Nyheter MDTV Forum Om Doner

NATO gir full støtte til Ukraina, men foreløpig ikke slik Kiev håpet på

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/11/nato-gir-full-stotte-til-ukraina-men-forelopig-ikke-slik-kiev-hapet-pa/

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg gir som ventet full støtte til Kiev-regimet og president Porosjenko etter episoden i Azovhavet der Russland skjøt på og arresterte tre ukrainske marinefartøyer. Porosjenko hadde bedt om et møte i NATOs Ukraina-kommisjon og fikk det. Og Stoltenberg ga Ukraina full muntlig støtte. Han understreket også at NATO støtter opp om Ukraina…

1 Like

Det får da være grenser, også under vann.

1 Like

Det var USA som sto bak styrtingen av det lovlig valgte ukrainske regjeringen, en klassisk CIA operasjon. Målet var og er å bla hindre nærmere samarbeid mellom Tyskland og Russland, og en tilnærming generelt mellom Russland og Vest-Europa. Kontinentale Europa skal feks tvinges til å kjøpe gass levert på tankskip fra USA, selv om den koster opptil 40% mer enn levert i rør fra Russland.

At Krim er innlemmet i Russland er ikke en annektering så mye som en sesesjon, det var etter en lovlig folkeavstemning. Likevel så presterer TV2 å si “okkuperte Krim”. Å hindre Russland i å handle med Vest-Europa ved å blokkere adgang til Svartehavet har blitt forsøkt før av vestmakter. Heldigvis for Russland har Ukraina-kuppet ført til sterk økning i handel med Kina.

1 Like

Med hvilken rett kan Stoltenberg blande seg inn i denne konflikten mellom Russland og Ukraina når Ukraina ikke er medlem av NATO? Å støtte at det innføres unntakstilstand i Ukraina fordi det har oppstått en mindre konflikt mellom Russland og Ukraina om uavklarte grensespørsmål fremstår som “å skyte spurv med kanon” altså som å være en overreaksjon (og husk at denne unntakstilstanden ble innført ganske raskt etter at konflikten oppstod).

Men det hele er kanskje et avtalt spill. Med en unntakstilstand i Ukraina kan konflikten mellom de to landene mye lettere eskalere uten at parlamentet i Ukarina har noen innflytelse over det som skjer, og det blir mye vanskeligere å bla styre hva de paramilitære militsene i Ukraina finner på fremover.

2 Likes

@AnneBrit

Hehe!

Vedrørende jodtabletter ved atomulykker :
Anbefaler at alle kommuner har jodtabletter tilgjengelig

"Kriseutvalget for atomberedskap anbefaler at alle kommuner har jodtabletter tilgjengelige for sine innbyggere i den mest sårbare målgruppen (barn, unge under 18 år, gravide og ammende). Det innebærer at tablettene bør gjøres tilgjengelig der barn og unge oppholder seg, også på dagtid som f.eks. i skoler og barnehager.
https://www.nrpa.no/temaartikler/94257/distribusjon-av-jodtabletter-til-kommunene
Kommunene kan få tilsendt jodtabletter fra Helsedirektoratet (postmottak@helsedir.no)

Befolkningen kan kjøpe jodtabletter på apoteket nå fra 1.november og de er nå å få tak i.
Jeg var å snakket med apoteket nettopp.
Det er et lite info ark å få der, som man kan lese seg opp med, og her er også en offisiell side :
https://www.nrpa.no/stikkord/jod
Jod tablettene så jeg på nettopp, og de kostet nesten 300 kr.
Man skal ha dette i huset fordi man skal holde seg innendørs i 2 dager.
“Risikoen for at et radioaktivt utslipp som inneholder jod kan komme innover Norge har økt,” sier beredskapssjef Astrid Liland.
Her er det bilde av dem:
https://www.nrpa.no/temaartikler/94416/jodtabletter-ved-atomulykker

1 Like

Og mens vi snakker om Dommedag, her er NRKs lille dommedags-quiz: