitler lenge før ønsket å angripe Russland.

Men du skal ha for forsøket. Prøv igjen

2 Likes

Tja.

3 Likes

Naziskremselet går visst aldri av moten.

2 Likes

Det er riktig at mange trotskister gikk over til de neo-cons, slik Christopher Hitchens og David Horowitz gjorde. Tony Blair var også en trot i sin ungdom . Men hva beviser det?

Trotskyismens ideologi er langt i fra høyaktet i kommunistkretser grunnet Lev Trotskys forræderi under krigen. Mens Sovjet kjempet for harde livet mot nazistene under krigen ville han og sitt ideoloigiske avkom George Orwell verbalt angripe dem hardt noe som kunne ha satt deres allianse med vesten på spill

1 Like

Det forklarer hvorfor slike fakter dessverre fins fortsatt og de lever godt hos dagens sosial-demokratiske Rødt, for eksempel:

“Ja jeg er imot NATO men Milosevic Assad, Gaddafi, Libya og Nord-Korea, de er veldig fæle de!”

En retorikk som bidrar til å legitimere vestens imperialistiske kriger.

Eller når sovjets feil blir påpekt:

“Det var ikke ekte kommunisme”

Dette er forresten ren feighet som gir uttrykk for historieløshet, hykleri og motvilje til analyse og til å lære av feil. Michael Parenti sier det bedre enn meg:

The pure socialists’ ideological anticipations remain untainted by existing practice. They do not explain how the manifold functions of a revolutionary society would be organized, how external attack and internal sabotage would be thwarted, how bureaucracy would be avoided, scarce resources allocated, policy differences settled, priorities set, and production and distribution conducted. Instead, they offer vague statements about how the workers themselves will directly own and control the means of production and will arrive at their own solutions through creative struggle. No surprise then that the pure socialists support every revolution except the ones that succeed.

The pure socialists had a vision of a new society that would create and be created by new people, a society so transformed in its fundamentals as to leave little room for wrongful acts, corruption, and criminal abuses of state power. There would be no bureaucracy or self-interested coteries, no ruthless conflicts or hurtful decisions. When the reality proves different and more difficult, some on the Left proceed to condemn the real thing and announce that they “feel betrayed” by this or that revolution

Rart det der at “stalinister” er noen av de mest konsekvente anti-imperialister. Heller ikke så veldig rart at trotskistiske grupper, med sitt ultra-venstre tøv, har vært konstant infiltrert av fascistiske spioner og CIA/FBI gjennom tidene

1 Like

Skremsel for oss, realitet for Ukrainia hvor nazi-millitsen blir trent opp av nordmenn slik det fremkommer i southfronts artikkel .

Den for lengst daterte kommunistskremselen pågår fortsatt utrolig nok

1 Like

De fleste som får kniven på strupen vil nok det. Stalin måtte til og med slutte å plage kirken. Likheten mellom kommunisme og neoliberalisme er at de begge er masete, de krever hele mennesket og det er ikke lov til å tvile et milligram. De produserer vanvittig lange pamfletter med ideologisk begrunnelse for den minste detalj av folks liv og adferd. Og de hater historien uredigert. Den må være “ny” og begrunnet i tesene. Osv osv.
Feks;

Neoliberalisme

https://www.kulturradet.no/documents/10157/4a034d55-6296-45bc-b47d-f3c3dd598ce2?fbclid=IwAR044ntVy4q4w0u-tXyne3J2jUkR4Q3hKy44HJbwvBWGx-BGimiHF4HhmUs

Kommunisme

https://nkp.no/politikk/prinsipprogram

2 Likes

Feil, marxismen er en analytisk prosess som undersøker hva et økonomisk system, i dette tilfellet kapitalismen, gjør mot mennesket. Det er en vitenskap og vitenskap forutsetter både tvil og sunn skepsis. Jeg har selv vært på åpen NKP møte og der var det god rom for uenighet og kritikk i motsetning til Rødt og Ap. Hvordan er kommunister masete når de er så marginalisert at de knapt for taletid i msm?

De nyliberalistiske pamfletter som også er å finne på world economic forums nettside ignorerer selvfølgelig noe spørsmål om klasse og selvfølgelig sies det ingenting om krig og hvorfor ikke? Fordi de selv tjener på det. Der er det kun identitetspolitikk som gjelder: At land verden rundt bombes, kuppes, enten av liberalere eller republikanere, AP eller Høyre, slik at vesten kan utdra verdifulle ressurser? Pytt, så lenge NATO-rejeringer er “feministisk”, transevennlig og mangfoldig så er det greit. Kommunister går ikke den banen

Forresten husker dere kanskje at Rødt opprinnelig støttet Høyres utenrikspolitikk mot Venezuela? De skifta mening etterpå men at de overhodet vurderte det var dråpen over begeret for meg. De spredte også russerfob propaganda på Dagsavisen:

Et sitat:

Rødt har gjentatte ganger på det klareste fordømt Russlands anneksjon av Krimhalvøya og kritisert både vestlig og russisk innblanding i konflikten. Vi har ikke på noe punkt uttrykt støtte til hverken Russland eller de østukrainske opprørerne, tvert i mot er det eneste vi roser i innlegget vårt fredsforhandlingsarbeidet til EU-landene Tyskland og Frankrike. Vi slår endog klart fast i innlegget at Russland “gjentatte ganger har trampa på folkeretten”.

De fordømmer Russland men nevner ikke nazistene i det hele tatt, årsaken til at Krim ble annektert ved folkeavstemning. Typisk trotskister og liberalere

1 Like

Hvorfor de er marginalisert? De representert vel en konkurerende ideologi. Da er det naturlig at den neoliberale pressen ikke gir de taletid. Og de maktet ikke selv å produsere like salgbar propaganda som de.

1 Like

Jeg tror nok at Gerhardsens Kråkerøy-tale i 1948, som iverksatte heksejakten på kommunister, den norske McCharthyismen må regnes for å være grunnen

1 Like

Den var nok kun et vagt minne for de som meldte seg til tjeneste på 70 tallet. En lignende tale med motsatt fortegn ville nok blitt holdt av Emil Løvlien om han hadde kommet til makten.

1 Like

Hvorfor spesialsoldat for NatoNorge,Aslak Nore,får et så prangende oppslag i Aftenposten 25 november,skyldes det at han skriver borgerlig vrøvl fra ende til annen.
Poenget er at det finnes mye respekt for menneskeliv i Norge,som han berømmer,men årsaken til dette er fordi vi er “et lite land med en fredelig historie”. Og han anfører et tåpelig sitat fra Dag Solstad: “Mitt lands historie er forbausende fredelig,også i krig”.
samtidig som denne filosofien framføres passer Nore på å fortelle at han selv har vært på moderne Nato krigsscener - som en slags bragd.
faktum er at Norge har deltatt,på ulikt vis,i alle etterkrigskriger som Nato/USA igangsatte fra Korea til Irak.Libya og Syria. Bortsett fra personellytelser så veltet Norway inn milliarder av kroner i Afghanistankrigen. selv Bush jr var sjokkert glad og takket.
Det var Jens Christian Hauge som utviklet den norske forsvarsindustrien,det militær-industrielle komplekset i Norge som i forhold til folketallet har et eksportvolum som sender Norge i elitedivisjonen. Norske våpen finnes flusst i krigen i Jemen.
Det bildet som Nore/Solstad snekrer om det fredelige Norge er nesten enestående dumt. Norge var en aktiv medspiller i absolutt alle kriger som har funnet sted siden Irak rundt 91. Ingen vet det nøyaktige tallet men rundt en million mennesker er drept i denne epoken. Med det offisielle Norges positive bistand.
Hvorfor denne tåpelige artikkelen til Nore trykkes,skyldes at det er akkurat slik borgerskapet i Norge ønsker å lansere norge: som fredsland og humanitær stormakt.Komplett bløff fra ende til annen.

4 Likes

Og hvordan vet du det?

Hvis kommunister ikke er marginalisert hvorfor prøvde AP i 2017 å forby NKP i å delta på 1. mai tog?

Hadde NKP og nyliberalister noenting til felles, noe de ikke har, skulle de ha vært allierte noe de slettes ikke er. Nyliberalister som de som sitter i stortinget driver å selge bort landet til utenlandske korporasjoner og EU. Kommunister gjør det stikk motsatte

Hvor vagt? Fra boka “Arbeideropposisjon på LO-kongressen”(1977) s 23 under avsnittet “LO-ledelsen bløffer om lønnsutviklinga” står det.:

“Det er i denne perioden LO-ledelsen for alvor har begynt klappjakta på klassebevisste og kampvillige arbeidere. Dette er også en del av det faglige regnskapet LO-ledelsen ska stå til rette for. Etter Aspengrens nye Kråkerøy-tale om å “luke” det han kaller “ugras”, har vi vært vitne til en suspensjons- og eksklusjonskampanje som savner sidestykke sjøl i den svarteste McCarty-tida”

og side 44-45:

“Jeg vil oppordre dem av dere som, sjøl om dere kan være uenige i det jeg f.eks står for, likevel ikke ønsker McCarthy-tilstander i fagbevegelsen på ny, om også å gå i mot sekretariatets stilling”

1 Like

Hvorfor henviste Robert Whitaker til Irving Kristol, en ex trotskyist, som ble regnet som neokonservatismens far ?

Her er noe litteratur og noen linker :

The Conservative Ascendancy: How the GOP Right Made Political History by CritchlowDonald T.;

America at the Crossroads: Democracy, Power, and the Neoconservative Legacy by FukuyamaFrancis;

They Knew They Were Right. The Rise of The Neocons by HeilbrunnJacob;

Upstream: The Ascendancy of American Conservatism by RegneryAlfred S.;

The Death of Conservatism by TanenhausSam
https://www.jstor.org/stable/10.1017/s0022381609990995?seq=1

Fleming was introduced to the paleoconservative public by Robert W. Whitaker of South Carolina in 1982. At that time, he was invited to contribute to Whitaker’s book, The New Right Papers, which put together ways whereby conservative populists could be elected to office through an alliance of people from both parties in the Republican Party. Whitaker later joined the Reagan administration as a junior member.
https://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Fleming_(political_writer)

The New Right Papers Hardcover – February 1, 1982
by Robert Whitaker (Author)

https://www.amazon.com/dp/0312569270/

Robert Whitaker clearly understood the difference between real history and myth. He was unique in this. He understood the role of face-to-face first person testimony and how and why real history dies within a three generation time frame. He understood clearly HOW propaganda finds its opportunity
https://www.whitakeronline.org/blog/

THE NEW RIGHT PAPERS
by Robert–Ed. Whitaker ‧ RELEASE DATE: March 20, 1982

Public education, the proudest boast of democratic America, has turned out to be the principal weapon used by the enemies of the family."" For a more reasoned view, see Irving Kristol.
https://www.kirkusreviews.com/book-reviews/a/robert-ed-whitaker/the-new-right-papers/

2 Likes

Irving Kristol was born in New York in 1920, and lived a life so much in keeping with his ideas that he blended the two in his memoir, Neoconservatism: The Autobiography of an Idea.
Fra artikkelen “Irving Kristol, Jewish Realist”

The biggest story of the past fifty years in American politics has been the ascendancy of the right, and it’s a story of apostasy. At each stage of the conservative movement’s long march to power, crucial aid was provided by heretics from the left.

The most common explanation is the one variously attributed to Churchill, Clemenceau, and Lloyd George: “Any man who is not a socialist at age twenty has no heart. Any man who is still a socialist at age forty has no head.” The move rightward is thus a sign of the hard wisdom that comes with age and experience—or, perhaps, the callousness and curdled dreams that accompany stability and success. Irving Kristol, the ex-Trotskyist who became the godfather of neoconservatism, quipped that a neoconservative was “a liberal who has been mugged by reality.”

2 Likes

Fordi NKP var medlem av komintern. Og der satt Stalin ved roret. Det gir god anledning til å komme med en slik antagelse.

Komintern ble oppløst i 1943. Så nei, NKP var neppe under den store Moskva-bjørnens inflytelse. Det tyder ikke på at Løvlien ville ha gjort det samme

Og ja, jeg kjenner til utrenskningen