Nyheter MDTV Forum Om Doner

Moxnes: – Norges forhold til Saudi-Arabia viser Solberg-regjeringens enorme hykleri

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/10/moxnes-norges-forhold-til-saudi-arabia-viser-solberg-regjeringens-enorme-hykleri/

– Khashoggi- og Skripalsakene er et godt eksempel på det enorme hykleriet som gjennomsyrer mye av Solberg-regjeringens utenrikspolitikk. Det sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes om uttalelsene fra Utenriksdepartementet til ABC Nyheter om de ulike reaksjonene på Skripal- og Khashoggi-sakene. Nettavisa siterer videre: «Norge og vestlige land har unnlatt å innføre sanksjoner mot Saudi-Arabia etter drapet og…

4 Likes

Det er hva Saudi Barbaria har gjort i Jemen som burde vært sanksjonsgrunn, mens Jamal Kashoggi ikke var noen uskyldig helgen. Ikke at jeg kan si at han fortjente å dø, men han ble ikke drept fordi han var ikke en høylydt motstander av krigen i Jemen om jeg husker rett, så da blir det slik at man ikke bryr seg så mye om han ble drept.

3 Likes

Dette handler ikke om hykleri, dette handler om krig. I krig er alt tillatt, da gjelder ikke verken etikk eller folkeskikk, da hakker man konsekvent og nådeløst på “fienden” og lar vennene være i fred. Norge tar del i USA (og tildels Israel) sin krig mot Russland, Syria, Iran, Jemen og Palestina (for å nevne noen).

Men det er klart, politikere som mangler et etisk minstegrunnlag kan gjerne støtte en forkastelig krig. Så lenge folket fores med friidrett og finner seg i et pyntet bilde av virkeligheten gjennom NRK går alt bra.

2 Likes

Han hykler vel ikke så aller verst han moxnesen heller. Saudi Barbaria kan drepe, slakte og høgge huggu av folk, så lenge de ikke er på oppdrag for vestlig presstituerte. Men da kommer pk’erene flygende. Skripal = juks & jug fra a til å.

1 Like

Bevist hinsides enhver tvil? “credible evidence” sier artikkelen det linkes til. FN rapporten gadd jeg ikke å lese engang.

Av de svindlerne som sitter på stortinger er Moxnes den jeg foretrekker, men det gjør ham ikke til en mindre svindler av den grunn. Han er bare en svindler som ofte sier ting jeg liker å høre.

2 Likes

De tenker vel at om rakkeren har gul sikkerhetsvest, så viser jo Saudi Barbaria progressive takter, og da bør vi hjelpe dem inn i varmen, i steden for dytte de vekk ved å kritisere. Dessuten så tjener slik kritikk rasistenes agenda.

muslim%20justice%20safety%20west

1 Like

At de alle er svindlere, gjør at de er etterdiltere av Overton-vinduet, og derved noen man trygt kan ignorere om man ønsker å skape en endring i samfunnet, har du tenkt på det?

Flytter du Overton-vinduet, flytter du alle politikerne.

Nå tror ikke jeg så ille om alle politikere, men det er en god arbeidshypotese og det er fremdeles sant at de er slaver av Overton-vinduet når alt kommer til alt.

1 Like

Denne karen er truet av Saudisk etterretning i Norge. (https://www.theguardian.com/us-news/2019/may/07/cia-warns-arab-activist-of-potential-threat-from-saudi-arabia). Ifølge Civita er han ekspert på “start ups”. Ja, han er tilsluttet civita!

Hva er “start ups”? For meg høres det nemlig mer profesjonelt ut enn det jeg karakteriserer som aktivisme. Det gir assosiasjoner til typiske CIA-kursede kupp-oppviglere, selv om denne karen tydeligvis har en etisk innpakning i form av å være demokrati-forkjemper.

Med sixpence og det hele! Gjennomtenkt, typisk “vestlig arbeiderklasse klesstil” med klare referanser til fagforenings -og demokrati forkjempere i nord-Amerika og Europa på starten av 1900 tallet. Klesstilen hans vekker denne typen assosiasjoner hos et vestlig publikum. Hos hans egne landsmenn er derimot dette et plagg som ikke gjør ham til en ‘mann av folket’. For Saudi-Arabere er denne klesdrakten intellektuell og vestlig.

Når denne karen er ute og gjør start-ups med forskjellige protest-celler eller what not, så tipper imidlertid jeg at hans typiske tilhengerskare er godt over gjennomsnittlig orientert mot vestlig etablissement. Dette står i kontrast til den folkelige arabiske våren slik den oppstod i Tunisia, og til den folkelige bevegelsen for reform som så vidt fikk spire på sosiale medier i Saudi-Arabia, før landet utstyrte seg med vestlig informasjonsteknologi for å knuse den begynnende grasrotbevegelsen. Det står forøvrig også i konrast til Khashoggi og hans tilhengere av av en helt annen avling med saudiske dissidenter enn det som er spiselig for et vestlig publikum.

I det store spillet om global innflytelse, så er det mer effektivt for imperiene å støtte ekte opposisjonelle, så at noen får CIA-penger eller kurs, behøver ikke bety at de selv ikke tror på hva de gjør.

Fordi fienden i det store spillet vil støtte de ekte opposisjonelle hjemme, om ikke i dag så i morgen, så blir det logiske å undertrykke de allerede i oppstarten, så gruppen fienden kan støtte i fremtiden blir mindre og mer ubetydelig. Under dekke av å sensurere nazister og rasister fra sosialt media og youtube, så har det f.eks. gått med mange anti-krigs aktivister.

Det gjør Noam Chomsky.

“The smart way to keep people passive and obedient is to strictly limit the spectrum of acceptable opinion, but allow very lively debate within that spectrum…”

― Noam Chomsky, The Common Good

1 Like

Men han forteller ikke at dette er jødisk oppførsel, men som Freud, projiserer han sin egen gruppes oppførsel på oss.

Norsk historie er ikke en lang historie om hvordan befolkningen ble holdt passive ved at kongene oppførte seg slik, men tar du en titt på hvordan rabbiene har styrt, så vil du kjenne det igjen.

1 Like

De håndplukker opposisjonelle/marionetter som passer deres regimeendringer. Helt EKTE marionetter. Og det er poenget med denne fyren. Derfor får han politibeskyttelse og derfor er han i Civita med “kompetanse i start-ups”, og en jævla sixpence på hue.

2 Likes

Og folk vil ikke ha de til ledere, om vi ser hvordan det har gått i de regimeendrede landene, så det er bedre med de ekte troende som har tiltro i hjemlandet.

I Iran støtter USA kommunister, i Ukraina var det nazister, i Syria jihadister og når de har gjort jobben, er det bort med dem. Fyren som du nevner, kan også være en ekte troende av globohomo-typen vi finner på Civita, da de har det stritt i Saudi Barbaria.

Hva jeg tror er et mye større problem, er at USA overvåker si norske politikere, og så skjer det små ting som gjør at de USA-vennlige havner på toppen.

1 Like

Det er ikke noe barbarisk over den henrettelsesmetoden der. Hvis jeg en gang skulle stå foran bøddelen ville jeg langt på vei foretrekke Saudi Arabias sverd eller giljotinen framfor å bli grilla eller dingle med et tau rundt nakken.

Det var også en logikk, at fordi det er bedre å få hodet kuttet av med sverd, enn galgen eller elektrisitet, så er ikke Saudi Barbaria barbarisk når de har offentlige henrettelser?

Pisking og avkappede hender og føtter brukes også, men de dreper den korsfestede før han henges opp nå, så sammen med den gule sikkerhetsvesten på rakkeren, og at kvinner får kjøre bil, så viser jo det et moderniseringsønske.

Jeg er for dødsstraff i utgangspunktet. Ellers snakket jeg ikke om de andre tingene du nevner, men synes Norge er et barbarisk land som dreper barn i mors liv. Der er vi langt verre enn mange muslimske land, og vi får smake følgene av det nå med befolkningsnedgang, altså den hvite delen da som du er mest opptatt av :slight_smile:

Jeg synes slik bruk av ordet barbarisk er feil.

Jeg tror ikke abort er en vesentlig forklaring når vi sammenligner med prevensjon, og hovedproblemet er ikke en hvit fallende befolkning, det er innvandring.

Om vi ikke hadde hatt innvandring så ville huspriser falt og lønninger steget til folk hadde råd til å gifte seg å få barn igjen.

Uansett: Tucker Carlson tør snakke om hva venstresiden ikke tør å snakke om.

1 Like

Støttes. Absolutt.