Nyheter MDTV Forum Om Doner

Matsvinn

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/11/matsvinn/

Av Terje Valen. Det går nå en serie på TV1 NRK som tar opp matsvinn. Her får vi f.eks. vite at vi i Norge kaster 105 millioner brød i året. Hvorfor skjer dette og hva skal vi gjøre? Svaret i programmet er at forbrukerne må forandre sine vaner og bruke brød selv om det ikke…

3 Likes

Nå har jeg sammenlignet og valgt det systemet som Marx kalte kommunisme. Hvordan går jeg frem?

3 Likes

Nettopp. Men det er også blitt en viktig drivkraft for politikken, siden vårt økonomiske system avhenger av det. Hvis en ikke har nye prosjekter som kan gi avkastning, vil ikke “nye” penger bli satt ut i sirkulasjon.
Og det må nye penger til, for å erstatte de som blir innbetalt til investorene/bankene. Eller krymper økonomien, og hele pyramidespillet stopper opp. Derfor har også begreper som “planlagt foreldelse” og “kunstig knapphet” fått mening.

Jeg har funnet at den mest effektive måten å bekjempe matsvinn på, er å¨lage mest mulig av den selv.
Da trenger jeg ingen innholdfortegnelse eller datomerking.

3 Likes

Legg brødene i fryseposer i fryseren, og legg bare så mye brød som spises hver dag i brødboksen. Ved å kun ta ut så mye brød en bruker fra fryseren kvelden før til neste dag, får en tinet ferskt brød hver dag, og bruker opp alt hver dag.

4 Likes

I kølsvarte, at Norge både er helt håpløst, hjelpeløst kortsynt innrettet mht. matsikkerhet ved fremtidige kriser, OG samtidig det mest skamløst dekadente matsvinn-landet i universet, er utvilsomt en krenkelse mot flere ting enn jeg gidder å ramse opp; “vett og forstand” får duge som et typisk eksempel.

Men dette mildt sagt beklagelige misforhold burde allikevel dessverre ikke være egnet til å fremkalle engang den mest umerkelige forbløffelsens elevasjon av ett eneste norsk øyenbryn, all den tid vi faktisk holder oss med en statlig allmenpropagandainstitusjon som heter Norsk Riskremkasting. Makan.

3 Likes

I tillegg så slipper du å spise deg til en autoimun sykdom
0

2 Likes

En akutt måte er å ta tak i det med det samme, er å ta noen telefoner til kylling oppdrettere, og til butikker med kjøttavdelinger, for å redusere importen av kyllingfor med soya fra storbøndene i Brasil, som småbøndene der ønsker, og heller gi overskuddsbrød som ikke har blitt solgt , til kyllingene, som innslag i kosten, og som kan fryses i butikken mellomtiden, og hentes en gang i uken. De butikkene som har kjøttavdeling har eget fryselager til kjøtt, og der kan det kanskje være plass til en god del brød i en tett stor plastsekk eller flere.Ellers er jo brødprisene høye, og man kan med fordel også selge noen av dem til halv pris dagen etter og bruke brødrister på dem, i tillegg til Northern_ Light metoden som jeg hadde sansen for.


På fuglepraten Norsk fjærfeforum kan vi lese :
“Eg gir brød 1-2 gongar i veka, brødet får eg på butikken (gratis)”

1 Like

Det finnes mange barrierer, både hos Mattilsyn og næring - særlig rådgiverne er svært lunkne til slikt.
De er redde for å ikke ha full kontroll over dyret- innkludert maten det spiser. Vi kan i prinsippet ikke slippe andre inn i fjøset vårt en gang. Og vi har kyr. De som har kylling, slipper knapt inn selv.

1 Like

Ta en titt på Gerson diet. Den fikk meg gjennom noen alvorlige helsetrusler og berget muligens livet mitt.

Jeg har bare skumlest. Men kun effekten av å ikke spise prossesert mat, som denne dietten går ut på. Vil være nok til å gi betydelige helsegevinster.

1 Like

Jeg fant Gerson diet da jeg desperat prøvde å finne hjelp for et familiemedlem og så på denne.