Nyheter MDTV Forum Om Doner

Migrasjonspolitikken: Ordkrig mellom Italia og Frankrike

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/06/migrasjonspolitikken-ordkrig-mellom-italia-og-frankrike/

Den nye regjeringa i Italia har bestemt seg for at det skal bli slutt på at Italia blir Europas største mottaksleir for migranter og flyktninger. Derfor har regjeringa til statsminister Giuseppe Conte nektet NGO-båten Aquarius med 629 migranter om bord å legge til i Italia. Dette har utløst skarpe reaksjoner fra Paris. Regjeringa til president…

3 Likes

En av årsakene til den store migrasjonen til Europa er EUs dårlige handelsavtaler med Afrika som undergraver afrikansk jordbruk og småindustri.

Men nå kan det ligge an til at også EU kan få en like dårlig handelsavtale med USA hvis Trump får igjennom sin vilje. Trump bruker nemlig samme taktikk (dvs rå makt) som det EU gjør overfor Afrika ved utforming av handelsavtaler. Nå møter EU seg selv i døren. Hverken solidaritet innad eller utad i EU.

2 Likes

Det hadde også hjulpet om IMF hadde ettergitt lånene med skyhøy rente som ble gitt til mange afrikanske land. Lån som IMF visste de ikke kunne betale tilbake. Uten gjeldsbyrde til IMF, kunne landene hatt en sjanse til feks gi kvinner skolegang, og med det kunne den ikke bærekraftige fødselsraten på 5,6,7 og 8 barn per kvinne i flere land gått ned, og landene hadde sluppet bla de årlige sikre sultkatastrofene.
Fairtrade mellom Afrika og EU som du nevner, hadde gitt afrikanske land mulighet til å utvikle sine økonomier, og kunne redusert mye av emigreringen til Europa.

3 Likes

Det er vel mer komplekst enn som så? De store companyene ville utnyttet denne frigivelsen. Jeg er også imot at så mye eksempelvis mat skal fraktes rundt på havene. Og til slutt. De som løftes ut av fattigdom er de som ser seg råd til å komme hit.

1 Like

Østerike og Tyskland gikk sammen med Italia onsdag for å danne en allianse mot de ytre grenser. Hørte pressekonferansen mellom Merkel og Kurz. Til slutt var det den Tyske innenriksminister som tok den store debatt med Kurz. Merkel er litt uenig og har spilt seg ut på linjen her. Spania og Frankrike burde abslolutt vært enige om dette. Frontex styrket grense ). Da hadde NGO skipa stoppet asap. EU vakler kraftig. Toll har knekt dem. Brexit knuser dem. Italia velter EU sammen med Østerike og Øst Europa. Bare vent til topp møtet i Brussel 28-29 juni. . .

At det skulle komme noe særlig ut av dette hvis Tyskland og Frankrike er med, tror jeg ikke. Det blir bare uthaling. De ønsker flere inn. De kommer med nok et vedtak om å stanse folk på grensene, mens de som søker asyl er et unntak bla bla bla…

Det kan være. Tenkte mest linjen Salvini har lagt seg på sammen med Kurz. Hadde Spania og Frankrike gjort samme blokade hadde mange skrøpelige båter ikke blitt sent fra Afrika. Invasjon kan kun stoppes via middelhavet og første grense. Så får man opprette asyl mottak leire i Afrikas tryggere deler i Nord. De syke / handikappa barn kan komme. Altså ikke velferds immigranter.