Nyheter MDTV Forum Om Doner

Menneskerettsgrupper i Israel krever slutt på våpensalg til nazister i Ukraina

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/09/menneskerettsgrupper-i-israel-krever-slutt-pa-vapensalg-til-nazister-i-ukraina/

Ei gruppe på mer enn 40 menneskerettsaktivister i Israel har underskrevet et opprop til Høyesterett for å få slutt på Israels salg av våpen til Ukraina, skriver Haaretz. De argumenterer med at våpnene bare tjener til å styrke krefter som er åpenlyse tilhengere av en nynazistisk ieologi og viser til dokumentasjon som viser at den…

3 Likes

Herr Steigan: dine forsøk på å provosere gjennom nok en gang å stemple Ukraina som neo-nazi stat, blir stadig mer latterlige og vitner om total mangel på politisk forståelse. Du vet (eller rettere sagt, burde vite) at Nazismen ikke har noe som helst rotfeste i Ukraina. De radikale nasjonalist-“partiene” (Svoboda og Pravy Sector) fikk gjennom å lage en valgallianse med et 3. parti tilhørende Dmitriy Yarosh, 2,3% av stemmene i årets parlamentsvalg og ingen plass i parlamentet. Din neo-Nazi-“stempling” passer imidlertid langt bedre på diktaturet i Russland, som virkelig har grupperinger av ultra-nasjonalister som Putin er på god fort med. Det er nok å nevne motorsykkelbanden Nightwolves, filosofen Alexander Dugin, Putins personlige rådgiver Vladislav Surkin, leiesoldatfirmaet Wagner Group og mange flere, som alle har makt i det Russiske samfunn.
Hva gjelder Andriy Biletskiy, har han aldri forfektet noen nazistiske ideologisk tilhørighet. Symbolismen som han har brukt er historiske nasjonale symboler fra Ukraina, designet lenge før nazismen oppstod. Han gjorde imidlertid en fantastisk militær jobb i Azov-bataljonen ved å kaste Russisk ledet militsia ut av Mariupol i 2014. Først da, begynte det Kreml-styrte propagandaapparatet å henge ham ut som nazist. Imidlertid hans sterke nasjonalistiske holdning (som riktignok gav ham plass i parlamentet) har ikke hatt noen tilslutning i det Ukrainske samfunn. Og i dag er han helt ute av politisk arbeid.
Så til Haaretz, det venstreradikale mediet i Israel. Artikkelforfatteren John Brown er også en person som har Ukraina-fientlige holdninger, så hans meninger og fokuseringer, har ingen nyhets- eller politisk verdi.
Til slutt: Israel og Ukraina har den siste tiden styrket sine relasjoner, naturlig nok grunnet:

  1. Jøder har et spesielt religiøst forhold til byen Uman i Ukraina, og det valfarter 10-tusener dit hvert år.
  2. Ukraina er det landet i øst-Europa som er mest vennlig innstillt til jøder, ref. Jewish Encounters survey.
  3. Det bor mange Ukrainere i Israel
  4. Nåværende president og tidligere statsminister i Ukraina er jøder.
  5. Det er allerede utstrakt handel på landbruksprodukter mellom de 2 landene.
    Jeg ser at Steigan foreløbig ikke har hengt ut det nye regimet som neo-nazistisk, og det forstår jeg. Men jeg er rimelig overbevist om at når Kreml-propagandistene igjen begynner å bruke denne betegnelsen på det nye Ukrainske regime, så har vi straks en blåkopi i Steigan.no

Det er ikke noe motsetningforhold mellom nazist og jøde. Og Ukraina er begge deler.

Israel - våpen - nazister - det kan godt være at det er blitt en kjlsje, men denne varianten var absolutt noe annet. Og det er i sentralt i enhver nyhet.

Pål Steigan formidler bare hva avisa Haaretz skriver, og skal du be for din syke mor, ta dette opp med den Israelske avisa!

1 Like

Vel, det er vel en grunn til at Steigan henter inn slike sitater? OG dessuten underbygger dem med sine egne kommentarer (argumenter).
Dessuten er det vel lov å kommentere innholdet i Steigans artikkel supplert med hans ref. til Haaretz?
Eller tar jeg helt feil?

Det er at nazi medskyldige nå igjen blir høyt aktet i den nye ukrainske staten, som plasserer monumenter for dem og navgir gatene til ære for krigsforbrytere er en skam for Ukraina. Rart at du som har “ingen mangel på politisk forståelse”, forstår ikke det.

1 Like

Så lenge du holder deg til sak, og ikke bedriver personangrep, er det ingen som har noe i mot at du kommenterer!

2 Likes

De såkalte nazistene som går rundt i Ukraina i dag har vel veldig lite med Hitler sine nasjonalsosialister å gjøre. Jeg ser noen har utstyrt dem med litt symboler og flagg osv for at det hele skal virke litt mer troverdig uten at det bør lure altfor mange. Ikke ser de ut som nasjonalsosialister, ikke oppfører de seg som nasjonalsosialister og ikke fører de en nasjonalsosialistisk politikk. Så det er ikke mye Ørn i det reiret der altså. Man kan se denne så kanskje man lærer noe nytt:

2 Likes

Ikke det? Jeg synes de likner svært.


Det var ikke alle jøder som havnet konsentrasjonsleire, noen tjente seg rike på sine trosfellers ulykke - jfr. Soros.
Og så har vi disse vitnemålene:

1 Like

Er ikke det politikk når nasjonalistiske og anti-russiske stemninger støttes på statlige nivå?

Du mener slik som i Norge?

1 Like

Hvor er den nasjonalsosialistiske politikken?

1 Like

Tja, ikke på Hitler sine folk så jeg står for det jeg sa. De folkene på bildene ser vel stort sett ut som ukrainske nasjonalister av forskjellig slag. Noen går rund med masker for å skjule trynet sitt, det var ikke noe tyskerne holdt på med. De ligner vel mer på Antifa enn de ligner på tyske nasjonalsosialister fra krigens dager. Hvem vet, kanskje de bruker maske for å ikke bli gjenkjent som noe helt annet enn nazister.

Bandera som mange av disse folkene hyller med flagg osv ble som sagt tidligere kastet i konsentrasjonsleir av tyskerne/“nazistene” under krigen, og hadde tyskerne vunnet krigen hadde han kanskje satt der ennå. Slik gikk det ikke, så de slapp ham ut mot slutten av krigen når de var desperate etter folk som var villige til å kjempe på deres side i kampen mot overmakten. Så Bandera var ikke “nazist”, men ukrainsk ultranasjonalist.

Soros var vel bare en liten jødisk gutt under krigen som en tysker synes synd i og tok til seg, med livet som innsats. Noe organisert samarbeid med de såkalte “nazistene” kan man da utelukke.

4 Likes

Foto av den lille gutten, 5 åringen Soros

Han ble født 12. august 1930.

1 Like

Og etter krigen var det CIA som tok over de ukrainske nasjonalistnettverkene, og for meg ser det ut som at de har hatt kontroll siden da.

Hva som ble til den pro-hvite nettmobben (i følge media: the alt-right) ble født av Ukraina-kuppet, da pro-hvite ikke kunne støtte de ukrainske nasjonalistene når de ønsker konflikt med Russland, da vi mener slagordet om ingen fler brødrekriger.

Det som var å krype og gå av folk på vestlige myndigheters lønningsliste, støttet de ukrainske nasjonalistene 100%, og mistet derved all innflytelse eller ble regelrett outet, hvorpå den pro-hvite mobben var fri for en stund.

Her er en svenske som mange tror jobbet for svenske myndigheter hele tiden, etter at han skulle ha oss dit ned for å sloss, og som du ser, så ble han gitt oppmerksomhet i selv BBC.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Mikael_Skillt

Igjen, det var kommunister som nødvendigjorde SA, da de løp rundt og banket folk slik som de gjør i dag.

Hvorfor klarer du ikke se dynamikk når det kommer til 2vk? Er et fordi du er dame, og gjør det flokken forventer av deg?

Ja det er slik runeulv sier. Hitler sin bevegelse var kristen, eller rettere sagt de tolererte ingen innad i sine egne rekker som var motstandere av kristendom. Hitler-jugend var omtrent som speidere å regne som da rett som det var ble overfalt av voldelige kommunister. 99% av alle kommunister i Tyskland på den tiden var jøder. Så da stiftet de disse tingene for å forsvare sine egne folk.

1 Like

Stammekriger, akkurat som i Ukraina nå. It takes two to tango, som det heter på new-norsk. De er som duracell-kaniner - det er bare å sette inn batteri.