Nyheter MDTV Forum Om Doner

Moxnes i Forsvarets forum: – Hent soldatene våre hjem

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/02/moxnes-i-forsvarets-forum-hent-soldatene-vare-hjem/

Regjeringen må hente norske soldatene hjem nå og gjøre hva den kan for å hindre at USA fremprovoserer en ny blodig krig utenfor Europas stuedør, skriver partileder i Rødt, Bjørnar Moxnes i Forsvarets forum. Moxnes fortsetter: «USAs drap på Irans øverste militære leder og en sentral irakisk offiser i Irak 3. januar har fremprovosert en…

3 Likes

Jeg skjønner ikke hva som skal være så forbilledlig med dette. Her skal man forhindre imperialistisk krig “utenfor Europas stuedør”,men det er jo krig INNI EUROPA som forberedes med atomraketter nå.
Defender 2020 pågår nå i Polen og Baltikum. 37 000 soldater,derav norske, og 20 000 fra USA. I Omaha Nebraska foregår nå War games med atomraketter. Dette kan du lese om i all internasjonal presse bortsett fra Klassekampen i Norge.
Noenlunde samtidig pågår Atlantic resolve i NordOmrådene.
Mark Esper sa i München hva som sto på dagsorden: “high intensity conflicts against competitors as Russia and China”.
Sist Forsvarsbudsjettet var oppe til debatt overgikk Rødt alle andre med et sted rundt 160 millioner kroner mer til Forsvaret.
Men denne sjenerøsitet var jo ikke under forutsetning Nato ut av Norge. USAs kommando soldater ut av Norge. Ikke et ord om det.
Betyr det at den foreslåtte norske tilbaketrekningen fra Irak og andre eksotiske land,skal brukes til å styrke angrepskrigen på Russland?
Normale mennesker oppfatter det slik at Klassekampen er en slags avis for Rødt. Der har de vært opptatt av om USA kan komme Norge til unnsetning når Russland angriper.
All den stund det overhodet ikke pågår noen politisk kampanje for å kaste USA ut av Norge,vil jo en tilbaketrekning av norske styrker fra Irak,etc bare tjene Natos angrepskrig mot Russland.
“Hovedfienden står i det egne landet” sa Karl Liebknecht. Ingen har hørt om dette.

Det gir oss kontekst for coronoviruset.
At Irans senter for Shiaene rammes av corona-epidemi regner ikke jeg som “tilfeldig”.