Nyheter MDTV Forum Om Doner

Meningsmangfold er blitt folkefienden

Originalt publisert på https://steigan.no/2017/12/meningsmangfold-er-blitt-folkefienden/

Av Hanne Nabintu Herland. Sjikanering, maktretorikk, faktafeil – VGs omtale av The Herland Report Hanne Nabintu Herland svarer på artikkelen til Anders Giæver i VG der han under tittelen ”Den sinnssyke fasen” blant annet går til angrep på henne og hennes nettsted Herlandrapporten. VGs Anders Giæver serverer skrekkeksempelet på den type politisk korrekt maktretorikk vi…

Det synes helt klart for meg at Anders Giævers posisjon som “meningsvakt” og “godkjent meningsdanner” føler seg trua av nye aktører som tar i bruk både sosiale media og skriver artikler og lager reportasjer på annet språk enn norsk, og som har leserkrets langt utenfor Norges grenser og på den måten også gjør VG til en lokalavis for Norge.

Det er veldig enkelt og enda i dag bekvemt å være en “sofa”-journalist som bare oversetter pressemeldingene fra Washington administrasjonen, C.I.A. eller Pentagon til norsk og ikke forsøke å søke etter nyansene, meningsforskjeller og stille seg kildekritisk til det som kommer fra U.S.A… Det er også veldig behagelig å kunne hindre andre med annen oppfatning fra å slippe til i en avis som VG.

1 Like

Hva med virkelige “Folkefiender”, tilsvarende Hitler, Lenin, Stalin eller Pol Pot? Eller Zionistiske Jøder som stod bak Russiske Revolusjonen og finansierte Hitler? Eller, de som tok beslutning om å brannbombe Dresden og droppet atombomber på Hiroshima og Nagasaki?

Herland vs Giæver?

I gamle dager, på Bislet Stadium, fantes et begrep, “Bulliongpar”. Virker som en god beskrivelse, som noen, med hell, kan børste støv av.