Nyheter MDTV Forum Om Doner

Nå er det mulig å kjøpe steigan.no-produkter

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/11/na-er-det-mulig-a-kjope-steigan-no-produkter/

Mot Dag AS har opprettet en egen butikk på Spreadshirt der det er mulig å bestille forskjellige produkter med logoen til steigan.no på. https://shop.spreadshirt.no/mot-dag-as Her er noen eksempler: T-skjorte dame T-skjorte herre Frakt kommer i tillegg til oppgitte pris. Siden varene sendes fra utlandet er det kun toll- og avgiftsfritak dersom verdien på varen pluss…

1 Like

KDs spørgekasse - leserundersøkelse

Det er mulig det ikke finnes grenser for engasjement og entusiasme blant folk på den lipstick-skarlagensrøde politiske venstreside, og tankene går nå – som de relativt ofte gjør for vår del – spesielt til kvinnfolk. Men altså:

Kjolebrukere av alle kjønn, hva synes man egentlig om denne vovede, lille mot couture-kreasjonen fra Motdaghuset Steigan & Austboe?

Vi har i Kommentariatets Diktatur forgjeves forsøkt å få en diktatorisk kommentar fra vår motredaksjon, men denne er dessverre for tiden relativt indisponert (grisefylla) og hundre prosent forpliktet i turbulente, interne meningsutvekslinger om hvilken trend som er mest egnet som inspirasjon for et tidsriktig og kult konfirmasjonsantrekk for jenter våren 2019; junkie-looken, med moteriktige, vannfaste blåmerker og naturtro, infiserte sprøytestikk i halsområdet? Eller born to be porn/ make me a star-pedo candy girl style med musefletter og snørekorsett for å klemme puppene inn til str. 7 år?

Vi forstår selvfølgelig at motredaksjonen ikke har annet valg enn å prioritere utredningen av dette presserende, men meget vanskelige spørsmålet, for helst å kunne legge frem en entydig konklusjon innen utgangen av mars neste år, formodentlig til avgjørende motekonsulterende hjelp for vårens konfirmanter – og ikke minst deres mødre, for hvem det jo gjerne er aller viktigst at jentungen ser bra ut. Skal man leve vikarierende gjennom sine døtre, så skal da i hvert fall disse se ut som om de har hatt det litt artig på festen. Makan.

I ekspertisens fravær senker vi oss derfor i stedet sjeldent dypt ned i retning folket, lytter med påtatt interesse og skrekkblandet fryd til dets forvirrede, proletare røst og stiller det som utvilsomt er politikkens mest tabubelagte spørsmål: Og hva synes egentlig folket?

KD er på det rene med at ikke alle har personlig erfaring med fagmessig utført meningsproduksjon, og i tråd med den egaltære ånd og den framifrå, norske tradisjonen med å konkurrere på idealtid for å slippe å finne ut hvem som er best, har vi derfor satt opp tre ferdigtenkte svaralternativer:

  1. Jau, det e’ bærre lækkert.
  2. Kun for de helt spesielle og salomonsk høystemte anledninger, type generalforsamling i Mot Dag AS, eller hvis man står på politisk stand og det ikke er så gørrsurt ute som det er nå, for kølsvarte.
  3. Oida. Her skal det jaggu hekles grytekluter, gitt.

Folket kan sende sin stemme; sin røst, bokstavelig talt, til Motdaghusets styre innen neste generalforsamling, alternativt la den lyde over sjø og land, over skog og heisann og helt til et kommentarfelt nær seg, hvor den på en ansvarlig og trygg måte vil bli oversett og ignorert av en hel verden, tenk det.

Hadde man nå bare hatt noe å ha på seg.

2 Likes

Hele Norske befolkningen burde kjøpe 3 st var. Det med tanke på penger kontrollerte alternativet. MSM…

Kult at det blir litt business rundt steigan.no. Penger som forbedrer bloggen…

3 Likes

Hatt, frakk og runde briller, takk!

3 Likes

Feil mottager. Skulle direkte i tråden🤒

Hæ!! Ingen Stetson med stjerne?

1 Like

Ellers et supert tiltak for de som tør å reklamere for avisa, har så mange H og FrP sympatisører omkring meg at det nok kunne ende i familietragedie​:roll_eyes: får skrive et ønske å sende til :santa:t3:, for en gave kan nok bæres uten diskusjon!

2 Likes

Hva med klistremerker/ ‘stickers’ med snedig reklame? De kan selges i bunter på 50 for en billig penge. Selvsagt bare til privat forbruk, til sykler, bakvindu, gitarkasser, ryggsekker… - Her må man huske på at det er ikke lov å klistre dem opp overalt i offentlig rom…som på skoler, dovegger, lyktestolper, gateskilt, tvilsomme kneiper osv - dette forbudet gjelder også i nærheten av kaserner…

3 Likes

Nemlig. Strengt forbudt, så det må man i-i-ikke gjøre.

Og selv om det selvfølgelig vil være utålelig irriterende for ekteparet Cochon D’or og alle andre gode Høirefolk å se et steigan.no-klistremerke på døra til Høires hus når de snart ankommer det som skulle være et dannet julebord, er det nok ingen norske partier et slikt merke vil avstedkomme mer iver med skrapeverktøy og løsemiddel hos for å få styggedommen vekk jo før jo heller, enn ved inngangene til de lokale Rødt-kontorene rundt om i landet. Kampa-redaksjonen vil vi ikke engang tenke på; den ville funnet det nødvendig å rive hele bygget* hvis klistremerket hadde for sterkt lim til at det lot seg fjerne.

Så det må man heller i-i-ikke gjøre. Makan, altså.

*Ved demontering av bygg i urbane områder tilrådes kontrollert riving fremfor bruk av sivil luftfart. KK-redaksjonen kan evt. finne mer om dette i avisen NY TID.

5 Likes

Et meget kløktig forslag som innebærer en gunstig selvassuranseordning for Motdaghuset Steigan & Austboe; dersom butikken går dårlig overtar redaktøren effektene til selvkost, jfr. hjemfallsrett for kampanjemateriell. Flisespikkeri fra folk som kan regne om at redaktøren da i så fall vil ha betalt hvert sett to ganger, avvises kategorisk med henvisning til prinsippet om at frem og tilbake er minst like langt, i mange tilfeller dobbelt så langt. Dessuten viser betalingsvilje at engasjementet er genuint, og ikke bare noe redaktøren driver med for å plage Høirefolk og få tida te å gangje.

(En god formann i industrien eller byggebransjen jobba gjerne dobbelt så hardt som de andre proletarene, og på dette punktet ville det være feil å si annet enn at herværende redaktør til fulle lever opp til de beste av sin klasses tradisjoner. Og nå var jeg faktisk for en gangs skyld litt alvorlig. Skal ikke gjenta seg.)

1 Like

Det får vel passere.

1 Like

aford, liker måten du argumenterer på. Skarp og direkte, men tror du “produktene” vil virke etter sin hensikt? Det vil si: Øke oppmerksomheten rundt Steigan.no? :thinking:

1 Like

Helt ærlig: Nei, dessverre. Jeg tror ikke det.

På den annen side, ikke mange kan huske sist de hørte meg gi uttrykk for noe utpreget optimistisk grunnsyn mht. sannsynligheten for at en hvilken som helst plan eller strategi, et hvilket som helst fromt håp om å bidra til endringer eller initiativ av antatt avgjørende viktighet for menneskeheten (folk flest) og den levende klodes fremtid faktisk skal lykkes; at ting mest sannsynlig vil gå bra. Du spør m.a.o. sannsynligvis feil person, for jeg tror aldri ting går bra, eller at håpet er noe annet enn skuffelsen i fosterstadiet.

Nå skal ikke jeg sitte her og hovere og peke på verdenshistorien og si “hva var det jeg sa”, eller “jammen så hør etter da menneske, DET GÅR IKKE BRA, det lærte vi jo til og med på barneskolen, det. Se her da! Les om igjen om hvor lystig og lovende stemning det råder i de monstrøse fotspora til Homo faenmeg u-sapiens hvis du hadde litt tungt for historie og samfunnskunnskap den gangen.”

Jeg mener bare at det hviler et tungt bevisansvar på den som hevder at ting kan eller vil gå bra, for det strider i utgangspunktet mot all erfaring og det rådende vitenskapelige syn.

Men altså, helt konkret i T-skjorte og mot couture-saka:

Jeg tror at dersom bare tilstrekkelig mange hadde valset usjenert omkring i hverdagen i steigan.no-logoen, og gjerne tatt en diskusjon eller promoteringsrunde på strak arm med folk som responderer, ville det utvilsomt finnes et kritisk punkt der mange enkelttilfeller går over til å bli eksempler på en farsott, en snakkis, en klikkgenerator, et Lindmo-show. Som en hver annen pussighet som oppnår stor utbredelse på kort tid blir. Langtidseffekten av et slikt scenario kan jeg ikke spå stort om, men det vil i hvert fall selvfølgelig måtte smis godt og velorgansert mens dette jernet er varmt, skal noe kunne gis håp om noe videre langt liv i mediene og i de fragmenterte sinn som gjennomstrømmes kontinuerlig av nye og ubrukelige data, og der alt er historie før sola går ned. Om hundre millisekunder er allting glemt.

Problemet, slik jeg tror det, er ikke at ikke trøya virker dersom den blir kjøpt og brukt. Problemet er at jeg tror ikke det vil bli noe volum over salget, og i enda mindre grad bruken. Lite stemning for reklame- og propaganda-T-skjorter generelt for tida tror jeg, medmindre vi snakker om å være gratis reklamestativ for logoene til korporasjonene, der de pranger på plaggene man har unnet seg den idiotiske luksus å betale en absurd overpris for uten at ett øre av den kommer de etterlatte etter den døde fabrikkarbeideren til gode.
Og revvlusjonære greier, Steigan og greier … Vel, folk driver i et visst monn faktisk og leser steigan.no i smug (sic), og sympatiene kan det for en del være såpass store omkostninger ved, at folk med slike vanskelige følelser ofte er relativt selektive med når og i hvilket selskap de vil eller kan lufte dem.

Hvis ikke den sjenansen der går over snart, og vi ikke engang tillater oss å vigle opp et middagsselskap Wam og Vennerød-style i ny og ne i frykt for FB-juryen, da er vi så parkert at ingen 200-lapp til Steigan og ingen T-skjorte innerst i skapet kan redde den røde ræva.

Zoom inn:

De streite T-skjortene er helt ok, og under litt andre betingelser, en litt annen vibe, ville ganske mange kunnet bruke dem. Ovenfor omtalte og omspurte “premium singlet”, som er en ermeløs, trang kjole så kort at den knapt kan bæres i annet selskap enn kjærestens, er mildt sagt vanskelig. Som personlig anarkist og estetiker kan jeg forsikre at jeg mer enn gjerne tar til orde for kjole som et høyst relevant og komfortabelt plagg, også for herrer som ikke sliter det minste med sin kjønnsidentitet. Men jeg kjenner damer, og jeg kjenner drags, og en minikjole er ikke noe du kødder til med steiganlogo hvis du skal kunne bruke den til mer enn begrunnelse for å sende kommunisten litt penger.

2 Likes

Jeg tror ikke du har noe særlig valg, GK. Gjort er gjort og spist er spist, og jeg spør aldri noen om lov til noe, og aldri om det er greit etterpå heller. Jeg gjør ting. Og noen ganger bare finner jeg på etter hvert (ljuger).

1 Like

Bra skrevet aford! Slike som deg, er det lærerikt å diskutere med. Selv er jeg ikke opptatt av det positive, det negative eller ondt og godt. Som godt oppe i årene, er jeg blitt en noen lunde brukbar materialist og målbevisst kommunist. For meg er felleskapet løsningen. Den individuelle friheten setter jeg meget stor pris på og den er nødvendig for å frigjøre den personlige skaperkraften. Men så lenge vi lever i et klassesamfunn, ser jeg også nødvendigheten av styring (av og til med tvang), for å pense utviklingen i riktig retning (vi mennesker er ikke rasjonelle av natur). Selvfølgelig er jeg klar over, at da, kan en ganske raskt får nye maktpersoner inn som kjører sitt eget løp, men den muligheten tar jeg. Alternativet er å la humla suse, la kapitalen få fritt spillerom til å brenne av hele livsgrunnlaget. Mennesket har egenskapen som art, til å bli rasende og aggressivt. En egenskap som er nødvendig for å overleve og som kan, hvis den blir styrt, skape store forandringer i samfunnsutviklingen. Du påpeker at Frihet betyr ansvar. Ja det betyr ansvar, men ikke bare for seg selv, men også ovenfor andre. Min oppfatning er ikke så ulik din egen. Jeg har for lengst (mange år tilbake) innsett at utviklingen går i feil retning og at det kan føre til det som Marx påpekte: at klassene utsletter hverandre i krig og i dag, den løpende miljøkatastrofen. Men min ryggmarksrefleks sier at så lenge det er liv i meg så vil jeg kjempe i mot. Men, på et annet nivå en salg av Steigan.no produkter. Jeg liker hjemmesiden hans og vurdere å bidra litt for å opprettholde den, til den sannsynligvis, blir stengt ned. Vel, hvis ikke noen ukjente ytre krefter skulle finne på å beholden den? Takker fortsatt for direkte og skarp tekst!

3 Likes

“Og noen ganger bare finner jeg på etter hvert.”
“Båten blir til mens vi ror.”
Stigogstein

2 Likes

Takk & velkommen i klubben.

Dette er en slags ideologisk nødhavn for meg; jeg er ingen kommunist og en ganske dårlig sosialist, men har enda mindre sympati for, eller fellesskap med kapitalismens profeter og høyresidens evige kamp for at en gammel, etablert overklasse alltid skal få beholde sin status og sine privilegier, uansett hva som ellers er situasjonen.

Jeg er i høyeste grad en liberaler i beste betydning av begrepet, men har ikke mye mer felles med den ego-dyrkende liberalisten enn en grunnleggende sans for stor, så nært som mulig opp mot absolutt personlig frihet, og individet som en naturlig grunnenhet som aldri må forkastes, selv om argumentene skulle innholde ordene “samfunnsorganisme”, “felleskap”, “solidaritet” eller “menneskelig skrøpelighet”. Hvordan i kølsvarte skal i så fall folk løfte seg ut av skrøpelighet hvis de ikke får øve seg på å leve på ordentlig, dvs. i frihet og med ansvar.

Men her er anti-kapitalisme og anti-imperialisme – i hvert fall anti-USA-og-Israel-imperialsime – og her er ganske mange kule folk å leke med, så da får det bli en del steigan.no for min del – inntil det hele drar seg ytterligere til, og kommunistene og jeg ikke lenger kan leke at vi er enige, men må begynne å skyte på hverandre i stedet, samtidig som vi holder stand mot en eller annen felles fiende. I kølsvarte, så slitsomt det skal bli.

Som du ser er det mye tro her på bruket; de kristne tror på Gud, og kommunistene tror (sier de) på idéen om arbeiderklassens (det gode menneskets) frigjøring gjennom kommunismen - en frihet som tydeligvis ikke må forveksles med frihet for individet eller sånn frihet som jeg forbinder med ordet, for dette er i kommunismens ordbok alltid bare borgerskapets lokkemiddel og festtaler, og den tar ikke inn over seg eksistensen av noe behov for anerkjennelse av individets ukrenkelighet, armslag for avvikende livsløp, personlig kreativitet eller autonomi. Hvilken annen frihet som da ligger og venter på arbeiderklassen i proletariatets diktatur er ikke så lett for meg å se. Annet enn den eventuelle lettelsen over ikke å være blant de internerte etter revolusjonen.

Se bort fra selvmotsigelsene som oppstår når kommunister snakker om frihet eller tro på mennesket, tro på revolusjonen, tro på fremtiden: Kommunismen mangler altså i virkeligheten tro på mennesket, og er blant det flertall av ideologier som gjør nettopp det, og derfor forfekter en – i variert grad eksplisitt eller lett kamuflert – tese om at mennesket betvinges, vår individuelle natur er en trussel mot verden (samfunnet), vi er i grunnen ikke i stand til å takle frihet på noen spesielt elegant og ansvarsbevisst måte.
Og akkurat dette siste er jo jeg (særlig jeg, faktisk) dessverre fullt klar over/ enig i. Men jeg ville, om jeg kunne, bare latt det stå til allikevel, og innrømme folk frihet tross all skrøpelighet, og med de til dels dramatiske endringer, nye maktstrukturer og nye ufriheter dette ville kunne innebære, iom. at noen vil kunne ta seg til rette. Jeg ser ikke noe valg: Alt annet (politikk, ideologier, systemer, hierarkier) innebærer også at “noen” tar seg til rette, tar mål av seg til å herske over andre og monopoliserer definisjonsmakten. Men når dette gjøres under en stats eller et overnasjonalt flagg, og med et større antall rundlurte menneskers tilsynelatende støtte gjennom “demokrati”, valgordninger etc., blir gjerne maktstruturene både fortere og mye, mye mer effektivt sementert inn i samfunnets grunnmur, og borti klin umulig å gjøre noe med, og i hvert fall uten bruk av en formidabel makt man som regel ikke har et snev av til rådighet. Som er hele grunnen til at vi sitter her og laller. Et vanlig, ikke-formalisert pøbelvelde er faktisk mer håndterbart og mer sannsynlig at man klarer å påvirke eller avsette enn etablert, formalisert makt. Som alltid råtner på rot, og aldri slipper taket frivillig.

Re: Stenge ned steigan.no

Nærliggende å anta at man ønsker det, men dette er heldigvis ikke FB eller Twitter, ikke Google eller Apple, ikke engang et wordpress.com-domene, og det lar seg ikke ta ned på samme måte med henvisning til redaktøransvar eller nettstedsregler. Det skal temmelig oppsiktsvekkende og utilslørt sensurpregede og fascistiske lovendringer til før Storebror kan hjemle et forbud mot eksistensen av steigan.no og dets varierende innhold. Det man gjør er å pålegge ISP’ene å gi akseptable eller Storebrors egne nettsteder trafikkmessig prioritet over trafikk til mindre eller plagsomme nettsteder, og er hva kampen for Net Neutrality handler om.

1 Like

Men aford, da! En singlet har da aldri vært en kjole! Det er rett og slett en sommertopp som bæreren typisk bruker som overdel til bukser eller skjørt. Helt innafor, spør du meg, men passer kanskje best til litt uformelle sammenhe … hmm … men dette visste du sikkert allerede, ved nærmere ettertanke.
Så hva var motivet …? :male_detective:Aha! :female_detective: Det var nok å plante vovede bilder i Steigan-lesernes respektive fantasier! Men det preller av som vann på gåsa, her i gården. :duck:

Feil. Sånne singleter som denne med kommunistens ex libris på (her benevnt som “premium” singlet), altså en som rekker til nedafor rumpa, har ofte vært en kjole! Ikke alltid så innmari lenge av gangen før singleten transformeres videre fra kjole til ei tøyfille på ferie halvveis innunder sofaen, riktignok, men helt klart kjole.

Det er selvfølgelig mulig mine egne erfaringer med dette ikke er representative, at jeg som vanlig bare har hatt flaks med det som teller. Men mine erfaringer teller faktisk også! Fords life matters! Makan.

Når det gjelder antydningen om vi bedriver noen form for fjernmassasje av klienters libido herfra, kan vi forsikre om at så ikke er tilfelle. Dette er terapifri sone, og hvis noen blir kåte av det får de skylde seg sjæl.

2 Likes

Det gleder meg å høre at du har så mange gode erfaringer med det som teller, og jeg skal på ingen måte devaluere disse. Men dypt alvorlig talt, å kalle singlet for kjole, blir som å kalle Borat-trusa for en buksedrakt (eller en bestemorstruse for det samme dersom bestemora trekker den opp under armene). Imidlertid finnes det noe som heter “singlet dress”, men det er ikke det samme.

Men vi får bare enes om å være uenige i dette uendelig viktige motespørsmålet tror jeg.
Men for øvrig hadde jeg blitt mer inspirert til å kjøpe Steigan-effekter om de hadde hatt noen gøyale slagord, som for eksempel en norsk versjon av denne:

2 Likes