Nyheter MDTV Forum Om Doner

Nancy Pelosi (D) gleder seg ikke over at Bolton fikk sparken

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/09/nancy-pelosi-d-gleder-seg-ikke-over-at-bolton-fikk-sparken/

En skulle kanskje ha trodd at Det demokratiske partiet i USA ville ha gledet seg over at den erkereaksjonære krigshisseren John Bolton fikk sparken som sikkerhetsrådgiver for Donald Trump. I så fall har man trodd feil. Demokratene klarer virkelig ikke å glede seg over at mannen som vil ha krig mot Iran fikk foten. Her…

4 Likes

Hvordan skal man tolke denne melding fra Nancy Pelosi (som dermed altså er en melding som kommer fra sentralt hold i det demokratiske parti)? Hun kritiserer vel egentlig ikke selve oppsigelsen av Bolton, men hun kritiserer Trumps kaotiske ledelse av USAs utenrikspoltikk generelt. Det er uklart om hun fortsatt ønsker tilstedeværelse av Bolton i det hvite hus, men det høres ut som om ledelsen i det demokratiske partiet ikke har så mye i mot at Bolton fortsatt blir værende i det hvite hus.

Spørsmålet er om meldingen kan tolkes som en støtte til de grupperinger i USA som ønsker å sette Trump på sidelinjen i utenrikspolitikken?

2 Likes

Det som er ikke politikken til Trump de misliker - kun det faktum at det er Trump som fører den, ikke de selv.

3 Likes

Er det noen forskjell på republikanerne og demokratene da?
Obama fikk fengslet flere varslere enn noen president før ham.
Både R og D et tilhenger av kriger, drepende sanksjoner, statsterrorisme i andre land, regimeskifter, provokasjoner, opprustning, maktmisbruk, drap … you name it!
Politikken er den samme, faenskapen er den samme, og Norske politikere og medier legger seg like flat og spriker med beina enten det er R eller D, man kunne tro de var vervet av CIA.

3 Likes

Begge leirer har vært splittet i en årrekke, og slik sett overrasker det neppe at en finner denne typen konstellasjoner på tvers av partilinjene. Demokratenes etterhvert kroniske tilbøyelighet til krigshissing, slik både Obamas dronekrig og Clintons vågale utfordring av Russland må kunne karakteriseres som, er mer et uttrykk for hvordan partiet har stilnet intern opposisjon (f.eks: Sanders og Tulsi Gabbard -supporterne) enn at partiet står samlet i galskapen. På republikanernes side er jo bare å minne om hvor splittet partiet var da Trump vant valget. Det kan vanskelig sees som noe annet enn en grasrotseier at Trump vant. Tilsvarende har demokratene kuet sin egen grasrot. -Og hva sitter vi igjen med da? Jo, en krigshissende elite som sender arbeiderklassens sønner i krig. God gammel oppskrift, med god gammel mot-oppskrift. Så kan de fortsette å grine over at sosialismen vinner terreng, men de har seg selv å takke de jævla svinene!

1 Like