Nyheter MDTV Forum Om Doner

Millionmarsj mot USA i Bagdad

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/01/millionmarsj-mot-usa-i-bagdad/

Den ble annonsert som «millionmarsjen» mot USAs militære tilstedeværelse i Irak, og det ser ut til at over to millioner mennesker har tatt del i den enorme protesten i Bagdas gater 24. januar 2020. Sayed Sadiq al-Hashemi, som er direktør for Iraqi Center for Studies, sa at mer enn 2,5 millioner deltok i demonstrasjonene.Siden de…

4 Likes

Takk for rapporten. Til tross for USA og deres allierte forsøker å gjøre alt for å skylde alt på Iran så harden politiske eliten, og viktigst av alt folket for lengst sett tegninga og veit hvem de skal legge skylden på for alle vesentlige problemer landet har vært utsatt for siden slutten av 80 tallet.

1 Like

Vi vet jo utmerket at Norge er en vasallstat under USA,men det er allikevel sjokkerende hvordan den norske regjeringen samt AP-ledere som Stoltenberg og Støre håndterer natos og norsk militærpolitikk om dagen. Vi må si det som det er: de er tomsinger.
Norge har nå 70 soldater i Irak. Men det er ikke NOK,mener Norge: “En ny norsk kontingent,som tilhører Telemark bataljon,er i disse dager i ferd med å pakke og reiser som planlagt til Irak i februar. De vil komme på plass i løpet av uke 6 og 7 sier Ivar Moen ved Forsvarets hovedkvarter.” (Aftenposten 23 januar 2020)
Og den gale Stoltenberg erklærer at Nato trapper opp sine innsatser i Irak og Støre “vil gjøre AP til fredsparti”.
En trenger vel ikke å ha gått på et militærakademi for å forstå at etter at millionmarsjen er over i kveld,så vil ungdommene i denne enorme demonstrasjonen begynne å skyte USA-Nato styrkene ut av landet.
Telemarksbataljonens inntreden i februar ligner mest på en selvmordsaksjon hvor irak-militsene står klare allerede ved ankomst.
De politiske myndighetene som er ansvarlig for denne norske militærpolitikken må vi følge nøye og faktisk samle info om hvem som bestemmer hva, for dette kan bli toppen av norsk servilitet og galskap. Og vi må følge Støres “fredspolitikk” også.
Her gjelder det å beholde vettet.

3 Likes

Vg.no har: «Tusenvis av mennesker deltar i en demonstrasjon mot USA i Bagdad», Dagbladet kjører samme pressemelding fra NTB, (tydeligvis en avskrift fra CNN, Reuters &co). med «Tusenvis av mennesker deltar i en demonstrasjon mot USA i Bagdad» , Aftenposten varierer med «titusener av irakere».
Alle tre vil nok med tid og stunder forandre tallene til millioner, så snart de får opplysningene fra anglo-amerikanske medier - men ikke før den tid.

2 Likes

Stemmer dette med tallmanupulering. Hvis dette var en demonstrasjon mot myndighetene i Russland, Kina, Iran eller Venezuela, hadde dette blitt rundet opp til titalls millioner. Hvem driver mest med “fake news” her i verden egentlig?

1 Like

Nå er det vel bare snakk om noen timer før Trump skal offentliggjøre sin “Peace plan” for Israel-Palestina. israelske media forteller at den gir grønt lys for israel i Jerusalem-saken,okkupasjon av Vestbredden og Jordan-dalen.
Folkerett og FN-resolusjoner. Hvem bryr seg om slikt?
Trump-administrasjonen er så tjukk i hue at de ikke forstår at dette opphisser hele den islamske Ummahen,ikke bare palestinerne som trampes ytterligere ned i søla. Selv i Filippinene kan det komme reaksjoner på dette.
Kurdiske media forteller at “Three New american bases are under Construction in Kurdistan.”
Legg nå merke til følgende: det eneste som Klassekampen skriver udelt positivt om i Midtøsten det er Kurdistan-prosjektet hvor alle nato-stater,pluss Israel og USA er på farten for å bygge et innlands gigantisk militært hangarskip for derifra å styre Midtøsten.Dette syns de åpenbart er strålende.
Det var også snakk om våpenhvile i Libya etter vedtak fra Berlin-konferansen. Den avtalen er allerede glemt.
Det som nå skjer er at alle disse regionale krigszonene begynner å slå over i hverandre som branner i Australia.
USA har gjort absolutt alt for å få det besværlig i hver krok av Midtøsten. Og dette er Norge stadig med på.

1 Like