Nyheter MDTV Forum Om Doner

Mot Dags mediekurs 2020


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/08/mot-dags-mediekurs-2020/

Det trengs flere uavhengige og kritiske skribenter og mediefolk som både kan analysere og formidle. Derfor lanserer Mot Dag sitt mediekurs 2020. Kurset vil bli holdt i mars 2020 med oppfølging i juni. Kursstedet i mars vil blir det tidligere fransiskanerklosteret Convento dei Cappuccini i Tolfa nær Roma. Der vil det gå over fire dager…


#2

Hva er det ikke du får til der nede? Må bare få med kona nedover snart, hun er skeptisk og euroen er sterk, men Norge er jo knust. Nå har politikerne solgt et kjempestort skogsområde i Skien til Google, for at de skal rasere denne skogen samt ikke minst enda flere topper og øyer for å forsyne datagiganten med “fornybar kraft”. Vårt land knuses! Som Mjøslandet tårefotograf begynner det å demre at det eneste fornuftige man kan ta seg til er bruddstykke-fotografering, og her tror jeg 50 mm er best, da man hverken kan zoome ut på de store panoramaer eller zoome inn på det fjerne, men man er tvunget til å fokusere på bruddstykker i den umiddelbare nærhet.

Tenk det, sist vinter reiv politikerne i proletarbyen Gjøvik Bondelia husmorskole med sine bugnende frukthager, Sørbyens siste smil: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bondelia_Housewife_School_in_Gjøvik_being_demolished_30-01-19.jpg

Selvsagt, denne enkle klassiske bygningen fra 1950-tallet (tror jeg) var ikke like flott som Convento dei Cappuccini, men ifht. hvor heslig det er i resten av Sørbyen, var den relativt sett minst like flott. Og man kunne fått til det samme her, som du har fått til i klosteret ditt, hvis man ville. Men neida, man måtte bare rive Sørbyens siste smil, mens blikkhallene like bortenfor får stå.


#3

Husk at du må være ung og pen for å søke.
Og gjerne legg ved bilde og en personlig hyllest til den marxistiske samfunnsreformatoren Pål Steigan.

p.s. Gratis alkoholservering.


#4

Så du søkte og fikk nei?


#5

Personlig drømmer jeg om å kjøre et ukeskurs hver vinter på kulturklosteret som jeg har tatt initiativet til i Italia, der vi kan få tid til å jobbe med tenkemåte, analysemetoder, samfunnskritikk og skrivemåte. Maks 10 deltakere hver gang, tenker jeg.

Men vi skal naturligvis også kjøre kurs i Norge. Vi kommer tilbake til begge deler. Forsøksvis vil vi sette ei øvre aldersgrense på 35 år, men får vi en knakende god søknad fra en med flere år på baken, så lar vi oss sannsynligvis bevege.

Halvor_Raknes says:

Sunday 23. June 2019

Forsøksvis vil vi sette ei øvre aldersgrense på 35 år

Dette syns jeg stinker! Jeg husker også en annonse Pål Steigan la ut for et par år siden der han også søkte etter unge mennesker.

Hva er dette for gerontofob agenda? Er det potensielle sexpartnere man søker her? Okay, det er klart det er kult å jobbe i et «ungt, dynamisk miljø», men i det hele tatt å antyde alderspreferanse på søkere opplever jeg helt, på tryne!

Og så fra et nettsted som steigan.no atpåtil!


#6

De kan så utrolig godt se at de taper ungdommen, så at de troende tror at det er en mangel på unge som gjør at unge ikke interesserer seg for Marxismen, er forståelig.

Jeg har forsøkt å fortelle det, men du får ikke unge mennesker til å lese Marx om det ikke gir status i venneflokken å kunne dette, og slik er det ikke lengre. Les Marx får du høre, om du ikke forstår, og da kommer heller ungdommen til oss, hvor man ikke må lære en hele ideologi før man kan få lov å delta. Om ikke annet så kan de begynne med å være viktig bare ved å spre memer, og når man først har blitt en deltager, så er veien kort for å ville lære mer, og det er ingen krav om hva det skal være heller.


#7

Steigan tenker nok langsiktig, og har vel et ønske om å rekruttere kritiske røster som kan kan bære konseptet videre i generasjoner. Gulrota er bra den mht pris og beliggenhet :wink: Helt klart at flere i “moden” alder også har et ønske om å kunne formidle sine kunnskap og refleksjoner bedre, men hva kan Mot Dag rekke over? Risiko for at konseptet blir for stort, med tendens til “forgubbing” blir kanskje ikke progressivt nok i det lange løp. Oppføgingskurset i Oslo kan kanskje sikte seg inn på et bredere lag, uten at pensumet blir endra.


#8

Alle vi gamlinger er opptatt av at noen kan føre arbeidet vårt videre, og vi vet at ingen er udødelige. Jeg er helt for at redaktøren tar inn lærlinger, så lenge han lærer bort det beste av marxismen - selv-kritikk og selv-proletarisering - her i form av undersøkende journalistikk. Og selvfølgelig hans anlytiske kunnskaper, for det er han dyktig på.
Han vet også veldig mye om å stå i kontrovers, noe som kan styrke andre som må påregne det samme.


#9

Erfarne gamle dinosaurer over 36 kan jo eventuelt delta som foredragsholdere, med oppholdet dekket og greier … og dele litt av all sin visdom etter et uendelig langt liv etc … :grin:


#10

Du kunne organisere en tur for kommentariatet, da Tolfa er sikkert ledig for utleie, og det er også bevist at vi klarer oss uten hjelp fra øvrigheta?

Holmestad og Paulsen og thormothr har tydeligvis lyst til å se stedet.


#11

Ta med hele gale gamlehjemmet på tur, lizzm? :older_adult::man_white_haired::older_woman::older_man:


#12

En får det ikke mere moro enn en lager sjøl, når man tilhører småfolket.


#13

På mange måter temmelig interessant. Selv har jeg spesialisering i produksjon av TV og nett-TV fra journalisthøyskolen. Og det finnes mye god faglitteratur som Steigan kunne benyttet seg av i opplæring av medarbeidere. Eksempelvis fra boken Bare et bilde av Agnethe Weisser.

Steigan.no har en vei å gå hva gjelder bildebruk og fotojournalistikk. Publikasjonen kunne virkelig fått et løft med å satse litt på egne bilder fra aktuelle hendelser. Der hvor det er mulig.


#14

En viss risiko for forgubbing, det er nok lett underdrevet. Så lenge Steigan fortsetter å bruke kommunisme– og marxismebegepene, er forgubbing i alle Mot Dag AS’ aktiviteter obligatorisk: Det har helt siden dannelsen av SUF og AKP-ml vært slik i bevegelsen, at man som ungt medlem/ sentralkomitémedlem, få år etter at man er kommet i puberteten, sånn rundt 16-17-årsalderen, går rett fra veslevoksen til forgubbet. Man “kommer i forgubbingen”, som det heter. I kølsvarte, mann. Sjekk evt. historiske bilder og filmklipp av Steigan og Allern og Haugsgjerd og de for en utvetydig bekreftelse, dersom du har glemt hvor sexy og upretensiøs ml-bevegeĺsen pleide å være på 70-tallet. Den eneste som så ut som han hadde så mye som en anti-autoritær fiber i skrotten var Øgrim, og han tok typisk nok kvelden altfor tidlig. Jeg bare nevner det.

Det hjelper altså ikke det spøtt å prøve seg med rekruttering blant unge, ubefestede sjeler og nyfødte under 35, som en annen lommemann på Lolitaekspressen, for å unngå forgubbing i marxist-leninistiske aktiviteter. Det må være noe annet som er årsak til den øvre aldersgrensen, evt. er de forgubbede nå kommet i demensen, og har glemt alt om hvordan dette fungerer i deres bevegelse. Men vi skal da for pokker ikke mobbe dem for det, Alzheimers og dess like er da for kølsvarte ikke noe sirkus, heller. Ikke for dem det gjelder. Makan.


#15

Og uansett årsak og evt. tanke bak ønsket om å ha så unge deltakere på mediekurset at de er maks mottakelige for marxistisk hjernevask, er det en klønete måte å bruke fysisk alder som kritisk variabel, da alle vet at folk modnes veldig forskjellig. Hadde jeg vært i interessert i et sånt mediekurs, ville jeg foreslått for sentralkomitéen å endre kravene for påmelding, slik at det blir mulig å delta for folk over 50 som ikke er blitt voksne enda. Du kan evt. få bruke det tipset vederlagsfritt.


#16

Definitivt. Men da må den også løfte seg et hakk eller to videre fra status quo som et avskrifts- og oversetterbyrå ispedd egne formuleringer og kommentarer.


#17

Hoho, ja, for vi er så barnslige, hoho!

–Gjør oppmerksom på at det siterte var en kommentar av en Halvor Raknes henta fra et annet kommentarfelt. Å skrive er å tenke, og det er under min verdighet å skulle få opplæring i å tenke fra marxister.


#18

Jeg trodde å skrive var å drite, og det å tenke før etter at man har skrevet ferdig som å tørke seg i ræva før man driter? Nei?


#19

Er det dette som kalles en anal-ogi?


#20

“å endre kravene for påmelding, slik at det blir mulig å delta for folk over 50 som ikke er blitt voksne enda.”

Tror du du kan rote fram av en av skuffene i skrivebordet, følgende :
En spesifisering av deler og ingredienser av den voksnes verden som er spesielt viktig å unngå
Hamsterhjulet kanskje …