Nyheter MDTV Forum Om Doner

Menneskeskapte miljø- og klimaendringer – hva og hvorfor


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/02/menneskeskapte-miljo-og-klimaendringer-hva-og-hvorfor/

Av Erik Plahte. Miljøforandringer og klimaendringer er ikke noe som hører framtida til. De er her allerede, de skjer nå. Økende konsentrasjon av CO2 og stigende temperatur er langt fra hele bildet, men det politikerne snakker om når de må. Men den grunnleggende årsaka er den kapitalistiske økonomien, kravet om stadig økonomisk vekst og at…


#2

Store miljø og klimaendringer er normalen, et stabilt klima er dessverre en myte!
Hvis en løgn gjentas ofte og lenge nok vil den tilslutt oppfattes som sannheten, og til slutt tror man på den selv.

At store klimaendringer er normalen er lett å bevise, det er bare på plansjen under.

Hvorfor bruker man diagrammer som bare går noen få år bakover i tid?
Løgn, forbannet løgn og statistikk er vel svaret.

Dette er riktig, men hvorfor dør så mange arter ut?
Kanskje utslipp av giftige kemikalier, forurensing, stråling og stadig flere mennesker på jorden er viktige årsaker. Temperaturendringer i vår tid har i hvert fall ingen ting med dette å gjøre.

Tullprat Erik Plahte , havet er faktisk svært kaldt i forhold til det som er normalt! :slight_smile:


#3

7 milliarder mennesker som kjør det kapitalistiske racet på en jord med knappe resurser med et kredittbasert pengersystem som må ha tilvekst før å ikke kollapse… Klart at artikkelen har gigant store poeng. “The race to the bottom”

Men gjenvinningsstasjonen en lørdag er nok for meg før å innse problemstillingen…


#4

Akkurat som som bibler og kirker blir brukt for å bevise at Jesus er virkelig. Så blir kulde og varme brukt for å bevise menneskeskapt klimaendringer og enhver som ikke tror er en fornekter for fortjener å brenne i helvete.


#5

Jeg tror jeg poster verdens viktigste graf en gang til.


#6

Jeg vet ikke hvor fruktbart det er å vise til data som viser at det er normalt at klimaet ikke er levelig for mennesklig sivilisasjon som vi kjenner den. Vi er avhengige av mulighet til å dyrke bl.a. korn, og vi er, ikke minst avhengige av en fungerende biosfære. Når vi ser utsikter til temperaturøkning som kan gjøre det umulig å opprettholde et jordbruk på dagens nivå, og det samtidig skjer en dramatisk reduksjon av antall arter på jorda, er det alvorlig grunn til å rope varsko. At havdypene er kalde, skyldes at det tar lang tid for kulden å nå nedover i dypet etter siste istid. Temperaturen i dypet blir ikke umiddelbart påvirket av et varmere klima på overflaten, og det er vel nokså irrelevant, ettersom det ikke er noen mennesker der. Det som burde bekymre, er at det er de mest pessimistiske spådommene som har slått til nokså konsekvent i lang tid, og at økningstakten ser ut til å stige. Føre var prinsippet burde tilsi handling nå, før det blir for sent.


#7

Sannheten kan være vond å svelge, men å stikke hodet i sanden tjener ingen!

En av de store truslene mot menneskeheten er overbefolkning, og får vi voldsomme klimaendringer er det tvilsomt at dagens sivilisasjon kan opprettholdes. Reduksjon av antall arter på jorda skyldes ikke menneskeskapt global oppvarming, reduksjonen har andre årsaker!

Så slutt opp å klag på for høy havtemperatur. (Kan nevne at jeg målt vanntemperaturer i veldig mange år nå.)

Nei, det som burde bekymre alle mennesker er det nye atomvåpenkappløpet, men ingen snakker om dette, “hjernevaskede mennesker” og MSM er kun opptatt av påståtte menneskeskapte klimaendringer!

Det pågår nå en voldsom pengestrøm, fra vanlige mennesker, og til den søkkrike eliten!


#8

Noen målinger viser at Barentshavet blir kaldere, yrkesfiskerne registrerer også at fisken flytter seg lengre sørover. Andre forskere påstår at Barentshavet blir varmere. At forskerne ikke blir enige seg imellom er et stort problem, og Eliten forsøker derfor å disiplinere forskerne til å ha den riktige religiøse overbevisningen. :wink:

Leter man litt kan man finne målinger som støtter hva enn man måtte ønske!

KALDERE I BARENTSHAVET :thinking:

KALDERE I BARENTSHAVET :thinking:
https://www.sildelaget.no/22606

DRAMATISK KLIMASKIFTE I BARENTSHAVET :fearful: :thinking:

Klimahysteriet fungerer som en distraksjon, vi ser ikke de virkelige farene som truer!


#9

Disse klimahysterikerne fremstår for meg som en karikatur av dommedags profetene som sto på en kasse og ropte : Enden er nær! Vend om til Herren!
Alternativt kan det sees på som en fortsettelse på middelalderens avlatsindustri.

Vi lever på en jordklode hvor miljøkatastrofene står i kø.
At klimaet endrer seg på planeten vår burde ikke blitt ansett som en elleviil konspirasjonsteori som sammenligner tidligere istider med jorden er flat teorier.

Når vi så har akksepter at klimaet på planeten vår stadig er i endring så burde vi organisere samfunnet/sivilisasjonen vår deretter. Dette vil medføre enorme endringer, men vil være nødvendige for vår rases overlevlese. Å begrense mengden gasser vi slipper ut vil ikke endre det faktum at klimaet på kloden stadig er i endring…


#10

Ukens nyord:

Unworld


#11

Tankevekkende graf du viser der Runeulv, og du har nok rett i at her snakker vi om verdens største utfordring.

Det positive er at vi vet hvordan vi kan stanse befolkningsveksten.

Statistikk fra alle land viser at når velstand, helse og utdanningsnivå, og da spesielt blant kvinner, øker, så reduseres barnetallet.

Ironisk nok er en det å redusere barnedødlighet et meget effektivt virkemiddel for å begrense befolkningsveksten. Det er langt mer effektivt enn utdeling av kondomer.

Det viktigste virkemiddel mot verdens største utfordring er derfor å løfte den fattigste milliarden mennesker ut av desperat fattigdom.


#12

I prinsippet helt sikkert riktig, og hva vi godt kan ha som et ideal i horisonten. Dóg ikke noe jeg anser som realistisk med en sannsynlighet over 1/1.000.000.000.

Men det ser ut til at noen med mer innflytelse enn oss mener at denne strategien er mulig å lykkes med dersom den iverksettes som luftbro til Norge.


#13

Problemet er bare at når man har en befolkningspyramide som dette:


så vil befolkning fortsette å vokse raskt veldig lenge, selv om befolkningen umiddelbart begynner å bare få to barn per kvinne.

For å si det mildt så er det ikke en verden med plass til humanisme, den humanistiske og selvhatende 68er generasjonen vil gi til sine barn og barnebarn. Ikke at de selv får så mange barnebarn, da de har gjort det for dyrt for dem å stifte familie, da de selv må ha skyhøye pensjoner, og da får man ta inn invandrere får å presse ned lønninger og opp boligprisene.


#14

Har du sett denne ?


#15

Og mens vi snakker om været: I dag er det forresten minnedag for Sta. Scholastica, som fra gammelt av er skytshelgen for regn og mot tordenvær.


#16

Anti-Tor? MoTor? Hva er dette for vissvass? Det er jo med torden-og-lyn-intro at regn er ordentlig fint. Makan.


#17

Sikkert noe piss fra de sørlige breddegrader, hvor de klarer kunststykket å ha tørke og så lyn uten regn. Ganske teit, spør du meg.


#18

:joy:

Jeg hører du sier det. Selv blir man imidlertid aldeles latterlig redd i tordenvær når det smeller som verst, og trenger all den beskyttelse man kan få, enten den nå er norrøn, ortodoks eller katolsk i hodet.


#19

Løskrutt i hylsa der, alt-så. Elendig konsept.


#20

Har en kompis på over 60 som stadig må ta seg litt sammen for ikke å forskanse seg i potetbingen eller et annet mørkt og ubehagelig sted nede i kjelleren hver gang Tor klinker til. Det var sånn han ble opplært til å forholde seg til torden av sin mor, og selv om han har klart å ikke overføre dette videre til sine barn, er det etter eget utsagn med en rasjonalitetens kraftanstrengelse, for potetbingen kaller egentlig på ham selv fremdeles.